mkochano się wysypał
- bialy-murzyn
- klepacz
ktos to musi zacząć, więc biore wszystko na swe barki:
kobieta ? nie do wiary ? zatrzymała się i nagle ruszyła ?
nie mówię, że wszystkie, ale jak widać, czasami pojawiają się kobiece instynkty w najmniej odpowiedniej chwili, kiedy zapomina o całym świecie : >
To jest "tragiczne" i zawsze będę powtarzał: czym jestes bardziej na drodze widoczny (kolor motoru, swiatla, odgłos z wydechu) tym bezpieczniej jedziesz.
kobieta ? nie do wiary ? zatrzymała się i nagle ruszyła ?
nie mówię, że wszystkie, ale jak widać, czasami pojawiają się kobiece instynkty w najmniej odpowiedniej chwili, kiedy zapomina o całym świecie : >
To jest "tragiczne" i zawsze będę powtarzał: czym jestes bardziej na drodze widoczny (kolor motoru, swiatla, odgłos z wydechu) tym bezpieczniej jedziesz.
- Struś
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: pomorskie
Zatrzymała się bo pewnie był znak STOP (to dobrze), ruszyła, bo wyznaje zasadę, że kobiety puszcza się przodembialy-murzyn pisze:kobieta ? nie do wiary ? zatrzymała się i nagle ruszyła ?

Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Dobrze Michale że cały jesteś i w wracasz do zdrowia i tego Ci jak najwięcej życzę
Ostatnio miałem lekkiego szlifa przez zblokowanie przedniego koła na mokrym asfalcie. Ogólnie jest ok ale skutki gleby jeszcze czuje. Twoje moto żle nie wygląda i pewnie ma szanse by do żywych powrócić
Piszę w imieniu kilku osób... Ogólnie mówiąc,mamy taki mały klubik co ludzi po szlifach zrzesza
Każdy z nas leżał i z tąd może nazwa "SZLIF BROTHERS" Jak widać jest nas trzech ale wiadomo że może nas być więcej
Mega Pozdro z Wałbrzycha!!!! I szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

Każdy z nas leżał i z tąd może nazwa "SZLIF BROTHERS" Jak widać jest nas trzech ale wiadomo że może nas być więcej

Mega Pozdro z Wałbrzycha!!!! I szybkiego powrotu do zdrowia!!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- mkochano
- teksciarz
Cześć
Dzisiaj dowiedziałem się od PZU że pani nie przyznaje się do winy i nie wypłacą nic do wyroku sądu. W/g Policji rozprawa za rok.
Przyznam że nie mam pojęcia jak w sytuacji takiej jak tu miała miejsce można się nie przyznawać??? I po co? Co jej da takie przeciąganie sprawy? No, chyba że znajdzie sobie "świadków", którzy zeznają że jechałem "czysta" i na jednym kole. Albo w ogóle leciałem nad ziemią.
Spróbuję uzyskać od Policji jej zeznania, wydaje mi się że mam prawo wglądu do akt. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Wkurzyłem się
Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj dowiedziałem się od PZU że pani nie przyznaje się do winy i nie wypłacą nic do wyroku sądu. W/g Policji rozprawa za rok.
Przyznam że nie mam pojęcia jak w sytuacji takiej jak tu miała miejsce można się nie przyznawać??? I po co? Co jej da takie przeciąganie sprawy? No, chyba że znajdzie sobie "świadków", którzy zeznają że jechałem "czysta" i na jednym kole. Albo w ogóle leciałem nad ziemią.
Spróbuję uzyskać od Policji jej zeznania, wydaje mi się że mam prawo wglądu do akt. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Wkurzyłem się

