Duże naszywanki klubu na plecy

Czyli wszystko co związane z klubem VFR-OC w wymiarze ogólnoposkim
Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » wt 04 mar 2008, 13:28

Pozwole sobie zabrać głos, chociaż dopiero niedawno zacząłem swoją przygodę z motocyklami...

Uważam, że to jest chore. Myślałem, że moge sobie na plecy naszyć co mi się tylko podoba, a tu dupa... toż to prawie mafia.
wasyl pisze:Ja chcę decydować sam co mi wolno a co nie,ewentualnie poznać zdanie moich kolegów ale nie muszę temu ulegać..
Dlatego są moimi przyjaciółmi,kolegami , znajomymi
Podzielam zdanie Wasyla!!!!
Pozdrawiam Jarek

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » wt 04 mar 2008, 13:32

thegodfath3r pisze:eżeli nosicie swoja naszywkę z przodu bądź na rękawie nikt sie nie przyczepi do was, ale w momencie gdy ja naszywacie na plecy to jest inna sprawa.
A czy przypadkiem nie jest tak, że naszywki klubów MC są naszywane na plecach ale na kamizelki? A jak na sportowych-turystów przystało my jeździmy w kurtkach.

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » wt 04 mar 2008, 14:03

sa wlasnie naszywane na placy o ile dobrze pamietam na gorZe nazwa klubu na dole POLAND z boku MC/FG a w srodku "barwy" my mamy tylko naszywanke klubowa z "barwami" nie mamy zadnych samozwanczysz mc/fg czy cwks legia

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » wt 04 mar 2008, 16:12

thegodfath3r pisze: Klub nalezacy do kongresu widzac was w owej naszywce postanowi ja z was zdjac
Zawsze myślałem ze te oficjalne kluby robią wszystko legalnie, ze zajmują się rzeczami godnymi naśladowania, dają dobry przykład innym motocyklistą.. Zawsze podchodziłem do tych klubów z pełnym szacunkiem i zrozumieniem że tworzą coś swojego, że mają swoje zasady itd..
Jednak to o czym się teraz dowiaduje to przeciez już przestępstwo.. Mam już chaos w głowie i pogubiłem się o co chodzi.. Mówimy napewno o klubach MC??? A może to moja nieznajomość prawa, może jest jakiś zapis w konstytucji o prawie do użycia siły w stosunku do osób noszących naszywki na plecach???
Mamy tu zasugerowane, że ktoś użyje siły do zdjęcia z nas naszywek, jest to przestępstwem czyli osoby które to robią są przestepcami, tak? Nie wiem czy mam dobry tok myślenia, prosze o ewentualne wyprowadzenie mnie z błędu.

Rozumiem sytuacje w której chcieli byśmy zostać klubem MC. Napewno wtedy musimy zaakceptować wiele zasad i bezwzględnie ich przestrzegać. Ale nikt z nas nie chce należeć do klubu MC więc myślałem ze "Wasze prawo" nas nie obowiązuje.. (?)
Żyjemy w Polsce, mamy ustalone prawo i przestrzegamy go :!: Dodatkowe punkty jakimi się kierujemy to już etyka naszego klubu.
Jeśli ktoś uzywa wobec osób takich jak my przymusu, agresji - łamie prawo, tak?
tylko tyle chce wiedzieć.
:-)

thegodfath3r
Imię: Adrian

Post autor: thegodfath3r » wt 04 mar 2008, 17:00

Kluby MC oczywiscie, ze robia wszystko legalnie inaczej byli by przestepcami tak jak napisales. Nie sugerowalem, jak napisales, ze owa naszywke zdjemie ktos z Ciebie sila np. mozna pomoz zdjac starszej osobie plaszcz i wcale nie sila. W Polsce bez karty rybackiej nie mozna lowic ryb(prawo ustanowione przez jakies kolo rybackie), tak samo jak nie wolno grupie osob nosic barw klubowych(prawo ustanowione przez KONGRES MC).

