VFR 1200
- MC_Hammer
 - ostry klepacz

- Imię: Maciej
 - województwo: mazowieckie

Dziś po wizycie, bo przecież pogoda ładna była, więc się przejechałem między innymi do salonu Hondy w Wawie.
I według sprzedawcy na dzień dzisiejszy prawie oficjalnie usłyszałem co następuje :
Oficjalna premiera w salonach Hondy wstępnie planowana jest na luty 2010r.
Cena VFR1200 z maualną skrzynią ma się wahać "wstępnie" w granicach 60-70 koła i nie więcej ale to jest jeszcze na 100% nie ustalone dokładnie ile.
Model z automatem nie powinien sięgnąć 80 tysi.

I według sprzedawcy na dzień dzisiejszy prawie oficjalnie usłyszałem co następuje :
Oficjalna premiera w salonach Hondy wstępnie planowana jest na luty 2010r.
Cena VFR1200 z maualną skrzynią ma się wahać "wstępnie" w granicach 60-70 koła i nie więcej ale to jest jeszcze na 100% nie ustalone dokładnie ile.
Model z automatem nie powinien sięgnąć 80 tysi.
- grzegrzol
 - pisarz

- Imię: grzegorz

Niestety ceny japońskich motocykli, jak mniemam, będą szły teraz w górę. Sztucznie zaniżana przez rząd Japonii wartość Jena nie w smak jest Wujowi Samowi i innym krajom, które już w tej chwili wywierają naciski na Japonię ( a wujo sam to już wprowadził znaczne myto na japońskie auta). Spodziewać się należy, że Japonia ulegnie w końcu presji i jen się umocni windując w górę między innymi ceny motocykli do cen porównywalnych z cenami europejskich producentów. Era tańszych "japończyków" już się kończy niestety.( nowy V-max kosztuje 17 tys funtów, cena vfr ma oscylować w granicach 12 tys - toć to tyle co nowy 1200 adventure od bmw. Ceny w Polsce cały czas będą się wahać ze względu na wartość złotego. Dobra koniec tego marudzenia, miałem tylko napisać ,że nowa VFR-a pojawi się w salonach w UK na walentynki 2010.

RZEŹNIK ZE SHROPSHIRE
						- Mundek
 - pisarz

- Kontakt:

Pracuje z kolega z Chorwacji, ktory mocno siedzi w motocyklizmie i u nich zapisy na VFR 1200 beda przyjmowane od stycznia 2010, cena jaka podano to... 18500 ojro, masakra!!! Ale, gdy zaczelismy porownywac ceny, to w Chorwacji wszystkie moto sa drozsze niz u nas....

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
						VTEC 2009
GSX-R 750 K8
- Mundek
 - pisarz

- Kontakt:

Tak sie zastanawiam, jak to jest, ze naszym kolegom z Portugalii nowa VFR 1200 zostala zaprezentowana i mogli ja pomacac itd. 
 , a u nas ani widu ani slychu o jakimkolwiek egzemplarzu demonstarcyjnym.....Innymi slowy my wciaz pare lat za czarna Afryka...  

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
						VTEC 2009
GSX-R 750 K8
- PETER
 - stary wyjadacz

- Imię: PIOTR

jak tak uczciwie pomyśleć to klimat u nas i w Portugalii trochę inny a wiec i klient trochę inny nie ma takiego znaczenia pora roku można jeździć a u nas nikt nie kupi moto na zimę a tym bardziej jeżeli na wiosnę już będzie starsze o rok dochodzi jeszcze kwestia ilości potencjalnych klientów i wydaje mi się że jednak w Portugalii jest ich więcej i tu nawiązanie do klimatu

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
						- Mundek
 - pisarz

- Kontakt:

