Mundek pisze:Tak sie zastanawiam, jak to jest, ze naszym kolegom z Portugalii nowa VFR 1200 zostala zaprezentowana i mogli ja pomacac itd.

, a u nas ani widu ani slychu o jakimkolwiek egzemplarzu demonstarcyjnym.....Innymi slowy my wciaz pare lat za czarna Afryka...

To dwa słowa ode mnie, bo byłem przed premierą tej VFR w Portgalii i widziałem się z Lopesem i spółką. Niestety nie dane było mi i mojemu urlopowi zostać do prezentacji
Z tego c mówił Lopes ( a chłop ma duuużą wiedzę) to na Europę przewidziano 3 nowe VFRki do oglądania. Jedna na południe (Port, Hiszp - z przyczyn klinmatycznych, k których wspominacie) jedna do Belgii czy Holandii (testy homologacyjne na Europę i jedna jeszcze gdzieś (jak się domyślacie nie do nas
To że dostało jedną VFR Portugal jest dużą zasługą chłopaków z tamtejszego OC, bo razem z Hiszpanami mają mocną strikturę ogranizacyjną i jak to się mówi "dojścia"
W Portugalii moto było jak piszecie tylko prezentowane, nikt tym nie jeździł. Chodziło o pokazanie modelu, przymierzenie się itd. Nie wiem też, gdzie ta VFRa potem pojechała z Portugalii. Chyba do innego państwa, bo raczej nie do żadnego salonu.
Odnośnie PL - wiadomo jaki mamy klimat, jaki rynek, jaką sprzedaż... Jeżeli na Europę są raptem 3 moto przeznaczone na pokaz, to coś mi się wydaje, że wcześniej na oficjalnej prezentacji jej nie zobaczymy. Dopiero jak pierwsze konenery z moto na sprzedaż dopłyną z KKW

Pażywiom - uwidim.
EDIT - jest jeszcze jedna szansa

Możemy się tez jako organizacja zewrzeć, napiąć, niech każdy wyśle po kilkanaście maili do centrali w JP lub Beneluxie i mooooże? Jak zobaczą że mamy takie zwarte VFR szeregi sie uda? I na tym optymistycznym wezwaniu zakończę