mała prędkość maksymalna

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Lisu
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Maciej
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: mała prędkość maksymalna

Post autor: Lisu » wt 26 cze 2012, 09:27

Ale zauważacie fajny paradoks ? Moto za naście tysięcy, malowanie za kilka kolejnych, wydechy za ileśtam, ciuszki za kilka następnych tysiaków...wszystko perfect, tylko tego 1000zł na lejce jakoś żal wydać ;)
Od dupy strony taka zabawa ;)

Awatar użytkownika
niedziwedz
bywalec
bywalec
Imię: Paweł
województwo: mazowieckie

Post autor: niedziwedz » wt 26 cze 2012, 10:29

St@ry pisze:Czego wymagać, gdy rozum śpi a psychaiatrzy rozłożyli ręce. Wstyd nam Kolego przynosisz. Przy organizacji DD w CZD, na spotkaniach ze sponsorami,chwaliliśmy się, że nie jeździmy bez prawka i nie zapie**alamy poza torem, więc się ogarnij i poszukaj mózgu, bo póki co zachowujesz się jak małolat. :evil:
hmm mnie nie było przy tych deklaracjach ale jak wracaliśmy od kiki z zaślubin w grupie to jakoś nie zauważyłem żeby ktoś jechał jak nakazują znaki :confused no ale może ja mam popsuty licznik :?: i jak nad morze jechałem tez mi źle wskazywał, jak będę na serwisie to powiem żeby to sprawdzili :idea:
Lisu pisze:Ale zauważacie fajny paradoks ? Moto za naście tysięcy, malowanie za kilka kolejnych, wydechy za ileśtam, ciuszki za kilka następnych tysiaków...wszystko perfect, tylko tego 1000zł na lejce jakoś żal wydać ;)
Od dupy strony taka zabawa ;)
ooo :shock: a masz gdzies dojście za 1000 to chętnie w to wejdę, podaj namiar :wink:

masz rację, dla tego jestem w trakcie robienia, tak żeby już wszystko było jak należy :oops:
Ostatnio zmieniony wt 26 cze 2012, 20:54 przez niedziwedz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisu
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Lisu » wt 26 cze 2012, 11:03

niedziwedz pisze: ooo :shock: a masz gdzies dojście za 1000 to chętnie w to wejdę, podaj namiar :wink:
Zapraszam do Włocławka, za 800zł zrobisz w miesiąc ;) Albo i szybciej jak umiesz jeździć.

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » wt 26 cze 2012, 13:45

niedziwedz pisze:hmm mnie nie było przy tych deklaracjach ale jak wracaliśmy od kiki z zaślubin w grupie to jakoś nie zauważyłem żeby ktoś jechał jak nakazują znaki :confused no ale może ja mam popsuty licznik :?: i jak nad może jechałem tez mi źle wskazywał, jak będę na serwisie to powiem żeby to sprawdzili :idea:
Od kilku, czy od kilkunastu miesięcy da się zauważyć na forum tendencję do gloryfikowania grzecznego jeżdżenia itp.
Z nikim, kto wypowiedział się w tym temacie nie miałem okazji wybrać się na przejażdżkę (poza Peterem, ale on akurat grzecznego na forum nie udaje, czy Łysolkiem w jakiejś dużej grupie), nie wiem też z kim jechałeś w grupie.
Pamiętam jednak, że nie raz i nie dwa śmigało się się z forumowiczami na przeloty gdzie 2 z przodu wskazania prędkościomierza praktycznie nie znikała...
To jak to jest - dają sobie ludzie na wstrzymanie, czy może forumowe klepanie sobie, a życie sobie?
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » wt 26 cze 2012, 13:58

Janusz - ale czym innym jest odreagowanie od czasu do czasu i to w sprzyjających warunkach, a czym innym jest upublicznianie pytań typu czemu wyciągnął tylko 220.

To tak jak z popisami przed kamerą, gdzie niektórzy z radości uszami klaskają, że redaktor TVN czy TV Trwam poprosił o popisową jazdę na jednym kole. Tylko rozczarowanie jest jak potem zobaczy w TV w jakim kontekście owe nagranie wykorzystano.

