Mały jedniodniowy wypad w Bieszczady

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Mały jedniodniowy wypad w Bieszczady

Post autor: ppamula » pn 07 lip 2008, 08:58

W niedzielę rano włączył mi się szwędaczek. Postanowiłem gdzieś wyjechać, rodzina odstawiona na wakacje i byłem sam. :cool
Wybór - serpentyny bieszczadzkie. :hooray

Wybrałem się tam drogami przez Kozienice, Sandomierz, Przemyśl, Ustrzyki Górne.
Jakość drogi dobra a nawet bardzo dobra, kamerzystów prawie wogóle.
A już odcinek Przemyśl - Sanok to zam miód dla motocyklistów. Wrażenie bezcenne. Nowy asfalt, mały ruch, szerokie drogi. Serpentyny cudowne :motolove.
Zdjęć nie robiłem bo czasu było strzasznie mało.
W Bieszczadach się trochę pokręciłem i spotkałem tam Skandala. :bye No to już jest skandal, wszędzie są VFRki :grin:

Droga powrotna przez Rzeszów, Radom. O ile odcinek do Radomia jest przepiękny, gładki, szeroki, nowiuśki asfalcik to kamerzystów tam było bez liku. Miałem to szczęście że za każdym razem byli zajęci wypisywaniem kwitów jakimś czterokołowcom. Uff.
Niestety odcinek Radom - Warszawa to porażka. Koleiny, wąski pas drogi, ciągłe przebudowy i tłok niesamowity. W zasadzie od 60 km przed Warszawą to katamarany nie miały już normalnej jazdy. Ja pocinałem poboczem.
Omijać ten kawałek za wszelką cenę. Przypuszczam że do 2012 roku.
Tak wyglądała trasa

Statystyka?
Jakieś 1050 km
od 9:00 do 23:00
dwie dłuższe przerwy na posiłek
spalanie średnio 6.2
przelotowa 1,8 (gdzie się dało)
OBOLAŁA DUPA

I jak czytam plany Madzixa i Morsa gdzie chcą się wybrać w Alpy i ciąć po 1200 km dzień w dzień, to z niedowierzaniem kręcę głową.
Ostatnio zmieniony pn 07 lip 2008, 11:57 przez ppamula, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pn 07 lip 2008, 09:56

Jeszcze raz gratululuje i szczerze zazdroszcze widokow i traski :)

pozdrowionka R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
Tomaso
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Tomaso » pn 07 lip 2008, 10:44

ppamula pisze:I jak czytam plany Madzixa i Morsa gdzie chcą się wybrać w Alpy i ciąć po 1200 km dzień w dzień, to z niedowierzaniem kręcę głową.
Fajna traska pozazdrościć. Co do tych 1200 to TYLKO na dojazdzie po Niemieckim autobahnie :mrgreen:
vitek na wiosne >>> viewtopic.php?t=8360

Awatar użytkownika
lolek
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: lolek » pn 07 lip 2008, 19:08

:shock: Podziwiam Ciebie Piotrze, ja z kumplem w sobotę od 15 do 23 prawie 400km zrobiliśmy to tak byłem zmęczony że po 3 małych piwkach padłem jak kawka :oops:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Re: Mały jedniodniowy wypad w Bieszczady

Post autor: MadziX » pn 07 lip 2008, 19:16

ppamula pisze: I jak czytam plany Madzixa i Morsa gdzie chcą się wybrać w Alpy i ciąć po 1200 km dzień w dzień, to z niedowierzaniem kręcę głową.
Piotr fajna trasa !

w kwestii 1200 to tylko na dojazd..zawsze tak robie - np planuje hispzanię to do danego obranego punktu - np granica hiszpanska tniemy na maxa zeby nie tracic dni na dojazd - także ausotrada i jedziemy do oporu pierwszego dnia. A potem juz na luzie..na pewno nie 1200 kazdego dnia, byśmy tam padli chyba... :eek
Obrazek

