Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
-
Kawa
- klepacz

-
Kontakt:
-
topol
- teksciarz

-
Kontakt:
Argail pisze:
Aż dziw, że za motocykl też trzeba płacić, u mnie motocykle wszędzie przez mosty i tunele wpuszczali za darmo... no pomijając most między Szwecją a Danią
autostrady były płatne tylko dla samochodów, zapłaciliśmy tylko za jeden tunel na nordkapp, za jeden most (taki ładny jest na którejś fotce) i za jeden odcinek drogi górskiej koło jakiegoś centrum lodowcowego no i za wszystkie promy (chyba połowę tego co samochód).Za to za parkowanie w miastach płaci się tyle co za samochód
-
Argail
- pisarz

- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
-
Kontakt:
topol pisze:Za to za parkowanie w miastach płaci się tyle co za samochód
No to tym bardziej ciekawostka bo jak ja się pytałem tamtejszych stróżów prawa to mówili, że motocykle za darmo... bo niby w sumie gdzie ten bilecik miałem wcisnąć? za manetkę?
Zarówno w Danii, Szwecji i w Norwegii każdy postój w centrum = stawiałem maszynę bez płacenia i tylko w Szwecji nie pytałem bo nie było kogo Wyjątek był w Niemczech gdzie się policja zatrzymała i coś po Niemiecku mi wymachiwali... Dziewczyna mi uświadomiła, że stanąłem na kopercie

Odparłem "Entschuldigung" i przepchałem metr dalej

-
topol
- teksciarz

-
Kontakt:
Argail pisze:topol pisze:Za to za parkowanie w miastach płaci się tyle co za samochód
No to tym bardziej ciekawostka bo jak ja się pytałem tamtejszych stróżów prawa to mówili, że motocykle za darmo... bo niby w sumie gdzie ten bilecik miałem wcisnąć? za manetkę?
Zarówno w Danii, Szwecji i w Norwegii każdy postój w centrum = stawiałem maszynę bez płacenia i tylko w Szwecji nie pytałem bo nie było kogo Wyjątek był w Niemczech gdzie się policja zatrzymała i coś po Niemiecku mi wymachiwali... Dziewczyna mi uświadomiła, że stanąłem na kopercie

Odparłem "Entschuldigung" i przepchałem metr dalej

My w trondheim dostaliśmy mandat (300kr) za to, że o 25 minut przekroczyliśmy czas parkowania (bilecik zawsze zostawiałem w mapniku), złapaliśmy jeszcze pana, który nam to wypisał, ale powiedział, że nie może anulować i ewentualnie możemy pisać prośbe o anulację do jakiegoś urzędu
-
Jashczur
- pisarz

- Imię: Chrystian
- województwo: małopolskie
-
Kontakt:
Piekna trasa, podziwiam i gratuluje

W zeszlym roku rowniez bylem w Norwegi, glownie w Oslo ale mialem to szczescie pozwiedzac tez Bergen [ smieszne miasto 5 minut pada 10 minut przerwy i tak non stop ] , Flam, Gudvangen oraz poplywac po fjordach i pojezdzic po swietnych gorskich serpentynach [ o "normalnych" drogach nie ma juz nawet co wspominac ] . Tylko niestety nie na moto ale...saabem. Dlatego wlasnie zazdroszcze

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ognia!