Sam dobrze wiesz, że jeśli Milicjanty dorwałyby delikwenta 220 na publicznej drodze bez prawka to z dużą dozą prawdopodobieństwa idzie wniosek o ukaranie do ślepej Temidy wraz z wnioskiem o orzeczenie zakazu prowadzenia. Pytanie więc po co - ale nie w sensie po co 220 tylko po co o tym publicznie pisać? Skoro bez prawka idzie post o 220 to po zrobieniu prawka będzie post o 300???
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
Lisu
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Lisu » wt 26 cze 2012, 13:58

Miejmy nadzieję Janusz, że jednak nie jest to klepanie tylko ludzie faktycznie troszeczkę rozważniej i wolniej zaczynają jeździć. Takie ja bym miał przynajmniej życzenie.....

...łatwiej się wtedy wyprzedza :D (joke)

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » wt 26 cze 2012, 14:39

coś idzie w tym kierunku żeby wolniej ,mnie tylko 2 razy zatrzymali za przekroczenie prędkości, a kumpel ,to żeby mało paliło i wolniej -czyt zgodnie z przepisami jeździło -kupił TW 125 pali za 30 pln na tydzień i max 80 km /h i to jest wyjście na te wszystkie dywagacje o paleniu i prędkościach ,po co vfr lepiej coś mniejszego i słabszego -mniej pali :mrgreen: i jeździ zgodnie z przepisami :biggrin i nie potrzeba powercomanderów ,i innych ulepszeń podwyższających moc i osiągi przecież nie wolno tak niebezpiecznie zachowywać się na ulicy :lol:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam

Post autor: Łysolek » wt 26 cze 2012, 16:32

Dżony nie chodzi mi o to ze grzecznie jeżdżę, tylko po ch**j o tym pisać na forum ? Jak odebrać temat Pawła , czy 220 z kuframi to max ? bo dla mnie to nic innego jak głupota i nie pier*olcie że to Jego sprawa, jak spowoduje wypadek lub mu sie kufer odczepi z tą prędkością i uderzy w człowieka który akurat sobie będzie szedł poboczem to uwierzcie na słowo że na siniaku się nie skończy... a poszkodowany jak przezyje to swoich praw bedzie musiał dochodzić cywilnie a nie z OC sprawcy...
Reasumując
Paweł wolniej i więcej rozwagi

PS. Czy starałem się na siłe Was gonić jak wracaliśmy z Węgrowa ?

Zakończmy proszę ten temat bo jeszcze za dużo napisze a nie o to chodzi abyśmy sobie ubliżali...

PS2. Peter oddawaj moją torbę bo nie mam jak oleju do innych klientów wozić :mrgreen: :P

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » wt 26 cze 2012, 16:44

dobra oddam
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

andreas
teksciarz
teksciarz
Imię: Andrzej
województwo: pomorskie

Post autor: andreas » wt 26 cze 2012, 17:41

niedziwedz pisze: oj tam oj tam, przed burzą i deszczem uciekaliśmy żeby nas nie złapały :lol: :lol: :lol: i się udało
Ja tam też lubię latać powyżej przepisowych i rozsądnych prędkości,ale zasada dotyczy każdego "Na własny pogrzeb nikt się jeszcze nie spóźnił".
Szerokości na drodze :bye