Ale z tego co zrozumialem to w trakcie tej prezentacji nikt tym moto nie jezdzil, tylko je ogladano, a kupic jej tak ia tak poki co nie mozna, bo w sprzedazy bedzie na wiosne wiec strata na roczniku nie wchodzi w gre.... ale poogladac by sie poogladalo...
Odchodzac nieco od tematu, to generalnie podejscie Hondy ze strony puszkowej jest troche dziwne. Ostatnio rozgladalem sie za autem i bylem w paru salonach i niemal w kazdym sa promocje, duze rabaty i kredyty do wyboru 3 x 30%, 50 na 50%. W Citroenie na dzien dobry ma sie naprawde spory rabat. Bylem w Hondzie zapytac o Accorda i co?? Cena sztywna i nie podlega negocjacji, kredyt 50 na 50% zapomnij, jedyne co oferuja to opony zimowe i promocje na ubezpieczenie, normalnie jakby im nie zalezalo na spyleniu samochodu, a i jeszce czas oczekiwania na samochod do 3 mieisecy... Podejrzewam, ze i ze strony motocyklowej tez nie ma co sie spodziewac jakiejs taryfy ulgowej....

Odchodzac nieco od tematu, to generalnie podejscie Hondy ze strony puszkowej jest troche dziwne. Ostatnio rozgladalem sie za autem i bylem w paru salonach i niemal w kazdym sa promocje, duze rabaty i kredyty do wyboru 3 x 30%, 50 na 50%. W Citroenie na dzien dobry ma sie naprawde spory rabat. Bylem w Hondzie zapytac o Accorda i co?? Cena sztywna i nie podlega negocjacji, kredyt 50 na 50% zapomnij, jedyne co oferuja to opony zimowe i promocje na ubezpieczenie, normalnie jakby im nie zalezalo na spyleniu samochodu, a i jeszce czas oczekiwania na samochod do 3 mieisecy... Podejrzewam, ze i ze strony motocyklowej tez nie ma co sie spodziewac jakiejs taryfy ulgowej....
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
						VTEC 2009
GSX-R 750 K8
- kris2k
 - klepacz

- Imię: Krzysztof
 - województwo: śląskie
 - Kontakt:

News z MCN
http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... -the-road/
Angielska cena to 11 596 funtow, sprzedaz startuje jak juz wczesniej podawano, w walentynki 2010.

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... -the-road/
Angielska cena to 11 596 funtow, sprzedaz startuje jak juz wczesniej podawano, w walentynki 2010.
- Radarro
 - klepacz

- Imię: Radek
 - województwo: śląskie

To dwa słowa ode mnie, bo byłem przed premierą tej VFR w Portgalii i widziałem się z Lopesem i spółką. Niestety nie dane było mi i mojemu urlopowi zostać do prezentacjiMundek pisze:Tak sie zastanawiam, jak to jest, ze naszym kolegom z Portugalii nowa VFR 1200 zostala zaprezentowana i mogli ja pomacac itd., a u nas ani widu ani slychu o jakimkolwiek egzemplarzu demonstarcyjnym.....Innymi slowy my wciaz pare lat za czarna Afryka...
![]()
Z tego c mówił Lopes ( a chłop ma duuużą wiedzę) to na Europę przewidziano 3 nowe VFRki do oglądania. Jedna na południe (Port, Hiszp - z przyczyn klinmatycznych, k których wspominacie) jedna do Belgii czy Holandii (testy homologacyjne na Europę i jedna jeszcze gdzieś (jak się domyślacie nie do nas
To że dostało jedną VFR Portugal jest dużą zasługą chłopaków z tamtejszego OC, bo razem z Hiszpanami mają mocną strikturę ogranizacyjną i jak to się mówi "dojścia"
W Portugalii moto było jak piszecie tylko prezentowane, nikt tym nie jeździł. Chodziło o pokazanie modelu, przymierzenie się itd. Nie wiem też, gdzie ta VFRa potem pojechała z Portugalii. Chyba do innego państwa, bo raczej nie do żadnego salonu.
Odnośnie PL - wiadomo jaki mamy klimat, jaki rynek, jaką sprzedaż... Jeżeli na Europę są raptem 3 moto przeznaczone na pokaz, to coś mi się wydaje, że wcześniej na oficjalnej prezentacji jej nie zobaczymy. Dopiero jak pierwsze konenery z moto na sprzedaż dopłyną z KKW
EDIT - jest jeszcze jedna szansa
V4 + R6 Brotherhood 

TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400
						TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400