VFR 1200

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » pt 20 lis 2009, 19:48

Bylo nie pytac :mrgreen: :???: :roll:

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » pt 20 lis 2009, 20:00

Dziś po wizycie, bo przecież pogoda ładna była, więc się przejechałem między innymi do salonu Hondy w Wawie.

I według sprzedawcy na dzień dzisiejszy prawie oficjalnie usłyszałem co następuje :

Oficjalna premiera w salonach Hondy wstępnie planowana jest na luty 2010r.

Cena VFR1200 z maualną skrzynią ma się wahać "wstępnie" w granicach 60-70 koła i nie więcej ale to jest jeszcze na 100% nie ustalone dokładnie ile.

Model z automatem nie powinien sięgnąć 80 tysi.

Awatar użytkownika
Tomek11kt
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Tomek

Post autor: Tomek11kt » pn 23 lis 2009, 08:37

Moto fajne, ale cena i tak będzie uzależniona od kursu euro do złotówki.

Awatar użytkownika
Lopes
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Lopes

Post autor: Lopes » wt 24 lis 2009, 01:05

VFR presentation to the Portuguese VFR Club:
http://www.motociclismo.pt/index.php?op ... &Itemid=51
Obrazek

Awatar użytkownika
grzegrzol
pisarz
pisarz
Imię: grzegorz

Post autor: grzegrzol » pt 27 lis 2009, 13:15

Niestety ceny japońskich motocykli, jak mniemam, będą szły teraz w górę. Sztucznie zaniżana przez rząd Japonii wartość Jena nie w smak jest Wujowi Samowi i innym krajom, które już w tej chwili wywierają naciski na Japonię ( a wujo sam to już wprowadził znaczne myto na japońskie auta). Spodziewać się należy, że Japonia ulegnie w końcu presji i jen się umocni windując w górę między innymi ceny motocykli do cen porównywalnych z cenami europejskich producentów. Era tańszych "japończyków" już się kończy niestety.( nowy V-max kosztuje 17 tys funtów, cena vfr ma oscylować w granicach 12 tys - toć to tyle co nowy 1200 adventure od bmw. Ceny w Polsce cały czas będą się wahać ze względu na wartość złotego. Dobra koniec tego marudzenia, miałem tylko napisać ,że nowa VFR-a pojawi się w salonach w UK na walentynki 2010.
RZEŹNIK ZE SHROPSHIRE

Awatar użytkownika
Mundek
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Mundek » pt 27 lis 2009, 15:44

Pracuje z kolega z Chorwacji, ktory mocno siedzi w motocyklizmie i u nich zapisy na VFR 1200 beda przyjmowane od stycznia 2010, cena jaka podano to... 18500 ojro, masakra!!! Ale, gdy zaczelismy porownywac ceny, to w Chorwacji wszystkie moto sa drozsze niz u nas....
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » pt 27 lis 2009, 21:06

W Austri ceny mają się zaczynać od 17,790,- :???:
Jacek M.

Awatar użytkownika
Mundek
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Mundek » pt 27 lis 2009, 21:46

Tak sie zastanawiam, jak to jest, ze naszym kolegom z Portugalii nowa VFR 1200 zostala zaprezentowana i mogli ja pomacac itd. :grin: , a u nas ani widu ani slychu o jakimkolwiek egzemplarzu demonstarcyjnym.....Innymi slowy my wciaz pare lat za czarna Afryka... :twisted: :evil:
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » pt 27 lis 2009, 22:06

Mundek, Bo w Portugalii, Hiszpanii i Włoszech dzieci najpierw umieją jeździć na skuterach i moto a później - o ile kiedykolwiek :lol: - wsiadają na rower.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » pt 27 lis 2009, 22:10

jak tak uczciwie pomyśleć to klimat u nas i w Portugalii trochę inny a wiec i klient trochę inny nie ma takiego znaczenia pora roku można jeździć a u nas nikt nie kupi moto na zimę a tym bardziej jeżeli na wiosnę już będzie starsze o rok dochodzi jeszcze kwestia ilości potencjalnych klientów i wydaje mi się że jednak w Portugalii jest ich więcej i tu nawiązanie do klimatu
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Mundek
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Mundek » pt 27 lis 2009, 22:33

Ale z tego co zrozumialem to w trakcie tej prezentacji nikt tym moto nie jezdzil, tylko je ogladano, a kupic jej tak ia tak poki co nie mozna, bo w sprzedazy bedzie na wiosne wiec strata na roczniku nie wchodzi w gre.... ale poogladac by sie poogladalo...

