Fakty TVN 04.01.08r

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Fakty TVN 04.01.08r

Post autor: Ruda i Piotr » pt 04 sty 2008, 22:50

Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pt 04 sty 2008, 23:53

NO i koniec filmu pokazał kto jest zagrożeniem a oni pier..ą że to motocykliści są zagrożeniem. Ci ludzie którzy komentuja ten materiał to totalne bezmózgi. Koleś mówi, ze motocykliści potrafią na pewno jeździć, ale inni uczestnicy ruchu czyt. kolesie w puszkach nie potrafią. Co pokazał rajd kolesia z Wałbrzycha. Dno totalne. Jak można na motocyklistów gadać takie rzeczy. Każdy inteligentny człowiek po obejrzeniu filmiku może jednoznacznie stwierdzić kto nie umie jeździć. :!: :!: :!: :!: :twisted:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » sob 05 sty 2008, 00:06

widzialem to dzis na zywca, szkoda gadac...

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » sob 05 sty 2008, 00:26

Daniel VTS pisze:Każdy inteligentny człowiek po obejrzeniu filmiku może jednoznacznie stwierdzić kto nie umie jeździć.
Właśnie miedzy innymi dlatego zapodałam tutaj link do tego programu :lol:

Końcówka cudownie pokazuje co jest co :twisted:

R

cichy
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 05 sty 2008, 00:55

Szkoda że to my wychodzimy na tym gorzej :sad:
A tak poza tym ciekawe kiedy zrobią nagonkę na tych którzy dla nas są zagrożeniem :roll:

Awatar użytkownika
Mariunio
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Mariunio » sob 05 sty 2008, 01:00

Cichy powiedział ważną żecz, kto by nie zawinił to i tak motocyklista jest bardziej poszkodowany. :sad:
Druga sprawa, nie wiem czy zwróciliście uwagęna wypowiedź posiadacza motocykla, to też nie poprawia naszego wizerunku.

cichy
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 05 sty 2008, 01:29

Pewnie od dzieciństwa marzył by pokazać się w TV i zaszpanować przed kolegami. Szkoda że takimi wypowiedziami podkopuje i tak lichy wizerunek motocyklisty.....

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » sob 05 sty 2008, 09:22

witam,takich nagonek bedzie jeszcze sporo i nie raz pewnie bedziemy je słyszeli i ogladali,motocykl w polsce jest mimo ostatnimy czasy czyms dziwnym i wiele telewizji szuka sensacji w tym z jaka predkoscia jezdzi sie na motocyklu,a przecierz wiele jest samochodów osiagajacych tez duze szybkosci ale o nich nie słychac w telewizji no bo co lepiej brzmi ,,szleniec jadacy na motocyklu 300 km/h,, czy ,,pirat samochodowy szalejacy po ulicach,, ludzie ogldajacy tv wyłapuja sensacje a reporterzy umieja taki reportarz ubarwic,no bo zwykły człowiek nie zdjaje sobie sparwy ze cos na dwóch kołach moze jechac prawie 300 km/h.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: Pepe VFR » sob 05 sty 2008, 10:05

Ale jednak w ostatnim zdaniu w reportażu powiedzieli prawde :sad:

[ Dodano: 2008-01-05, 10:13 ]
poza tym jak to zwykle znaleźli kilka filmików na necie, debila na R1-nce co sie inteligentnie wypowiedział , acha no i oczywiście morały prawione przez policje jacy to oni skuteczni są no i gotowe :razz2 tylko dlaczego relacji z pozytywnych dokonań motocyklistów jest tak mało i nie wychodza poza nasz mały światek, przez co pozostajemy dalej w tym głupim stereotypie. Ale to już chyba tak często poruszany i beznadziejny temat, że za szybko się nie zmieni nie twierdzę oczywiście że nie mamy dalej nad tym pracować pozdro :bye
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » sob 05 sty 2008, 12:14

Ale o co chodzi - dziennikarze to hieny, które z troska i fałszywym zatroskaniem będą pier.olić trzy po trzy byle zwiększyć oglądalność, a w duchu zacierają ręce, że jest krew na ulicach.

