Regulator napięcia w Vitku - V-TEC

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Regulator napięcia w Vitku - V-TEC

Post autor: Piotras » czw 04 wrz 2008, 17:31

Gdyby ktoś się jeszcze nie spotkał z problemami z reglerem w Vitku to zapraszam do lektury :D

W drodze powrotnej z Chorwacji aku wygotowało i z przeraźliwym piskiem wyzionęło ducha (a konało dobrą godzinę :biggrin ).

Oczywiście winą za przeładowany akumulator obwiniam regler, no bo gdzie indziej szukać przyczyny.

Mam zapytanie do właścicieli Vitków, jakie macie ładowanie?

U mnie na zimnym silniku na wolnych obrotach na dzień dobry jest 14,3 -14,5, po zagrzaniu spada do równych 14V.
Na obrotach wkręca się na 15V, a przy włączonym wiatraku chłodnicy dobija jeszcze do 15,2-3.

Jak rozmawiałem z Piotrkiem Pamułą ewidentnie jest to za duże ładowanie, ale z kolei po u Krajana w VTecu ma stałe 14,75.

W wolnej chwili proszę sprawdźcie ładowanie w swoich Vitkach.

Druga sprawa, czy orientuje się ktoś czy mamy te same regulatory w Vitkach co FIjowcy po 2000 roku? Jutro wybebesze swój i wrzucę jego zdjęcia.

Jutro będę dzwonić do OlkaMotocykle i gdzieś do Hondy jak z zamiennikami do Vitków to też wrzucę updejt.

Pozdrawiam!
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Re: Regulator napięcia w Vitku - V-TEC

Post autor: Sylwio » czw 04 wrz 2008, 22:43

Piotras pisze:Druga sprawa, czy orientuje się ktoś czy mamy te same regulatory w Vitkach co FIjowcy po 2000 roku?
W tym sklepie ja kupowałem regler http://www.e-motocykl.com/sklep/index.p ... =2&s=&dir= i wg ich stronki wynika że regulatory jednak sa różne.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » czw 04 wrz 2008, 23:37

adi610, cos zle linka skopiowales bo tenteges nie dziala.

Sylwio, dzieki wielkie za linka, wlasnie zapomnialem dzisiaj zapytac o ten sklep bo widzialem ze w ktoryms watku podawales tego linka.

Cena dobra bo te TourMaxy w klasie sa po 512 pln, jutro do nich zadzwonie i jeszcze do Olka do Bielska i bede zamawiac!

Wizualnie regulatory z FI i VTECa wydają się identyczne, jedynie wtyczkami chyba się różnią.

Poniżej porównanie:

FI

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

V-TEC

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » sob 06 wrz 2008, 12:58

mam właśnie taki regler,na środku ma wypukłę żebra, twierdził ktośmi kiedyś że bezawaryjne. a tu patrz ...
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

ODPOWIEDZ