Odchodzac nieco od tematu, to generalnie podejscie Hondy ze strony puszkowej jest troche dziwne. Ostatnio rozgladalem sie za autem i bylem w paru salonach i niemal w kazdym sa promocje, duze rabaty i kredyty do wyboru 3 x 30%, 50 na 50%. W Citroenie na dzien dobry ma sie naprawde spory rabat. Bylem w Hondzie zapytac o Accorda i co?? Cena sztywna i nie podlega negocjacji, kredyt 50 na 50% zapomnij, jedyne co oferuja to opony zimowe i promocje na ubezpieczenie, normalnie jakby im nie zalezalo na spyleniu samochodu, a i jeszce czas oczekiwania na samochod do 3 mieisecy... Podejrzewam, ze i ze strony motocyklowej tez nie ma co sie spodziewac jakiejs taryfy ulgowej.... :cry:
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8

Awatar użytkownika
Oncki
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Oncki » sob 28 lis 2009, 19:36

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
Kontakt:

Post autor: kris2k » śr 02 gru 2009, 15:28

News z MCN
http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/ ... -the-road/

Angielska cena to 11 596 funtow, sprzedaz startuje jak juz wczesniej podawano, w walentynki 2010.

Awatar użytkownika
Radarro
klepacz
klepacz
Imię: Radek

Post autor: Radarro » czw 03 gru 2009, 09:12

Mundek pisze:Tak sie zastanawiam, jak to jest, ze naszym kolegom z Portugalii nowa VFR 1200 zostala zaprezentowana i mogli ja pomacac itd. :grin: , a u nas ani widu ani slychu o jakimkolwiek egzemplarzu demonstarcyjnym.....Innymi slowy my wciaz pare lat za czarna Afryka... :twisted: :evil:
To dwa słowa ode mnie, bo byłem przed premierą tej VFR w Portgalii i widziałem się z Lopesem i spółką. Niestety nie dane było mi i mojemu urlopowi zostać do prezentacji :sad:

Z tego c mówił Lopes ( a chłop ma duuużą wiedzę) to na Europę przewidziano 3 nowe VFRki do oglądania. Jedna na południe (Port, Hiszp - z przyczyn klinmatycznych, k których wspominacie) jedna do Belgii czy Holandii (testy homologacyjne na Europę i jedna jeszcze gdzieś (jak się domyślacie nie do nas :)

To że dostało jedną VFR Portugal jest dużą zasługą chłopaków z tamtejszego OC, bo razem z Hiszpanami mają mocną strikturę ogranizacyjną i jak to się mówi "dojścia" :)

W Portugalii moto było jak piszecie tylko prezentowane, nikt tym nie jeździł. Chodziło o pokazanie modelu, przymierzenie się itd. Nie wiem też, gdzie ta VFRa potem pojechała z Portugalii. Chyba do innego państwa, bo raczej nie do żadnego salonu.

Odnośnie PL - wiadomo jaki mamy klimat, jaki rynek, jaką sprzedaż... Jeżeli na Europę są raptem 3 moto przeznaczone na pokaz, to coś mi się wydaje, że wcześniej na oficjalnej prezentacji jej nie zobaczymy. Dopiero jak pierwsze konenery z moto na sprzedaż dopłyną z KKW :) Pażywiom - uwidim.

EDIT - jest jeszcze jedna szansa :) Możemy się tez jako organizacja zewrzeć, napiąć, niech każdy wyśle po kilkanaście maili do centrali w JP lub Beneluxie i mooooże? Jak zobaczą że mamy takie zwarte VFR szeregi sie uda? I na tym optymistycznym wezwaniu zakończę :bye
V4 + R6 Brotherhood :-D
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

Awatar użytkownika
sensi
klepacz
klepacz
Imię: pawel
województwo: poza granicą Polski

Post autor: sensi » czw 03 gru 2009, 10:22

"three years' AA roadside breakdown cover as well as a three-year warranty" trzyletnia bezplatna pomoc w razie awarii na drodze gdziekolwiek na terenie UK i trzyletnia gwarancja brzmi calkiem zachecajaco :mrgreen: ciekawe czy ta sama oferta bedzie na innych rynkach...

Zablokowany