Czarnogra

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » ndz 16 gru 2007, 22:23

Robin_Hood pisze: Otóż Morsie albo Achmedzie jak kto woli;) nie piszemy "Silent" tylko Silence
NIe chciałbym się wymandrzać, gdyż plemikuję z Robin Hoodem czyli rodowitym Anglikiem, który niemniej jednak spędził parę lat w Ziemii Świętej gdzie spotykał sie i potykał z Maurami oraz Arabami. Zna więc od podstaw jako tzw. native speaker zarówno język Szekspira (Shakespeare'a) jak i bliskowschodnie odmiany, gwary i mieszanki językowe koczowniczych ludów arabskich, od których niewątpliwie pochodzi Achmed dead terrorist.

Myślę, że Luke jest bardziej profesjonalnie przygotowany do tej polemiki niemniej jednak wychylę kły spod lodu i rzucę swoje dwa pensy.

Według mnie - a języka angielskiego uczyłem sie na tajnych kompletach - gdyby wymagać prawidłowego zwrotu gramatycznego czyli trybu rozkazującego to powinien on brzmieć:
"hush!" "be silent!", "be quiet!" ewentualnie "keep quiet!"
niemniej jednak Achmed jest terrorystą arabskim, który tegoż języka uczył sie w podobny sposób jak ja i nie możemy wymagać, aby mówił jak BBC.
To tak jak Murzyn w Mombassie nie mówi-"Ja mam krowę" tylko "Moja mieć krowę" - jest przez to bardziej wiarygodny.

Marek - Achmed ma w swoim opisie formę jaką posługuje się prawdziwy Achmed, a ja tę sentencję zmodyfikowałem, bo wydawała mi się bardziej zabawna. Taki joke :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » ndz 16 gru 2007, 22:37

Ostry O.T. rozsiewamy w tej Czarnogrze ale nie moge sie powstrzymac zeby czegos dodac od siebie
mors pisze:To tak jak Murzyn w Mombassie nie mówi-"Ja mam krowę" tylko "Moja mieć krowę" - jest przez to bardziej wiarygodny.
A dzis do mnie murzyn (tyle ze nie z Mombassy tylko Kapsztadu) powiedzial "Ja smiec" :grin: oczywiscie chodzilo o "przyjechalem po smieci" :lol:
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » ndz 16 gru 2007, 22:47

Dobrze, ze nie powiedział "Ty smieć" :lol , a czy uzył odpowiedniego zwrotu "Bwana Kubwa" aby wyrazic swój szacunek dla białego człowieka?

Acha zapomniałem jeszcze dopisać że również celowo uzyłem błędnego sformułowania: "I KILL YOU!" zamiast "I'LL KILL YOU!" dokładnie z tego samego powodu :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Robin
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz

Post autor: Robin » czw 20 gru 2007, 16:12

mors pisze:
Robin_Hood pisze: Otóż Morsie albo Achmedzie jak kto woli;) nie piszemy "Silent" tylko Silence
NIe chciałbym się wymandrzać, gdyż plemikuję z Robin Hoodem czyli rodowitym Anglikiem, który niemniej jednak spędził parę lat w Ziemii Świętej gdzie spotykał sie i potykał z Maurami oraz Arabami. Zna więc od podstaw jako tzw. native speaker zarówno język Szekspira (Shakespeare'a) jak i bliskowschodnie odmiany, gwary i mieszanki językowe koczowniczych ludów arabskich, od których niewątpliwie pochodzi Achmed dead terrorist.

Myślę, że Luke jest bardziej profesjonalnie przygotowany do tej polemiki niemniej jednak wychylę kły spod lodu i rzucę swoje dwa pensy.

Według mnie - a języka angielskiego uczyłem sie na tajnych kompletach - gdyby wymagać prawidłowego zwrotu gramatycznego czyli trybu rozkazującego to powinien on brzmieć:
"hush!" "be silent!", "be quiet!" ewentualnie "keep quiet!"
niemniej jednak Achmed jest terrorystą arabskim, który tegoż języka uczył sie w podobny sposób jak ja i nie możemy wymagać, aby mówił jak BBC.
To tak jak Murzyn w Mombassie nie mówi-"Ja mam krowę" tylko "Moja mieć krowę" - jest przez to bardziej wiarygodny.

Marek - Achmed ma w swoim opisie formę jaką posługuje się prawdziwy Achmed, a ja tę sentencję zmodyfikowałem, bo wydawała mi się bardziej zabawna. Taki joke :lol
Dobrze Achmaedzie w takim razie czas ujawnić tajna broń, współpracuję z Walterem,
YOU DON'T HAVEN'T ASS
Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 20 gru 2007, 16:16

zdecyduj sie albo
dont have
albo havent got
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Robin
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz

Post autor: Robin » czw 20 gru 2007, 16:20

Luke pisze:zdecyduj sie albo
dont have
albo havent got
mors pisze: niemniej jednak Achmed jest terrorystą arabskim, który tegoż języka uczył sie w podobny sposób jak ja i nie możemy wymagać, aby mówił jak BBC.
Walter też jest terrorystą i z tych samych wzgledów tak napisałem:)
Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 20 gru 2007, 17:06

,ors pisze:mors napisała:

ale ja wymagam ;) :d
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 21 gru 2007, 00:25

a o czym Wy tu *%^#@%#&^*# w tym temacie ? :eek
bo chyba nie o
Obrazek