jakie konsekwencje bez prawka na kat. A
- suniok
- pisarz
- Imię: Jarosław
- Kontakt:
Ja na jazdy przyjeżdżałem fz750, po jakimś czasie okazało się, że instruktor jest niebieską pałką
spytał czy mam B i powiedział, żebym lepiej uważał, bo mi sie pod domem ustawią radiowozem
ale powiedział, że z B 300zł bez B 500zł
Raz po jazdach dałem mu się przejechać (on jakimś pseudo choperem śmigal 250ccm) - jak wrócił miał łzy w oczach i banana od ucha do ucha

Raz po jazdach dałem mu się przejechać (on jakimś pseudo choperem śmigal 250ccm) - jak wrócił miał łzy w oczach i banana od ucha do ucha

Pozdrawiam Jarek
- umberto
- teksciarz
Zgadzam si z chlopakami, kazdy powinien zrobic prawko dla swojego spokoju i bezpieczenstwa w razie czego.
Natomiast pier...nie KolCzyka o samobojstwie jezdzac z kims kto go nie ma wkur....a mnie straszliwie. Jezdze bez prawka cztery lata, fakt nie ma sie czym chwalic, ale kur..a nie uwazam zeby ktos sie narazal jezdzac ze mna i chlopaki z poludnia to moga potwierdzic, zreszta nie tylko z poludnia , bo wiele osob z forum mialo juz przyjemnosc lub nie:) ze mna jezdzic i nigdy nikogo nie narazilem.Fakt posiadania papieru nie swiadczy o bezpieczenstwie jazdy i podejsciu do niej motocyklisty. A co do kwesti prawnej to KolCzyk powinien sie bic w piers za kazdym razem kiedy w miescie przekracza 50km/h a poza miastem 90km/h bo nie ma roznicy ,lamanie prawa drogowego to lamanie prawa i niewazne czy to brak prawka czy przekraczanie predkosci.
Natomiast pier...nie KolCzyka o samobojstwie jezdzac z kims kto go nie ma wkur....a mnie straszliwie. Jezdze bez prawka cztery lata, fakt nie ma sie czym chwalic, ale kur..a nie uwazam zeby ktos sie narazal jezdzac ze mna i chlopaki z poludnia to moga potwierdzic, zreszta nie tylko z poludnia , bo wiele osob z forum mialo juz przyjemnosc lub nie:) ze mna jezdzic i nigdy nikogo nie narazilem.Fakt posiadania papieru nie swiadczy o bezpieczenstwie jazdy i podejsciu do niej motocyklisty. A co do kwesti prawnej to KolCzyk powinien sie bic w piers za kazdym razem kiedy w miescie przekracza 50km/h a poza miastem 90km/h bo nie ma roznicy ,lamanie prawa drogowego to lamanie prawa i niewazne czy to brak prawka czy przekraczanie predkosci.
nie kradnij!!! rząd nie lubi konkurencji;) ekipa MTZ
- rinas
- klepacz
- Imię: Paweł
Oczywiście że fakt posiadaniu papieru o niczym nie świadczy, ale wszak tylko i wyłącznie o tą kwestie prawną chodzi. Ogólnie po zwykłym kursie nauki jazdy przeważnie kursant umie niewiele więcej niż umiał. I nie o umiejętności chodzi, ale właśnie o KWESTIĘ PRAWNĄ.umberto pisze:Fakt posiadania papieru nie swiadczy o bezpieczenstwie jazdy i podejsciu do niej motocyklisty. A co do kwesti prawnej (...)