Awatar użytkownika
niedziwedz
bywalec
bywalec
Imię: Paweł

Post autor: niedziwedz » wt 26 cze 2012, 19:56

Lukaszny pisze:Pytanie więc po co - ale nie w sensie po co 220 tylko po co o tym publicznie pisać?
o ile się nie mylę to ja nie pisałem i nie chwaliłem się że 220 bez lejcy jeździłem tylko się zapytałem czy na vfr to normalne że więcej nie chciała iść, bo wcześniej nie miałem do czynienia z vfr-kami, a na tym forum co po niektórzy pisali że bezpiecznie jeździli z kuframi 250 a i zdarzył się taki co 300 ale hayką i jeszcze plecaka miał za plecami i po nich jakoś nikt nie jeździł tak jak po mnie? a co do lejcy to chyba łysolek dodał a nie ja!!! więc nie rozumiem dlaczego po starych członkach nie jeździcie tylko po nowych???
Łysolek pisze:Reasumując
Paweł wolniej i więcej rozwagi
Łysolku ale przecież ja nie jechałem tak przez miasto tylko teraz nad morie mamy pikną autobane :-) więc pieszy jakby tam zabłądził to bym zwolnił, bo bym pomyślał że pijany na drodze lub inne licho :lol: a przez miasto to ja bardzo przepisowo jechał :mrgreen: więc rozwaga u mnie była :wink:
a to że ty wolno i rozważnie jechał od kiki to ja wiem i super ze tak jeździsz, my na mecz pognali ale ahmed powiedział ze ustalone iż sie rozłączamy i każdy swoim tempem jedzie, w tamtą stronę wszyscy razem równo jechaliśmy i było fajnie było :wink: ale czasem się człowiek śpieszy i dlatego tak jak Peter powiedział kupujemy vfrki lub inne jeszcze mocniejsze sprzęciki żeby móc czasem to wykorzystać a nie tylko mieć świadomość że mam moc ale jej nie użyję :confused

andreas pisze:
niedziwedz pisze: oj tam oj tam, przed burzą i deszczem uciekaliśmy żeby nas nie złapały :lol: :lol: :lol: i się udało
Ja tam też lubię latać powyżej przepisowych i rozsądnych prędkości,ale zasada dotyczy każdego "Na własny pogrzeb nikt się jeszcze nie spóźnił".
Szerokości na drodze :bye
chociaż jeden z kolegów się przyznaje że jeździ jak lubi a nie udaje świętszego niż jest się.
Brawo bo każdy jest dorosły i robi tak jak lubi lub uważa że powinien i nic innym do tego, ważne żeby umieć się przyznać do tego jak się postępuje i co się robi, a nie udawać świętych jak się takim nie jest, bo nikt mnie nie widział jak jestem mniej święty.

dzięki andreas :bye

no to się rozpisałem, pozdrawiam wszystkich i cieszę się że jesteście tacy aktywni w dyskusjach szkoda tylko że sobie chcemy dopiekać zamiast wypowiedzieć swoją opinię :bye :bye :bye

Awatar użytkownika
Arylian
pisarz
pisarz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Arylian » wt 26 cze 2012, 20:46

niedziwedz pisze: jak wracaliśmy od kiki z zaślubin w grupie to jakoś nie zauważyłem żeby ktoś jechał jak nakazują znaki :confused no ale może ja mam popsuty licznik :?: i jak nad może jechałem tez mi źle wskazywał, jak będę na serwisie to powiem żeby to sprawdzili :idea:
NOOOO zaraz, zaraz. Jechaliśmy bardzo patriotycznie ! NA MECZ ! i ze ślubu ! = przepisowo ! I tej wersji radzę się trzymać :mrgreen:
Łysolek pisze: PS. Czy starałem się na siłe Was gonić jak wracaliśmy z Węgrowa ?
Akurat co do powrotu z Węgrowa to prędkość to chyba najmniejszy problem. Przyjechaliśmy wszyscy razem a powrót był bez organizacji.

Awatar użytkownika
Lisu
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Lisu » wt 26 cze 2012, 22:02

Niedzwiedz...ale wiesz - tylko winny się tłumaczy ;)

Awatar użytkownika
Stuwka
klepacz
klepacz
Imię: Konrad
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Stuwka » pt 27 lip 2012, 04:41

Lisu pisze:Niedzwiedz...ale wiesz - tylko winny się tłumaczy ;)
Dokładnie.
RC 36 II 96r.

Obrazek

Żyje się po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )

Co mogę powiedzieć o użytkownikach forum ?
yes we can!!

Głośno mówie i Głośny mam wydech, krótko mówiąc jestem z Południa czyli Góral nisko pienny :)

ODPOWIEDZ