Pozdrawiam
Michał
- tommy
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: małopolskie
Mam kolege w identycznej sytuacji...
We wrześniu zeszłego roku miał dzwona.
Jechał swoję Deauville przez skrzyżowanie i facet z przeciwka skręcał w lewo-wprost na czołówkę.
Moto skasowane (szkodaq całkowita)-ten cyc nie przyznaje się do winy.
Gość przez poł roku nie stawiał się na sprawy...teraz sedzia stracił cierpliwosc i powiedział,że jak nie stawi sie na next sprawę to zapadnie wyrok bez jego obecności.
Stawił sie...padł wyrok-winny.
Odwołał się zarzucając,że w dniu wypadku sygnalizacja świetlna nie działała poprawnie.
Dwa miechy potrwa ekspertyza........a kumpel nadal bez moto.......tragedia.
We wrześniu zeszłego roku miał dzwona.
Jechał swoję Deauville przez skrzyżowanie i facet z przeciwka skręcał w lewo-wprost na czołówkę.
Moto skasowane (szkodaq całkowita)-ten cyc nie przyznaje się do winy.
Gość przez poł roku nie stawiał się na sprawy...teraz sedzia stracił cierpliwosc i powiedział,że jak nie stawi sie na next sprawę to zapadnie wyrok bez jego obecności.
Stawił sie...padł wyrok-winny.
Odwołał się zarzucając,że w dniu wypadku sygnalizacja świetlna nie działała poprawnie.
Dwa miechy potrwa ekspertyza........a kumpel nadal bez moto.......tragedia.
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
Pewnie po to, żeby przez jakiś czas nie zapłacić ani złotówki (albo nie zostanie wypłacone Tobie nic z jej polisy) a jak zapadnie wyrok to koszty postępowania są na tyle niskie, że ona ma to w d...mkochano pisze:I po co? Co jej da takie przeciąganie sprawy?
Tak więc żyjąc w naszym pięknym kraju musisz poczekać na wyrok, niestety.
- Janusz B.
- klepacz
- Imię: Dżony
Boi się odpowiedzialności karnej. Jeżeli zostanie uznana sprawcą wypadku, może mieć konkretne nieprzyjemności.[b]mkochano[/b] pisze:I po co? Co jej da takie przeciąganie sprawy?
Kodeks karny mówi:
Art. 156. § 1. (60) Kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci:
1) pozbawienia człowieka wzroku, słuchu, mowy, zdolności płodzenia,
2) innego ciężkiego kalectwa, ciężkiej choroby nieuleczalnej lub długotrwałej, choroby realnie zagrażającej życiu, trwałej choroby psychicznej, całkowitej albo znacznej trwałej niezdolności do pracy w zawodzie lub trwałego, istotnego zeszpecenia lub zniekształcenia ciała,podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 jest śmierć człowieka, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w art. 156 § 1,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 2 lub 3, jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia nie trwał dłużej niż 7 dni, odbywa się z oskarżenia prywatnego.
§ 5. Jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwał dłużej niż 7 dni, a pokrzywdzonym jest osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 3 następuje na jej wniosek.
Art. 177. § 1. Kto, naruszając, chociażby nieumyślnie, zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, powoduje nieumyślnie wypadek, w którym inna osoba odniosła obrażenia ciała określone w art. 157 § 1,podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli następstwem wypadku jest śmierć innej osoby albo ciężki uszczerbek na jej zdrowiu, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 3. Jeżeli pokrzywdzonym jest wyłącznie osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 1 następuje na jej wniosek.
- mkochano
- teksciarz
Wczoraj dostałem z sądu wyrok. Pani została skazana w trybie nakazowym na... grzywnę w wysokości nieco większej niż połowa jej miesięcznego wynagrodzenia netto. Plus 450zł kosztów.
Prawdę mówiąc jestem trochę zdziwiony. Były świetne warunki, mały ruch, więc nic jej nie usprawiedliwia. Niemal osiem miesięcy po wypadku ja nadal się rehabilituję, mam nie w pełni sprawny staw skokowy, paskudne blizny na resztę życia. O tym jak wyglądały pierwsze miesiące po wypadku wolę nawet nie pisać. A pani wyskoczy z pół pensji i po sprawie
Choć może powinienem być zadowolony? Jak słucham/czytam o ciągnących się latami procesach...
Michał
Prawdę mówiąc jestem trochę zdziwiony. Były świetne warunki, mały ruch, więc nic jej nie usprawiedliwia. Niemal osiem miesięcy po wypadku ja nadal się rehabilituję, mam nie w pełni sprawny staw skokowy, paskudne blizny na resztę życia. O tym jak wyglądały pierwsze miesiące po wypadku wolę nawet nie pisać. A pani wyskoczy z pół pensji i po sprawie

Choć może powinienem być zadowolony? Jak słucham/czytam o ciągnących się latami procesach...