Masz prawko - umiesz jeździć czy nie - ale masz spokój pod względem kwestii prawnej.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
umberto, w takim razie z Tobą nie polatam, cóż, też mnie to pierdoli, sytuacji jest wiele, sznurkiem za autem nie jedziesz! jak się coś stanie wyrzuty sumienia wyżarły by mi czachę ! Twoje pierdolenie też mnie wnerwia więc daj się wypowiedzieć każdemu tak jak jemu odpowiada. I nie każdy ma zimną krew przy policji, róbta co chceta......w końcu to polska...nie elegancja Francja....szkoda też, że nie ma w Polsce jak w Niemczech.....robisz prawko to je masz.....a nie nie zdajesz nie zdajesz nie zdajesz......podchdozą jak do kursu i otrzymujesz tak czy siak....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- umberto
- teksciarz
No to coz nie polatamy , natomiast nie ma co wrzucac wszystkich do jednego wora. Wole kompana bez prawka ale ktory ma poukladane w glowie niz chlopaczka ktory wlasnie odebral papier i kupil sobie na pierwszy motor nowa r1. A co do zimnej krwi przy policji to z prawkiem czy bez jak ktos jest debilem to i tak bedzie uciekal i ryzykowal zycie swoje i innych za pare stow i posiadanie prawka nie ma tu nic do rzeczy. Takie jest moje zdanie.Szanuje zdanie kazdego i po to jest to forum , zeby kazdy mogl sie wypowiadac co nie znaczy ze musze sie zgadzac z Twoimi przesadzonymi tekstami o samobojstwie, mierzmy ludzi tym jakimi sa i jak jezdza a nie czy maja papier czy nie bo to indywidualna sprawa kazdego
- wasyl
- stary wyjadacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Ja powiem tak-jak większość a reczej wszyscy wiedzą że śmigałem bez prawka,długo.
Nakręciłem 36 tyś w jeden sezon,w następny około 8 tyś bez.
Była adrenalina i emoncje, teraz ich brak, ale szczerze to nie żałuję że przyjaciele truli mi dupę, Achmed nie chciał jeżdzuić z Wasyl mimo że sexzon wcześniej nakręciliśmy mnóstwo km wspólnie.
Wiem jedno wszystko to było w trosce o mnie- za to dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna.
To moje własne odczucia nie brać tego do siebie!
Nakręciłem 36 tyś w jeden sezon,w następny około 8 tyś bez.
Była adrenalina i emoncje, teraz ich brak, ale szczerze to nie żałuję że przyjaciele truli mi dupę, Achmed nie chciał jeżdzuić z Wasyl mimo że sexzon wcześniej nakręciliśmy mnóstwo km wspólnie.
Wiem jedno wszystko to było w trosce o mnie- za to dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna.
To moje własne odczucia nie brać tego do siebie!
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
I tu się z Tobą nie zgodzę, i osobiście kopnę Cię w dupskoumberto pisze:a nie czy maja papier czy nie bo to indywidualna sprawa kazdego

