Oddławienie VFR rc36 97r
Oddławienie VFR rc36 97r
Witam, ostatnio nabyłem Rc 36 97r sprzęcik był sprowadzony z Szwajcarii i w dokumentach jest 75 KM a powinno być 100. Goście od których jest kupiona stwirdzili,że jest odblokowana ale... na czym to polega ?? i co trzeba wygrzebać z gażnika ??
poza tym na obrotomierzu mam dwa czerwone pola jedno od 8500rmp powyżej podziałek obrotów a drugie pole od 11500rmp poniżej podziałek obr.Zastanawiam się czy ustawinia składu mieszanki są inne niż wersja normalna?
poza tym na obrotomierzu mam dwa czerwone pola jedno od 8500rmp powyżej podziałek obrotów a drugie pole od 11500rmp poniżej podziałek obr.Zastanawiam się czy ustawinia składu mieszanki są inne niż wersja normalna?
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Motocykle w szwajcari są powszechnie dławione !!! a także w Japoni.. chodzi tu o ostre przepisy odnośnie pojazdów zmechanizowanych. W VFR także blokują moc. Znajomy sprowadza motocykle tylko ze Szwajcarii i zdażyło mu sie przywieźć kilka sztuk zdławionych motocykli w tym także " V F R " `96 w super malowaniu, ale tak: w zakresie obrotów do 7-8 tys/min kręciła się normalnie a powyżej nie ma jazdy ( przyspieszania) - wyraźny spadek mocy; a także pierwsza rzecz jaka sie rzuca w oczy to właśnie wyskalowany na czerwono obrotomierz jak u Ciebie (choć dwa czerwone pola mogą świadczyć może jakiejś wersji na export)- nie mam pojęcia. Ale pisze to co widziałem, jeździłem i wnikaliśmy z kumplem.
W końcu wszystko było sprawdzone w porównaniu z MANUALEM, tylko jedno nie!! co się później potwierdziło - - MODUŁ !!! A potwierdziło sie jak gdzieś kumpel wygrzebał info, że od `95 w szwajcarii blokowanie mocy odbywa sie tylko za pomocą modułu, a nie jak wcześniej gaźniki, czy jakies tam kruczki z wydechami. Z Hondą 1000 Big One (szwajcaria) - ta sama historia, wszystko super ale ten nieszczęsny moduł. Najlepiej to wymienic na chwillę moduł od bliźniaczej VFR i się dowiemy
My nie zdążyliśmy tego zrobić bo była zima, śniegu po pachy, a to w jeździe najlepiej wychodzi - nie doczekała wiosny biedaczyna i poszła na handel
[ Dodano: 2006-09-14, 07:48 ]
aha .. dławią także wałkami rozrządu.. ale kogo stać na wymianę ;-(
W końcu wszystko było sprawdzone w porównaniu z MANUALEM, tylko jedno nie!! co się później potwierdziło - - MODUŁ !!! A potwierdziło sie jak gdzieś kumpel wygrzebał info, że od `95 w szwajcarii blokowanie mocy odbywa sie tylko za pomocą modułu, a nie jak wcześniej gaźniki, czy jakies tam kruczki z wydechami. Z Hondą 1000 Big One (szwajcaria) - ta sama historia, wszystko super ale ten nieszczęsny moduł. Najlepiej to wymienic na chwillę moduł od bliźniaczej VFR i się dowiemy

[ Dodano: 2006-09-14, 07:48 ]
aha .. dławią także wałkami rozrządu.. ale kogo stać na wymianę ;-(
dzięki za szybkie odpowiedzi na temat oddławienia mojej VFR-ki,
i dodaję :
- nie ma problemu z kopem powyżej 7000rmp idzię w górę i nie czuć, że nie chce więcej
- podobno jakieś kryzy były na dolocie ale poszły w kosz ( tak twierdzł sprzedawca przy przeglądzie )
a jak mnie to będzie męczyć to pojadę na hamownię
i dodaję :
- nie ma problemu z kopem powyżej 7000rmp idzię w górę i nie czuć, że nie chce więcej
- podobno jakieś kryzy były na dolocie ale poszły w kosz ( tak twierdzł sprzedawca przy przeglądzie )
a jak mnie to będzie męczyć to pojadę na hamownię
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
Re: Oddławienie VFR rc36 97r
heheh ten sam problem mialem kupujac swoja wersje, import szwajcaria jak twoja, w dowodzie wpisane 30 KW troche mnie to martwilo tym bardziej ze motocyklem nie dalo sie przejechac, teraz z cala pewnoscia wiem ze ma troche wiecejskwaro pisze:Witam, ostatnio nabyłem Rc 36 97r sprzęcik był sprowadzony z Szwajcarii i w dokumentach jest 75 KM a powinno być 100.

potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
ojjj..obys tego nie żałowałskwaro pisze:.....a jak mnie to będzie męczyć to pojadę na hamownię