Wśród motocyklistów jest sporo bezmózgich jak wszedzie - i co z tego, ze to jakiś tam procent? Od zawsze wiadomo że łyżka miodu może zepsuć całą beczke dziegciu :lol

Jesli szukacie prawdy - to czytajcie biblię, talmud, kamasutrę czy Feynamna Wykłady z Fizyki, a na pewno nie oglądajcie PolSATVN24FuctyWiadomościPanoramęiHGWcojeszcze - macie to na kablówce?

acha - jak się dzieli PRAWDA?

na:

1. CAŁA PRAWDA
2. PÓŁPRAWDA
3. GÓWNOPRAWDA
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Piszol » sob 05 sty 2008, 14:35

Statystyki z "Motocyklista Doskonały" David L. Hough może nie najswiezsze ale nie wiele się zmieniają przez lata i po raz kolejny jest pokazane kto jest winny najcześciej w kolizjach.
Z raportu Hurta:
" Im więcej czasu mija, tym mniej różnic dostrzegam. Motocyklisci są dziś ofiarami takich samych wypadków jak ich koledzy w latach 70., tyle że dziś rozbijają znacznie drozsze motocykle".

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » sob 05 sty 2008, 16:07

Owszem, rzetelność tego materiału filmowego pozostawia wiele do życzenia. A teraz podsumujmy naszą postawę:

bla, bla, blaaaaaaa... Motocykliści są spoko, tylko niektórzy to bezmózgi blaaa, blaaa, blaaaa... My też lubimy pozapie*dalać, ale to nie szkodzi, bo przecież jesteśmy tacy mili. bla, bla, blaaa...

A teraz pytanie za 100 punktów (obawiam się, że karnych):
Kto z Was JEźDZI PRZEPISOWO?? - czyli np. w mieście do 50 km, jak się da to tylko prawym pasem itp. itd??

Gościu na R1 z tego reportażu to lanser - jasne. Ale na pytanie dziennikarza, jak często jeździ łamiąc przepisy odpowiedział, że zawsze, później, że zazwyczaj.
To samo może powiedzieć o sobie każdy z nas.
I nie pie*dolta mi tu, że jest inaczej.

UWAGA!! Nie chcę tym postem wszczynać kolejnej, jałowej dyskusji o tym, czy rzeczywiście stanowimy na drodze takie zagrożenie, jak sugeruje to reportaż. Tylko pytam, czy jeździcie zgodnie z przepisami... Nie pytam, czy uważacie, że przepisy są słuszne, tylko, czy ich przestrzegacie (Ci z Was, z którymi jeździłem wiem, że jedyne, czego nie mają w dupie, to czerwone światło - a nawet to nie wszyscy). Mało tego - jak Wam się wydaje - gdybyśmy zawsze mieli na tylnym siedzeniu niewidzialnego policjanta z drogówki, który podliczałby punkty za każde wykroczenie, to na jak długo starczyłoby nam prawko? Na jedną przejażdżkę? Na dwie? Czy na trzy?

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » sob 05 sty 2008, 16:17

Janusz B., ja jeżdżę przepisowo-rowerem!
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » sob 05 sty 2008, 16:26

wasyl pisze:., ja jeżdżę przepisowo-rowerem!
Bo na moto itd.......................... :twisted: :razz

R

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » sob 05 sty 2008, 19:36

Janusz - a ja Ci odpowiem baaardzo precyzyjnie - NIKT W TYM KRAJU NIE JEŹDZI ZGODNIE Z PRZEPISAMI PRAWA O RUCHU DROGOWYM.

Mało - rzadko kto chodzi zgodnie z tymi przepisami - tylko dlaczego robi się nagonkę na najmniej liczną i jak podaja statystyki najmniej winną grupę uzytkowników dróg?

Jeżeli piesi spowodowali 6700 wypadków drogowych w których zginęło ponad 1000 osób, rowerzyści prawie 3000 wypadków i prawie 300 ofiar śmiertelnych, a samochodziarze 33000 wypadków wybijając do nogi małe miasteczko to 800 wypadków motocyklowych i 140 ofiar śmiertelnych nie jest powodem, aby okłamywać opinię publiczną. I tylko o to mi chodzi.

Jak mówił Aleksander hrabia Fredro - "Czuj proporcją Mocium Panie".

Chcę zobaczyć w TV 40 reportazy o dzidujących puszkarzach 30 o rowerzystach 20 o pieszych gumujących w swoich nowych adidasków i wtedy jeden o nas :lol (najlepiej jak wozimy dzieciaki w CZD) :lol

Nie będzie sobie mną pyska wycierał ścierwojad z mikrofonem.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

ODPOWIEDZ