PIERSZA GLEBA:(

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
donia
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: donia » śr 06 lut 2008, 19:52

KolczyK pisze:no racja i masz jąna stronie poniżej, gdzie jest to napiasne że z OC sprawcy :) ? nie napisano czy babka ma AC czy nie, jjak ma OC i AC pójdzie automatycznie z AC przecież,

"Babka się przyznała nie chciała psów, napisaliśmy oświadczenie żę była jej wina. Zgłosiłem szkode w jej ubespieczlni ALIANZ czekam na rzeczoznawce. "

tu chyba jest napisane że zgłosił szkodę z OC sprawcy, następna sprawa co ma AC tej babki do odszkodowania dla motocyklisty? :shock:
pozdrawiam,
donia i VyFRotka 800

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 06 lut 2008, 21:46

zwracam honor :roll: - tłumaczyć się nie bede ucze sie dopiero :mrgreen:
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
donia
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: donia » śr 06 lut 2008, 21:56

Spoko ;-) , przecież to wszystko tu, to dla dobra tych no.. obywateli 8)

pozdrawiam
pozdrawiam,
donia i VyFRotka 800

THOR

Post autor: THOR » śr 06 lut 2008, 22:43

DZIęKI WOGLE ZA PODPOWIEDZI I WOGULE NIE SPODZIEWAłEM SIE TAK SZYBKIEJ REAKCJI:) DZISIAJ NA SPOKOJNIE SPOJRZAłEM NA MOTO. PALI :) CZACHA LAMPA LUSTRO LEWA OWIEWKA STOPKI PODNUżKI CZUJNIK POLOżENIA STOPKI BOCZNEJ KLAMKA LEWA KIERA I KILKA DROBIAZGóW kU...WA MAć A DOPIERO WRóCIł Z SERWISUPRZED SEZONEM :evil:

CZY MAM COS DO PODPISYWANIA I CZY MOGA TAM BYć JAKIEś UKRYTE WAJCHY PODCZAS OGLęDZIN RZECZOZNAWCY?

I CO ROBIć JAK BABKA ZACZNIE COS śCIEMNIAć ?

ACHA I TO NOWA TOYOTA ROCZNA PODEJRZEWAM żE MA AC I CZY TO COS DLA MNIE ZMIENIA?

JESZCE RAZ DZIęKI

THOR

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » śr 06 lut 2008, 22:56

nie to nic nie zmienia........pójdzie z OC......już wszystko wiem heh

w mordę troche tego jest........sprawdzaj skrupulatnie, mów mu jak czegoś nie bedzie chciał wpisać......ma wpisać wszystko co wskazuje na zużycie

Jaras
Imię: Jarek
Kontakt:

Post autor: Jaras » czw 07 lut 2008, 02:08

jak rzeczoznawca przyjedzie bierz go za morde i przy nim rozkręcaj plastiki , wszystko co ma choćby ryskę lub delikatny wgniot musi wpisać, jak nie będzie chciał to go opieprz z leksza, jak możesz załatw trochę popsutych lub porysowanych gratów, ja po lekkim dzwonku za yamahę fz750 dostałem 3500zł a moto z 86roku było, jak po cenach kat będzie mało zluzuj sróby na półkach i lekko je przekoś, dostaniesz na nowe lagi , aha i najlepiej szkodę wyceniać kosztorysowo, niech policzy po cenach części a naprawę przeprowadzisz sobie sam, w ten sposób więcej masz na czysto, a inaczej to serwisowi by płacili
pozdro i powodzenia J

ps sprawca zdażenia u mnie miał OC w MTU tam się dało to i z alianzem będzie ok ;)

THOR

Post autor: THOR » pt 08 lut 2008, 15:28

To chyba bardziej do Kolczyka ale co tam
napodkałem to na forum ścigacz pl

Dziś w TV (bodajże raport tvn turbo) usłyszałem ciekawą informację. Chodzi o to, że będąc poszkodowanym w kolizji, mamy prawo domagać się nie tylko odszkodowania za uszkodzenia pojazdu ale także za utratę wartości pojazdu. Więc jeśli mieliście kolizje nie z waszej winy, możecie składać wnioski o odszkodowanie, dodatkowe pare złotych zawsze się przyda. Pozdro

