Oddławienie VFR rc36 97r

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
skwaro

Oddławienie VFR rc36 97r

Post autor: skwaro » śr 13 wrz 2006, 23:53

Witam, ostatnio nabyłem Rc 36 97r sprzęcik był sprowadzony z Szwajcarii i w dokumentach jest 75 KM a powinno być 100. Goście od których jest kupiona stwirdzili,że jest odblokowana ale... na czym to polega ?? i co trzeba wygrzebać z gażnika ??
poza tym na obrotomierzu mam dwa czerwone pola jedno od 8500rmp powyżej podziałek obrotów a drugie pole od 11500rmp poniżej podziałek obr.Zastanawiam się czy ustawinia składu mieszanki są inne niż wersja normalna?

UxY
Administrator
Administrator
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: UxY » czw 14 wrz 2006, 01:44

nie wiem czy w ogóle były blokowane VFRy ?? czerwonym plem sie nie przejmuj wszystkie moto ze szwajcarii tak mają nie tylko VFR baa nie tylko Hondy ;] ale z mocą nie wiem :/

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 14 wrz 2006, 01:47

moze miec katalizator, sprobuj wywalic jesli ma,a jesli nie ma to moze gazniki
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » czw 14 wrz 2006, 07:43

Motocykle w szwajcari są powszechnie dławione !!! a także w Japoni.. chodzi tu o ostre przepisy odnośnie pojazdów zmechanizowanych. W VFR także blokują moc. Znajomy sprowadza motocykle tylko ze Szwajcarii i zdażyło mu sie przywieźć kilka sztuk zdławionych motocykli w tym także " V F R " `96 w super malowaniu, ale tak: w zakresie obrotów do 7-8 tys/min kręciła się normalnie a powyżej nie ma jazdy ( przyspieszania) - wyraźny spadek mocy; a także pierwsza rzecz jaka sie rzuca w oczy to właśnie wyskalowany na czerwono obrotomierz jak u Ciebie (choć dwa czerwone pola mogą świadczyć może jakiejś wersji na export)- nie mam pojęcia. Ale pisze to co widziałem, jeździłem i wnikaliśmy z kumplem.
W końcu wszystko było sprawdzone w porównaniu z MANUALEM, tylko jedno nie!! co się później potwierdziło - - MODUŁ !!! A potwierdziło sie jak gdzieś kumpel wygrzebał info, że od `95 w szwajcarii blokowanie mocy odbywa sie tylko za pomocą modułu, a nie jak wcześniej gaźniki, czy jakies tam kruczki z wydechami. Z Hondą 1000 Big One (szwajcaria) - ta sama historia, wszystko super ale ten nieszczęsny moduł. Najlepiej to wymienic na chwillę moduł od bliźniaczej VFR i się dowiemy :-) My nie zdążyliśmy tego zrobić bo była zima, śniegu po pachy, a to w jeździe najlepiej wychodzi - nie doczekała wiosny biedaczyna i poszła na handel :-(

[ Dodano: 2006-09-14, 07:48 ]
aha .. dławią także wałkami rozrządu.. ale kogo stać na wymianę ;-(

Awatar użytkownika
Yaco
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Yaco » czw 14 wrz 2006, 13:43

Moja VFR'a sprowadzana z japonii miała zblokowoany moduł zapłonowy oraz kryzy na gaźnikach :shock:
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka

skwaro

Post autor: skwaro » czw 14 wrz 2006, 22:25

dzięki za szybkie odpowiedzi na temat oddławienia mojej VFR-ki,
i dodaję :
- nie ma problemu z kopem powyżej 7000rmp idzię w górę i nie czuć, że nie chce więcej
- podobno jakieś kryzy były na dolocie ale poszły w kosz ( tak twierdzł sprzedawca przy przeglądzie )
a jak mnie to będzie męczyć to pojadę na hamownię

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Re: Oddławienie VFR rc36 97r

Post autor: Fabiq » ndz 17 wrz 2006, 08:14

skwaro pisze:Witam, ostatnio nabyłem Rc 36 97r sprzęcik był sprowadzony z Szwajcarii i w dokumentach jest 75 KM a powinno być 100.
heheh ten sam problem mialem kupujac swoja wersje, import szwajcaria jak twoja, w dowodzie wpisane 30 KW troche mnie to martwilo tym bardziej ze motocyklem nie dalo sie przejechac, teraz z cala pewnoscia wiem ze ma troche wiecej ;) a z tymi mocami u nich to chyba chodzi o podatek lub ubezpieczenie ktore jest u nich drogie
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » ndz 17 wrz 2006, 23:24

(niezle zdjecie, bartek)
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
yaaro
Kontakt:

Post autor: yaaro » pt 24 lis 2006, 16:14

skwaro pisze:.....a jak mnie to będzie męczyć to pojadę na hamownię
ojjj..obys tego nie żałował :smile: Prawda z hamowni może być bolesna :confused . Może sie okazać, że motorek ma powiedzmy 85 KM, a więc nie zdławiony ale do seryjnych 100 sporo mu brakuje i będziesz sie dołował. Jak będziesz miał warunki, to proponuję sprawdzić prędkość max, porównać z serią uwzględniając drobne przekłamanie licznika (myślę, że wskazanie licznika minus kilkanaście km/h) i będziesz wiedział co w trawie piszczy.

Awatar użytkownika
mucha
pisarz
pisarz

Post autor: mucha » pt 24 lis 2006, 23:22

A moze dławiona tylko na papierze. żeby mniejsze składy płacic. kolesie tak robia a potem oddławiaja prawie wszystkie sprzety, a w ubezpieczalni mniej placa nadal.
VFR wszystko przetrzyma.

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » pt 19 gru 2008, 18:30

hehe, aż sprawdziłem w dowodzie, pisze 47kW co by dawało 64 KM, coś mi sie wydaje że albo to ściema na papierze albo jednak odblokowana :mrgreen:
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

ODPOWIEDZ