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » wt 04 mar 2008, 17:08

thegodfath3r,

Kolego nie jesteś właścicielem ryb więc-musisz posiadać kartę rybacką-tak
Właścicielem ryb jest albo Związek wędkarstwa polskiego który reprezentuje państwo lub osoby prywatne.
Jeśli naruszasz czyjąś własność-łamiesz prawo.A nie zasady czy etykę
Jestem właścicielem motocykla i stroju-więc powiedz mi jakie prawo łamię........

Gdzie prawo mówi że muszę należeć do MC aby nosić naszywkę??
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
igor
klepacz
klepacz
Imię: Igor
Kontakt:

Post autor: igor » wt 04 mar 2008, 17:15

moim zdaniem nie ma co bić piany. skorzystajmy z okazji i dowiedzmy się więcej. jeśli chodzi o legalizację ja również jestem za tak na szybko. myślę jednak że najpierw dowiedzmy się może jakie z tego płyną korzyści a nie szukajmy dziury w całym.

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » wt 04 mar 2008, 17:28

thegodfath3r pisze:W Polsce bez karty rybackiej nie mozna lowic ryb(prawo ustanowione przez jakies kolo rybackie), tak samo jak nie wolno grupie osob nosic barw klubowych(prawo ustanowione przez KONGRES MC).
Nakaz posiadania karty WĘDKARSKIEJ jest wydany przez PAŃSTWOWĄ instytucję jaką jest Polski Związek Wędkarski. A na dodatek nie należąc do PZW (nie majac karty) każdy może sobie kupić wędkę i z nią spacerować po brzegu rzeki tak jak każdy może sobie naszyć naszywkę na kurtkę i w niej jeździć na moto. Natomiast przywołane przez Ciebie łowienie ryb bez karty porównałbym z wejściem z naszą naszywką na jakiś zlot MC i rozgłaszanie, że VFR-OC jest też klubem MC. I tu zgadzam się - mogłoby sie to komuś nie spodobać. Ale jestem pewien, że nikt nie ma takiego zamiaru.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » wt 04 mar 2008, 17:46

thegodfath3r pisze:Kluby MC oczywiscie, ze robia wszystko legalnie inaczej byli by przestepcami
Czy moge poprosić o przytoczenie aktu prawnego (ustawy lub uchwały, sejmu lub rzadu) który daje prawo decydowania szanownemu gremium jakim jest Kongres o prawie noszenia na plecach haftów?
thegodfath3r pisze:W Polsce bez karty rybackiej nie mozna lowic ryb(prawo ustanowione przez jakies kolo rybackie),
Polski Związek Wędkarski jest agencją ogólnokrajową , organizacją wskazaną przez Ministrerstwo Ochrony Środowiska i jest delegowany do tych czynności odpowiednią ustawą sejmową i rozporządzeniem rządowym (ministerialnym).

thegodfath3r, A czym jest Kongres i jakie ma umocowania prawne?
Pytam poważnie, bo wszystkiego nie wiem?
I jak wygjądają relacje z inną organizwcją społeczną jaką jest Polski Ruch Motocyklowy?
Mam jeszcze kilka takich organizacji w zanadrzu.

thegodfath3r
Imię: Adrian

Post autor: thegodfath3r » wt 04 mar 2008, 18:10

Niestety nie potrafie odpowiedziec na wszystkie Wasze pytania, bo tez wszystkiego nie wiem. Chcialem po prostu przekazac wam swoja wiedze ktora posiadam, jezeli chcecie doglebnie dowiedziec sie na temat KONGRESU KLUBOW MOTOCYKLOWYCH musicie sie na niego udac i tam juz pytac.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » wt 04 mar 2008, 21:30

thegodfath3r pisze:Wedlug mnie pomysl naszycia duzej naszywki z tylu na wlasna reke jest bardzo glupi...
itd itp. a konkretnie srutu tutu kłębek drutu

po pierwsze - czy nalezysz do Forum VFR-Owners- Club Poland? Jesli sie zalogowąłes to chyba kliknąłes tzw Warunki Rejestracji

jesli masz jakies problemy z pamięcią to chetnie ci przypomnę:

VFR-Owners-Club Poland ForuM - Warunki Rejestracji

[...]

Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

to teraz ci wyjasnie że twoj tekst jest obrazliwy - uzyłeś słowa "głupi", jest to słowo obraźliwe
oraz użyłes tak zwanych gróźb karalnych, jest to sprzeczne z prawem - JanuszB moze ci wyjasnić jakie sa skutki prawne takiego postępowania.

po kolejne - ile ty masz lat, zeby mnie pouczac co mi wolno w moim własnym kraju?
Ile lat miales w 1968 roku? ile miałeś w 1970? ile w 1976? ile w 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988 czy 1989?
Co zrobiłes zeby można było zyć tu normalnie? Żeby nie strzelano do ludzi na ulicy? Żeby policja polityczna nie mordowała twoich kolegów? Żeby można było tu normalnie zyc? ilu twoich przyjaciól nie doczekało wolności? Szedłes kiedyś szpalerem ZOMO widząc wokól nawalone nienawiścia slepia psycholi?

Nikt nie ma prawa zabronić w tym kraju nnoszenia niczego co jest zgodne z prawem nawet jak mu się mózg zlasował. Pojmij to wreszcie.

Ty mnie będziesz straszył? Że co - jak was będzie za moło to ściągniecie posilki? Bo was jest wiecej? Pojebało cie? To taka jest twoja odwaga i kolesi z MC? Ja to nazywam tchórzostwem.
Pewnie ze mozecie zerwać naszywke jak was bedzie wiecej, a jak napadnięty powie że prędzej da się zajabac na smierc niż zdjąć z siebie cokoliwek - to co zabijecie czlowieka? za haft na plecach?
To moze od razu wyhaftujcie sobie swastykę, wytatuujcie pod pachą SS i śpiewajcie MC MC ueber alles

taką ideologię chcecie promowac?
w imię czego?
motocyklisci to ludzie wolni - a czy wolnym jest człowiek, któremu ktoś wyznacza "miejsce w szeregu". Wam ktoś wyznaczył - zgadza się? Więc NIE JESTESCIE WOLNI. Proste?
chcecie doprowadzic do jakiejś konfrontacji? Żeby motocyklizm kojarzył sie ludziom z walkami gangów? Napadami? Pobiciami? Dominacją większej grupy nad mniejszą? Żeby media rozpętały nagonke na wszystkich co mają dwa koła pod sobą?
A twarz czasem mąci Wam tęsknota za rozumem?
Jak macie jakieś ADHD to może jedźcie do Iraku czy Afganistanu - tam się wyszalejcie

a teraz pomyslcie o konsekwencjach - bo Prawo jest jednoznaczne w takich wypadkach.

miłej lektury na wieczór i moze zastanów sie czy raczej nie wylogowac się i bywac tu jako "gość"

Art. 25 Kodeksu Karnego
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » wt 04 mar 2008, 21:36

Ot cały MORS!
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 04 mar 2008, 21:46

thegodfath3r pisze:Kluby MC oczywiscie, ze robia wszystko legalnie inaczej byli by przestepcami tak jak napisales.
dawanie wpiernicz gościowi to zgodne z prawem jest ?
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Achmed
klepacz
klepacz
Imię: Marek

Post autor: Achmed » wt 04 mar 2008, 21:49

ja nie mam pytań :roll:
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » wt 04 mar 2008, 21:51

chciałbym dodac ze prezentowane przeze mnie poglądy sa wyłącznie moimi poglądami i biore za nie całkowitą odpowiedzialność
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

ODPOWIEDZ