Hot grips Oxford - ciepłe manetki

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » ndz 25 sty 2009, 23:25

Korniczku, na marne Twoje trudy i elaboraty :-)

Przecie piszę, że na wyłączonym zapłonie u mnie zawsze działają!

Problem ze zyebaną partią manetek (a raczej sterowników) polega na czym innym.

W moim przypadku na zgaszonym moto i odpalonym manety grzały, a jedynie przy ruchu manety, gdy napięcie wzrastało pow. 13.7v sterownik rozłączał prąd.
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pn 26 sty 2009, 08:17

no dobra, czuję od Was zajebisty optymizm, nie ma co, pocieszać lubicie :lol

oto numer seryjny o ile się nei mylę: POR 03461 / 08 z przodu jest tylko v.6
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » pn 26 sty 2009, 11:25

też mam V6 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Piotras » pn 26 sty 2009, 14:27

Kolczas, a z drugiej strony coś Ci pisze? U mnie na odwrocie sterownika jest czerwony napis v.6B i jak narazie działają na próbę, ale jeszcze ich nie założyłem na stałe.
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pn 26 sty 2009, 21:09

POR 03461 / 08

a moje dzialają zajebiście :mrgreen: :mrgreen: prunt trza mieć pane prunt :mrgreen:

już są na moto i sprawdzone, zajebicho tylko trzeba było skrócić prawą manetę tzn. trochę podskrobać no i ogranicznik na kierze też.... co by nasżło dobrze i nie hamowało...
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pn 26 sty 2009, 21:41

powiem wam szczerze ze nie wiem o co biega, moje dzialaja aktualnie bez zarzutu ale w quadzie, wymieniony panel, usuniety bezpiecznik, podlaczone bezposrednio pod akumulator 12 ah, koncowki przewodow mam dodatkowo zalutowane,sterownik i kostki uszczelnilem sylikonem bo potrafie utopic gada, manety wlaczam przed odpaleniem, dzialaja, odpalam gada, uzywam swiatel - sa spiete na stale po wlaczeniu zaplonu swieca sie pozycje, gasze gada nawet na 40 min a manetek wcale nie wylaczam przez caly dzien, czesto uzywam wyciagarki ktora ciagnie nawet do 150a pradu a menety caly czas dzialaja, mialem z nimi jedynie problemy przez stary panel w ktorym jak sie okazalo odizolowaly sie przewody ( w zlym miejscu zalozylem panel i kabel sie zalamywal), pozniej mialem problemy przy 22 stopniowym mrozie - prosta sprawa akumulator nie dawal rady chociaz nie wykluczam tez braku dobrej masy i skoki napiecia bo za jakis tydzien wrocilem na sznurku, jak sie okazalo patyk oberwal mi glowna mase z akumulatora przy silniku, po usunieciu usterki manetki dzialaja lepiej niz daytony ktore grzeja jakby sie mialy osrac delikatnie mowiac a koledzy ktorzy kupili u mnie daytony slinia sie teraz na moje oxfordy :)

szkoda ze nie mam miernika to bym zrobil demo :D , ale nagram wam na wideło jak to u mnie dziala
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » sob 31 sty 2009, 13:31

mam pytanie odnośnie manetek saito, może mieliście z nimi do czynienia?
chodzi mi o porównanie SG-I do II
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... ts_id=1462
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=17837

miałem na tdm jakieś i nie było problemu ze stykami i innymi bzdetami, a moto jeździło w każdych warunkach pogodowych :) a jesli mam wydać 200 za coś co bedzie sie dupić, to wole mieć mniej skomplikowane, które po prostu grzeją, ale sie nie psują.
oprócz tego, SG-I mają 30W grzanie, SG-II 20W (w pozycji START 40W), więc "I" wydają mi się wydajniejsze, przy mniejszej komplikacji całości.
czekam na opinie :)

Awatar użytkownika
jw
pisarz
pisarz
Imię: Jarek

Post autor: jw » sob 31 sty 2009, 14:44

Ja miałem i mam nadal do czynienia z manetkami SG1. Zakupiłem je pod koniec zeszłego sezonu i zrobiłem ok 2 tys. km.
Przez ten okres czasu nie sprawiły mi żadnych kłopotów. Montaż jak i obsługa banalnie prosta (trzy położenia przełącznika off, low i high :D ).
Jak dla mnie grzeją dość zacnie, ale nie oszukujmy się - powyżej pewnej prędkości to już żadne manetki nie pomogą. :) Niestety nie miałem możliwości porównania z innymi manetkami, jeżeli chodzi o maksymalną siłę grzania.
Jeszcze parę słów odnośnie montażu. Może się mylę, może nie. Manetki, które dostałem można było zamontować jedynie do klasycznej kierownicy (mocowanie obejmą naokoło kiery). Bez większego zastanowienia, wziąłem piłę i uciąłem cała obejmę (nie, nie dało się jej odkręcić) . Po uzyskaniu płaskiej powierzchni przykleiłem włącznik klejem do motunga i wszystko gra :D

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » sob 31 sty 2009, 17:42

Zakupiłem SGII przed wyjazdem na mikołaje montaż prosty włącznik można zamontować na płaszczyźnie jak i na okrągłej kierownicy ,można również przykręcić do owiewek wszystkie niezbędne rzeczy sa w opakowaniu może nie wiele przejechałem trasa wa-wa Gdańsk i zpowrotem jakieś 750km temperatura powrót 0 stopni i deszcz jak dla mnie manetki zdały egzamin bez problemów,nie mam możliwości porównać je z innymi ,ale jak bym miał jakieś dziwne akcje {oxford}to szkoda kasy i czasu a jeszcze niech przestaną grzać wtedy kiedy są potrzebne bo do domu daleko?????????
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » sob 31 sty 2009, 22:18

SG1 maja 30W stałej mocy, SG2 20W :) i gdzies tez mam oxfordy, ktore kosztuja 200 i sa z nimi problemy :)

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » pn 02 lut 2009, 00:40

SGII mozna smialo uzywac na pozycji start nonstop i wtedy jest 40W chyba o ile sie nie myle :D - sprawdzone :P
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » pt 06 lut 2009, 18:23

dzis założyłem SG1, przekaźnik na światło tylnie :) i grzeją pięknie :)

jw ja to zrobiłem inaczej, zmieściła mi sie konsola miedzy uchwytem pompy sprzęgła a uchwytem kiery do górnej półki :) troche pilnika i weszło, zrobie zdjęcia jak będzie widniej i wrzucę :)

Awatar użytkownika
jw
pisarz
pisarz
Imię: Jarek

Post autor: jw » pt 06 lut 2009, 21:21

no to ladnie, ja tam pojechalem po bandzie :lol:

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » pt 06 lut 2009, 22:38

ja pojechałem po szlifierce bo mi sie nie chcialo bawić z piłowaniem i cięciem :D pilnik tylko na końcu żeby grad zedrzeć :) jutro porobie foty :)

foty :)

trzeba tylko pamiętać żeby zostawić minimalny luz na dzwignię ssania ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » śr 25 mar 2009, 19:00

no i w końcu 3 komplet manetek dotarł do mnie i jest dobry :mrgreen: już drugi tydzień wszystko oki. :mrgreen: ale nerwów mi trochę zjadły hehe.w poprzednich kompletach manetek centralki były typu V6 i oby dwie były popsute.teraz mam V5 i wszystko jest oki

ODPOWIEDZ