Awatar użytkownika
Skandal
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Skandal » pn 07 lip 2008, 23:38

Ja też bardzo polecam Bieszczady jest tam prześlicznie.
Mi wyszło jakieś 1360 km ale 700km po samych Bieszczadach tyle, że w dwa dni.
A mi się udało być parę kilometrów bardziej , od Piotra na południe bo byłem w Wołosatem. :razz:
WLF :)

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Re: Mały jedniodniowy wypad w Bieszczady

Post autor: Piszol » wt 08 lip 2008, 07:56

ppamula pisze:W niedzielę rano włączył mi się szwędaczek. Postanowiłem gdzieś wyjechać, rodzina odstawiona na wakacje i byłem sam. :cool
Wybór - serpentyny bieszczadzkie. :hooray

Qrcze jak bym wiedział to bym się przyłączył, tez w niedziele się nudziłem i na miejscu sie kręciłem (ale mi się zrymowało:P)
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » wt 08 lip 2008, 09:14

Skandal, brachu ! Ty nie przypadkiem jechałeś w poniedziałek spowrotem ?? Bo mijałem samochodem na trasie Kolbuszowa-Nowa Dęba czarną 800FI kufer centralny i kombi czarne z wstawkami czerwonymi ? Tak właśnie myślałem że to możesz być Ty bo jeszcze taki mały szczególik widziałem (logo VFR-OC) - tak mi się zdajeee :roll:

A widzicie... ja kończąc zlot w Lesku weekendowy, zrobiłem sobie z kumplem jeszcze "małą pętlę". Zrobiłem coprawda jakieś 300km ale i tak miałem dosyć.

Awatar użytkownika
pAF
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pAF » śr 09 lip 2008, 19:58

super traska Piotr!

ja tez bylem z kolega na zlocie w Lesku, doslownie na jakies 10 minut, ale jednak. Jesli ktos widzial dwie vfrki (zolta + czerwona) to bylismy my :)

pzdr!

lary1978
pisarz
pisarz

Post autor: lary1978 » śr 09 lip 2008, 22:12

Fajny przelot...Ale jak dla mnie tempo troszkę za szybkie ,ogólnie ok.
Pozdrawiam.

Anton
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: Anton » czw 10 lip 2008, 21:12

Ja w niedzielę również byłem w Bieszczadach, tylko przejazdem, gdyż wracałem okrężną drogą spod Krosna i zamiast zrobić 500km najkrótszą trasą postanowiłem pojechać przez Bieszczady i zrobiłem 700km. :grin:
RC 46 99r.

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pt 11 lip 2008, 19:55

Piotruś widze,że hartujesz sie przed zrealizowanie swojego marzenia Północ-południe w jeden dzień...eshhh...za mną chodzi zrobienie trasy tak długiej żeby 4 litery bolały prze 2 dni.....

Awatar użytkownika
Skandal
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Skandal » pn 14 lip 2008, 23:43

Krajan pisze:Skandal, brachu ! Ty nie przypadkiem jechałeś w poniedziałek spowrotem ?? Bo mijałem samochodem na trasie Kolbuszowa-Nowa Dęba czarną 800FI kufer centralny i kombi czarne z wstawkami czerwonymi ? Tak właśnie myślałem że to możesz być Ty bo jeszcze taki mały szczególik widziałem (logo VFR-OC) - tak mi się zdajeee
tak to ja byłem tylko z tym znaczkiem to ci sie wydaje bo nimom takowego ale co tam
WLF :)

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Krajan » wt 15 lip 2008, 08:52

Skandal pisze:tak to ja byłem tylko z tym znaczkiem to ci sie wydaje bo nimom takowego ale co tam
wiesz, ja to tak mam jak już widze kogoś znajomego to mu dopisze taki znaczek, szczególnie na VFR :mrgreen: .... takki jakiś znajomy się wydawałeś, może to ten kask.. hmm

ODPOWIEDZ