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 08 lut 2008, 15:34

no to dodam, że możesz wystąpić również o odszkodowanie zdrowotne....wdrażaj się w temat ustawowo artykułowo - jak będę rzeczoznawcą to będę w tych kwestiach wiedział więcej ;-)

[ Dodano: 2008-02-08, 15:35 ]
tylko tu haczyk jest o zwolnieniu lekarskim chyba min 7 dni....wasyl troche w temacie ma do powiedzenia ;-)

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » ndz 10 lut 2008, 10:57

KolczyK,
18 Lutego odbędzie się sprawa w temacie.zobaczymy -opiszemy/
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » ndz 24 lut 2008, 09:41

Z glebą jak z sexem - kiedys musi byc ten pierwszy raz. Pewnie Cie to nie pocieszy za mocno. Współczuję, szczególnie, ze sezon się niedługo zacznie.
Z wielki zainteresowaniem przeczytałem powyzszy poradnik pt " Jak zarobić parę zeta na własnym nieszczęsciu" i chciałem dodac od siebie parę nieporuszonych przez przdmówców aspektów. A być może będziesz je chciał wziąć pod uwagę

- rocznie pewna ilość osób zostaje skazana za wyłudzenia wobec TU

- namawianie do przestępstwa - też jest przestępstwem

- nie jest zbyt rozsądne opisywanie publicznie (poprzez internet) w jaki sposób mamy zamiar popełnić przestępstwo

- gdyby ktoś dziwił sie dlaczego ubezpieczenia sa tak zaje.iście wygórowane - to po przeczytaniu powyższego poradnika na pewno rozwieję swoje wątpliwości

- jesli wydaje sie Wam, że w taki sposób sięgniecie do przepastnej kieszni PZU i jak Robin Hood odzyskacie co nagrabiło Towarzystwo Ubezpieczeniowe - to niestety muszę Was rozczarowac: Tak naprawdę złożą się na to wszyscy ubezpieczeni - bo PZU wypracuje swój założony zysk poprzez podniesienie kolejnych stawek ubezpieczeniowych.

Chyba się zestarzałem bo zaczynam zrzędzić :lol

Ale mam też dobrą wiadomość - Ubezpieczyciel jest jak du.a od s.ania i musi wypłacić Ci co się nalezy.
Zawsze masz prawo domagać się kolejnych oględzić jesli podczas naprawy stwierdzisz uszkodzenia następnych części.
Żądaj zwrotu jak za części nowe wg cen katalogowych.
Jesli będą zwlekać, a będą na pewno - bo to dla nich ogromny zysk. Jeżeli średnio mają wypłacić 3000zł trzem tysiącom klientów to jest to realna kwota 9 000 000zł i kazdy dzień zwłoki działa na ich korzyść. Jezeli zwlekają - strasz ich sądem i odsetkami karnymi - pisz pisma polecone.

Jezeli pokombinujesz coś więcej - pamiętaj ROBISZ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ i nie pomogą tłumaczenia: "a bo koledzy na forum to tak mi radzili..." :)

A o swoje walcz - jakby co to JanuszB. pomoże :lol

PiSS - czy ja już wspomnałem, ze jazda pojazdem jednośladowym w miesiącach zimowych to proszenie sie o kłopoty?

qrna ale to morsicho dzisiaj zrzędzi - pewnie mu watroba nawala (nie musiał wczoraj tyle pic) :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pn 25 lut 2008, 20:12

uwazajcie ,bo sezon jeszcze sie nie zaczal a juz gleby się sypia.....
dobrze,ze Ty caly !
Obrazek

cichy
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: cichy » pn 25 lut 2008, 22:15

Dziś wyjechałem po zrobieniu świec wyjehałem na chwilke i o mało co by gleby nie było.
Zimno, wcześniej troszke pokropiło no i oponki nowe....
Tył nieźle zatańczył....ale jakoś to opanowałem....
Mam nadzieję że będzie teraz tylko lepiej.....

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pn 25 lut 2008, 22:50

Z GŁOWĄ PANIE I PANOWIE Z GŁOWĄ

ODPOWIEDZ