jaka VFR`ka

Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
mzm87

jaka VFR`ka

Post autor: mzm87 » czw 29 lis 2007, 12:23

która jest lepsza VFRz 1995-97 bez V-tech, czy też właśnie z tym systemem... pojawialy sie opinie ze w jednych z pierwszych seriach z V-tech. wyczuwalne są szarpnięcia związane z zalaczeniem sie dodatkowych zaworów. to moze byc niebezpieczne. a i jeszcze jedno koła zębate w rozrządzie zniknęły(nie wiem w którym roku)

jestem zdecydowany na Honde VFR lecz nie wiem konkretnie które roczniki były jako ostatnie- bez V-tech`a ale zato z kołami zębatymi w rozrządzie... poluje na taką... nie wiem czy czasem jednym z ostatnich roczników nie jest 1997

Awatar użytkownika
musieli
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz

Post autor: musieli » czw 29 lis 2007, 12:38

To pewnie celujesz w RC46 - roczniki od 98' do 01' - jeszcze na kołach zębatych, jeszcze bez V-tec'a.

Poszukaj na forum to znajdziesz odpowiedzi na większość Twoich pytań.
Ekskluzywne akcesoria motocyklowe marki RIZOMA

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 29 lis 2007, 15:55

nie wiem jakie by musialy byc te szarpniecia by to bylo 'niebezpieczne' i musialbys robic.........
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: Pepe VFR » czw 29 lis 2007, 15:57

No w mocnym złożeniu w winkiel to jakiś upierdliwiec mógłby sie przyczepić że mu coś szarpie :lol
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » czw 29 lis 2007, 16:03

w mocnym zlozeniu na pelnnej pycie w winklu to juz dawno V-tec zostanie odpalony i chodzic powinny 4 zaw
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

GaBaS
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: GaBaS » czw 29 lis 2007, 16:31

Dokładnie Luke, to tak jak kiedyś myślałem że na gumie też się nie da bo cię przerzuci. Jechałem na Morsowej i Vitek można było odczuć przy odkręceniu manety do oporu a tak wogóle to dlaczego VFR? może poczytaj trochę o niej :mrgreen:
GaBBaS

mzm87

Post autor: mzm87 » czw 29 lis 2007, 17:31

[quote="GaBaS"]Dokładnie Luke, to tak jak kiedyś myślałem że na gumie też się nie da bo cię przerzuci. Jechałem na Morsowej i Vitek można było odczuć przy odkręceniu manety do oporu a tak wogóle to dlaczego VFR? może poczytaj trochę o niej :mrgreen:[/quote]

"sentyment"... silnik V z charakterystyczną pracą silnika-dźwięk- niezawodny rozrząd, dobry do turystyki...

Ogólnie to podobają mi się Naked bike i muscule bikes
niestety na MT-01 nie stac... ale pozostaje marzeniem:) bandit 600 też dobry ale muszę miec ochronę przed deszczem- ponieważ bedę jeździł w UK a tam często pada deszcz.

Awatar użytkownika
usmoł
pisarz
pisarz
Imię: Lesław
Kontakt:

Post autor: usmoł » czw 29 lis 2007, 18:23

Zawsze lepsza bedzie ta VFR-a którą w danej chwili bedziesz posiadał :mrgreen:
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » czw 29 lis 2007, 20:24

istotne pytanie się nasuwa biorąc pod uwage Twój wiek ;-) mianowicie - na czym wczesniej jezdziłeś???
pzdr.
:-)

mzm87

Post autor: mzm87 » czw 29 lis 2007, 20:45

od 8 roku zycia na ojcowej WSK 175 ale to tak dorywczo- żeby się nauczyc jezdzic
i tak do 12-stki w miedzy czasie jakieś tam piździki by się nauczyc grzebac przy tym:)
pozniej brat kupil Wsk 175 sport`73 odrestaurował to juz na dwie smigliśmy... a pozniej jeszcze MZ 250 kupil do tego samego celu. a i jeszcze kilka razy na ZZR600`94, VFR750`86, SUZUKI LS650 Savage ale to było po kilka razy żeby zobaczyc jak to się zachowuje.

A co do mojego wieku to teraz w grudniu mam 20:) prawko zrobiłem ostatnim rzutem 27/10/07... mimo ze mam "mało" latek troche się wyjeździłem, nie raz popełniałem błedy, nie mówie ze co to ja nie jestem ale juz znam troche siebie i wiem ze na mniej niż 500cc nie wsiąde jak cos to tylko 600 lub max 750cc.

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » czw 29 lis 2007, 21:52

Hmmm, no ale na któryms z tych "dorosłych" motocykli zrobiłes chociaż tysiąc km???
Dobra, to Twoja decyzja na jaką wielkość moto wsiadasz wiec juz sie nie wtracam ;-)

Co do samego wyboru między modelami.. Musisz sie zastanowic czy bardziej zalezy Ci na gwiździe kół zebatych w rozrzadzie czy na nowoczesnej stylistyce i ABSie ;-)
Nie wiem tez jaka gotówka dysponujesz ale jesli stosunkowo ograniczoną to lepiej kupić wygłaskaną 46 do roku '01 zamiast szukac okazyjnie Vitka.. Pamietaj ze okazje nie istnieją, są motocykle dobre i drogie albo tanie z którymi cos jest nie tak..

Powodzenia przy wyborze, pzdr. :mrgreen:

Awatar użytkownika
musieli
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz

Post autor: musieli » pt 30 lis 2007, 08:31

Piotrek B. pisze:czy bardziej zalezy Ci na gwiździe kół zebatych w rozrzadzie czy na nowoczesnej stylistyce
A od kiedy to RC46 ma nienowoczesną stylistykę? :killer :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ekskluzywne akcesoria motocyklowe marki RIZOMA

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » pt 30 lis 2007, 09:05

Piotrek B., właśnie co ci sie nie podoba w RC 46???Moim skromnym zdaniem jest to PIĘKNY motocykl :mrgreen:

mzm87

Post autor: mzm87 » pt 30 lis 2007, 10:32

na którymś na pewno 400 km liczę po ulicach w ruchu. ale nie mozna jeździc wiecej bo troche strach jakby rutunowa kontrola była:)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 30 lis 2007, 10:38

musieli pisze:
A od kiedy to RC46 ma nienowoczesną stylistykę? :killer :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mack72 pisze:Piotrek B., właśnie co ci sie nie podoba w RC 46???Moim skromnym zdaniem jest to PIĘKNY motocykl :mrgreen:
Wiedziałem ze odrazu sprowokuje dyskusje :biggrin :biggrin :biggrin Dobrze ze nie wpier.... :lol

No chłopacy, przeciez wiecie co miałem na mysli.. Vitek wygląda juz bardziej futurystycznie co nie zmienia faktu że 46 jest nowoczesna sliczna wspaniała cudna itd itp...

Ehhh, jak z dziecmi :lol

ODPOWIEDZ