Świecące kierunki
- Jashczur
- pisarz
- Imię: Chrystian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Świecące kierunki
Strasznie podobaja mi sie swiecące kierunki takie jak w wersjach amerykanskich. Jakim sposobem i kosztem mozna by przerobic kierunki w wersji europejskiej RC-46 1999r. aby swiecily w ten sposob?
Ognia!
Potrzebne są do tego żarówki dwu włuknowe (21/5W) a co za tym idzie gniazda w kierunkach na takie właśnie żarówki. Jeżeli już ten warunek będzie spełniony to tylko wystarczy włukno 5W podpiąć pod pozycję a 21W pod kierunki i gotowe> Pozostaje tylko jeden szkopuł mianowicie jak mi się wydaje to jest to nie legalne i można stracić dowód rejestracyjny 

http://muzykawtwoimsamochodzie.pl i wszystko gra
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Nie wiem jak to jest zrobione technicznie, ale nie zgodzę się z dwuwłóknową żarówką w kierunku w wersji USA... właśnie przy montażu kierunkowskazu przedniego wypadł mi z rąk i szlag trafił żarówkę. Na częstochowę ruszyłem bez kierunku. Wyciągnąłem żarówkę i okazała się jakaś "niedostępna" w żadnym normalnym sklepie z częściami motoryzaacyjnymi. I Panowie: w mojej świecą cały czas kierunki przednie, a żarówki są JEDNOWŁÓKNOWE ! Myślę że to rozwiązane jest samym napięciem np przez moduł, lub przekaźnik.
Żarówki już zamówione (wziołem więcej na "zaś" )
Żarówki już zamówione (wziołem więcej na "zaś" )

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Struś
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: pomorskie
Wersja RC46 Interceptor ma właśnie żarówki dwuwłóknowe. 5W świeci na stałe a 21W odpala przerywacz. Ja mam takie ale "wyłączyłem" opcje 5W bo ciągle ktoś się czepiał że to niezgodne z przepisami.Krajan pisze:Nie wiem jak to jest zrobione technicznie, ale nie zgodzę się z dwuwłóknową żarówką w kierunku w wersji USA...
Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...
- Struś
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: pomorskie
Ja mam amerykę i na przeglądzie pan miał właśnie "problem" z kierunkowskazami... A żarówki są dwuwłóknowe białe.Jashczur pisze:Struś ale masz wersje amerykanska czy sam kombinowales z kierunkami? Paru moich przyjaciól ma wlasnie amerykanskie wersje swoich moto i jezdza tak od lat i nigdy nie bylo jeszcze zadnych problemow
Życie to nie czas kiedy oddychasz tylko te chwile, kiedy zapiera Ci dech w piersiach...
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
a Ja mam włoszkę i są w kierunkach i stopie wszystkie identyczne czyli dwuwłóknowe.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- endialdi
- pisarz
- Imię: Robert
Ja mam rasową amerykankę i wygląda to u mnie tak:
kierynki świecą tylko z przodu - tył jest normanie jak w europejskich. Z przodu w kierunkach mam żarówki dwu włuknoowe. Włączenie migacza powoduje całkowice wygaszenie jednego włukna i miganie drugiego. - do wyłączenie.
P.S. Dzisiaj robiłem przegląd i nie było problemu.
kierynki świecą tylko z przodu - tył jest normanie jak w europejskich. Z przodu w kierunkach mam żarówki dwu włuknoowe. Włączenie migacza powoduje całkowice wygaszenie jednego włukna i miganie drugiego. - do wyłączenie.
P.S. Dzisiaj robiłem przegląd i nie było problemu.
"Burn rubber not your soul"
- Jashczur
- pisarz
- Imię: Chrystian
- Kontakt:
W mojej juz swieca kierunki. Zarowki sa dwuwloknowe i teraz na wlaczniku pozycyjnych swieca mi swiatla i postojowka a na kolejnym przelaczniku mam dolaczone kierunki. W kazdej chwili moge wlaczyc/wylaczyc sobie "Ameryke". Tylko ze u mnie caly czas lekko swiecą kierunki a jak wlaczam migacz to wtedy daje mocniejszym swiatlem.
Ognia!