Michał
- awiater
- pisarz
- Imię: Andrzej
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Michał, tym się nie przejmuj, o zadośćuczynienie musisz zwrócić się do ubezpieczyciela i to nie tylko za motocykl, ale za to wszystko o czym napisałeś. Rany, blizny, ból i cierpienie, tego nikt nie zrekompensuje żadnymi pieniędzmi, ale trzeba walczyć o swoje. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do pełnej formy i spotkamy się na trasie. P. S. Też jestem z Bemowa, więc jakbyś potrzebował jakiejś pomocy dzwoń. Pozdro
- Janusz B.
- klepacz
- Imię: Dżony
mkochano, teraz pora wystąpić do ubezpieczalni - o ile już tego nie zrobiłeś.
Kiedyś już wypowiadałem się na ten temat dość szeroko i nie chcę się powtarzać.
W telegraficznym skrócie - jeżeli ta kobieta zostanie uznana sprawcą wypadku, od jej ubezpieczalni możesz żądać:
1. odszkodowania za wszystko, co zostało zniszczone w wypadku i wszelkie poniesione w związku z dzwonem koszty - w tym koszty leczenia,
2. zadośćuczynienia za doznany ból i cierpienia,
3. zrekompensowania utraconych korzyści (czyli tego, co byś zarobił, gdybyś nie uległ wypadkowi),
4. ustalenia odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń za skutki wypadku mogące powstać w przyszłości (chodzi o skutki natury zdrowotnej np. mogąca wystąpić kilka lat po uderzeniu w głowę padaczka pourazowa).
Jeśli potrzebujesz więcej info, daj znać. Pozdro i trzym się chłopaku!
Kiedyś już wypowiadałem się na ten temat dość szeroko i nie chcę się powtarzać.
W telegraficznym skrócie - jeżeli ta kobieta zostanie uznana sprawcą wypadku, od jej ubezpieczalni możesz żądać:
1. odszkodowania za wszystko, co zostało zniszczone w wypadku i wszelkie poniesione w związku z dzwonem koszty - w tym koszty leczenia,
2. zadośćuczynienia za doznany ból i cierpienia,
3. zrekompensowania utraconych korzyści (czyli tego, co byś zarobił, gdybyś nie uległ wypadkowi),
4. ustalenia odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń za skutki wypadku mogące powstać w przyszłości (chodzi o skutki natury zdrowotnej np. mogąca wystąpić kilka lat po uderzeniu w głowę padaczka pourazowa).
Jeśli potrzebujesz więcej info, daj znać. Pozdro i trzym się chłopaku!
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
- mkochano
- teksciarz
Też tak to sobie tłumaczę... a potem jak przypominam sobie zdjęcie szczerzącej zęby blondyny na profilu goldenline.pl to trochę mnie skręca.PETER pisze:wysokosć wyroku to zupełnie inna sprawa i daj z tym spokój to jest nie ważne mimo że zostawia sporo goryczy
Już to zrobiłem. Zatrudniłem prawnika, bo sam nie czułem się na siłach walczyć. Myślę że to była dobra decyzja, bo wbrew twierdzeniom PZU że przed wyrokiem nic nie zapłacą - jednak zapłacili za motocykl, ubrania oraz w pewnym stopniu za koszty leczenia, uszczerbek na zdrowiu itd.Janusz B. pisze:mkochano, teraz pora wystąpić do ubezpieczalni - o ile już tego nie zrobiłeś.
Prawnik uznał jednak że wypłacona kwota jest rażąco zaniżona, szczególnie jeśli chodzi o zadośćuczynienie za to co przeszedłem, złożyliśmy więc pozew do sądu.
Dzięki, przyznam że o tym nie pomyślałem.Janusz B. pisze:W telegraficznym skrócie - jeżeli ta kobieta zostanie uznana sprawcą wypadku, od jej ubezpieczalni możesz żądać:
[...]
To co mnie jeszcze zastanawia to jak sprawdzić czy oskarżona nie złożyła sprzeciwu. Ma na to siedem dni od dnia doręczenia wyroku a to przecież nie wiadomo kiedy nastąpi.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Michał