sprawa jest trudna, ja mam jedna zasadę nie latam z nikim kto nie ma lejcy, dlaczego ?
proste bo nie chcę byc postrzegany jako ten który po cichu godzi się na taki fakt, a przepraszam szanownych kolegów w czym jesteście "gorsi" "lepsi" od np. mnie że nie mozecie zdac tego piep..go egzaminu i miec to w dupie?
Opinia ma też jakieś znaczenie, juz z racji pasji jestem postrzegany jako dawca, za chwilę jeszce będą mówic "debil pewnie nawet prawka nie ma" nie tedy droga Panowie.
Nikt nie jest święty i wszyscy kochamy zapie...ć ale zbyt wiele nieszczęść widziałem żeby zgodzić się z totalną głupotą jaką jest jazda bez,
Kończąc wypociny BRAC SIE K>>WA ZA ROBIENIE PRAWKA A NIE PITOLIĆ

VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
wasyl, wiem ile kłopotów miałeś z powodu braku lejców. Raz jak wyleciałem z ronda to za chwilę ty wpadłeś w ręce niebieskim.
Sam pieprzyłem ci o konieczności wyrobienia kwitów.
A teraz bardzo się cieszę że już je masz i jest po wszystkim.
To że z kimś nie chcemy jeździć kto nie ma prawka to nie wynika zniechęci do człowieka ale jest sposobem na zmotywowaniem go do egzaminu.
Jest jeszcze jeden aspekt tej agresywnej motywacji: boję się myśleć jaka burza w mediach by się rozpętała jakby jakiś pismak dowiedział się że któryś z nas na akcji charytatywnej był bez prawa jazdy.
Sam pieprzyłem ci o konieczności wyrobienia kwitów.
A teraz bardzo się cieszę że już je masz i jest po wszystkim.
To że z kimś nie chcemy jeździć kto nie ma prawka to nie wynika zniechęci do człowieka ale jest sposobem na zmotywowaniem go do egzaminu.
Jest jeszcze jeden aspekt tej agresywnej motywacji: boję się myśleć jaka burza w mediach by się rozpętała jakby jakiś pismak dowiedział się że któryś z nas na akcji charytatywnej był bez prawa jazdy.
- tommy
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Przecież to wstyd,żeby młody mężczyzna jeżdżący na motocyklu nie miał prawa jazdy.
Czy to takie trudne zrobić parę ósemek na placyku niedużą 125-ką (doceniając te sprytne i ekonomiczne motorki).
Co jest powodem jazdy bez uprawnień ?
1)Lenistwo-nie chce mi się,szkoda kasy-lepiej pochleję.
2)Kompleksy -nie zdam za pierwszym razem i co ziomale powiedzą
3)Gwiazdorstwo-co mi mogą zrobić,jestem wspaniały i nigdy się nie zatrzymuję do kontroli- i tak jestem cool i wszyscy mnie podziwiają.
Troche żartobliwie,ale powiedzcie-coś w tym jest,nieprawdaż ?
Czy to takie trudne zrobić parę ósemek na placyku niedużą 125-ką (doceniając te sprytne i ekonomiczne motorki).
Co jest powodem jazdy bez uprawnień ?
1)Lenistwo-nie chce mi się,szkoda kasy-lepiej pochleję.
2)Kompleksy -nie zdam za pierwszym razem i co ziomale powiedzą
3)Gwiazdorstwo-co mi mogą zrobić,jestem wspaniały i nigdy się nie zatrzymuję do kontroli- i tak jestem cool i wszyscy mnie podziwiają.
Troche żartobliwie,ale powiedzcie-coś w tym jest,nieprawdaż ?
- umberto
- teksciarz
No kazdy ma prawo do swojego zdania ale mysle ze niestety nie zdazysz;) bo powiedzialem sobie nowe moto i robie prawko, moto juz jest i prawko tez bedzieAchmed pisze:I tu się z Tobą nie zgodzę, i osobiście kopnę Cię w dupsko ,

Ale ja ku..a nie o tym pisze

A z Taba Ppamula calkowicie sie zgadzam, sam bym nakopal w dupe temu co pojawil by sie na takiej akcji bez prawka.ppamula pisze:Jest jeszcze jeden aspekt tej agresywnej motywacji: boję się myśleć jaka burza w mediach by się rozpętała jakby jakiś pismak dowiedział się że któryś z nas na akcji charytatywnej był bez prawa jazdy.
- wasyl
- stary wyjadacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
tommy,
Nie tak są jeszcze inne aspekty. Można poszukać na forum i zobaczysz jakie.jak pracujesz po całej Polsce i co miesiąc,półtora zmieniasz miejsce pobytu a w domu jesteś na weekend to trudno zrobić kurs.
Na szczęście miałem przyjaciół którzy mnie zmotywowali i przyjaciela który mi w tym pomógł.
A sam egzamin- testy trza wykuć a reszta pikuś.
Choć przyznam jak dosiadłem tej maszyny która na gaz reaguje jak muł, prowadzi się jak cielna krowa , było nie lada wyzwaniem.
Nie tak są jeszcze inne aspekty. Można poszukać na forum i zobaczysz jakie.jak pracujesz po całej Polsce i co miesiąc,półtora zmieniasz miejsce pobytu a w domu jesteś na weekend to trudno zrobić kurs.
Na szczęście miałem przyjaciół którzy mnie zmotywowali i przyjaciela który mi w tym pomógł.
A sam egzamin- testy trza wykuć a reszta pikuś.
Choć przyznam jak dosiadłem tej maszyny która na gaz reaguje jak muł, prowadzi się jak cielna krowa , było nie lada wyzwaniem.
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....