Kradną ale nie wiem po co.....
-
- pisarz
- Kontakt:
Kradną ale nie wiem po co.....
Wtam
Potrzebna mi Wasza pomoc. Chodzi o to iż z drukarni w której robi moja mama znika w zastraszających ilościach ALKOHOL IZOPROPYLOWY. Jest on używany do drukowania.
Niestety szef powiedział, że nie jest możliwe aby taka ilość-400 litrów- znikneła w ciągu 2 tygodni. Koszt to 2000 zl za taką ilość wiec to nie mało.
I tu moje pytanie, po co komu taki alkohol.....taka wiedza pomogła by w znalezieniu złodzieja....więc będę wdzięczny za wszelką pomoc....
Potrzebna mi Wasza pomoc. Chodzi o to iż z drukarni w której robi moja mama znika w zastraszających ilościach ALKOHOL IZOPROPYLOWY. Jest on używany do drukowania.
Niestety szef powiedział, że nie jest możliwe aby taka ilość-400 litrów- znikneła w ciągu 2 tygodni. Koszt to 2000 zl za taką ilość wiec to nie mało.
I tu moje pytanie, po co komu taki alkohol.....taka wiedza pomogła by w znalezieniu złodzieja....więc będę wdzięczny za wszelką pomoc....
- Smoku
- pisarz
- Imię: Jakub
Dziwne, tutaj podają, że jest używany w stomatologii...
Choć wątpliwe by ktoś zużył taką ilość
Smoku

Smoku
Smokiem, Smokiem nie jaszczurką!
Ja nie robię językiem tak: ssssssssss...
... pojawiam się i znikam...
Ja nie robię językiem tak: ssssssssss...
... pojawiam się i znikam...
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
izopropanol, czyli pewnie alkohol izopropylowy używa się do czyszczenia mikrostyków, szybko odparowuje to jego główna dobra cecha, nie pozostawia niepotrzebnych tłustych plam, ale minusem jest to, że nie posmaruje mechanizmu zarazem. z tego co wiem czyści się tym płytki kompterowe i różne delikatne pierdoły jak l;asery etc. kupowałem do czyszczenia styków w VFR ....w elektrycznym ....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
no na banię siada pewnie nieźle
ogólnie nie próbowałem
jeden lubi Finke drugi izopropanol 

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
- Piszol
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
W proporcjach 1:3 z benzyna w starszych autach stworzy "bardzo dobre" paliwo inaczej mówiąc da się jeździć ...
Alkohol izopropylowy (CH3)2CHOH to związek organiczny należący do rodziny alkoholi. Najprostszy alkohol drugorzędowy.
Otrzymywany w przemyśle przez hydratację propylenu:
C3H6 + H2O → (CH3)2CHOH
Poprzez odwodornienie izopropanolu uzyskuje się aceton:
(CH3)2CHOH → (CH3)2CO + H2O
Stosowany jako łagodny rozpuszczalnik organiczny, a także jako rozpuszczalnik i nośnik do chromatografii HPLC oraz w syntezie chemicznej jako odczynnik do wprowadzania grupy izopropylowej i izopropoksylowej.
70% wodny roztwór stosowany jest jako płyn antyseptyczny.
Alkohol izopropylowy (CH3)2CHOH to związek organiczny należący do rodziny alkoholi. Najprostszy alkohol drugorzędowy.
Otrzymywany w przemyśle przez hydratację propylenu:
C3H6 + H2O → (CH3)2CHOH
Poprzez odwodornienie izopropanolu uzyskuje się aceton:
(CH3)2CHOH → (CH3)2CO + H2O
Stosowany jako łagodny rozpuszczalnik organiczny, a także jako rozpuszczalnik i nośnik do chromatografii HPLC oraz w syntezie chemicznej jako odczynnik do wprowadzania grupy izopropylowej i izopropoksylowej.
70% wodny roztwór stosowany jest jako płyn antyseptyczny.
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.
- alternatom
- pisarz
- Imię: tomek
- Kontakt:
- mario_blues
- pisarz
- Imię: Mariusz
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Na czyszczenie elektroniki,optyki czy do stomatologii tyle by nie rąbali- odlaliby sobie bańkę - piatkę
obstawiałbym że jeśli giną takie ilości, to tylko na rozcieńczanie jakiegoś syfu, ew jako dodatek np do wspomnianego płynu do spryskiwaczy. A może ktoś z innych pracowników ma powiązania z jakimś punktem regeneracji(np telefonów)?- izopropanolem czyści się myjki UV, pewnie inne podobne ustrojstwa też - ale w takim przypadku kilkaset litrów to nadal dużo
. Ew. pójdzie po prostu na sprzedaż (najtańszy odczynnik to to nie jest)