Ciekawe aukcje - np. allegro......
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Re: Ciekawe aukcje - np. allegro......
Panowie, każda sroczka swój ogonek chwali. Cwaniactwo było, jest i będzie. Dlatego warto poradzić się kogoś "obcego" (nie napalonego) żeby zmniejszyć ryzyko wtopy. Pamiętacie giełdy samochodowe i wyplakowane opony? Bo ludzie kupują oczami i tak jest w tym przypadku. Świeci się więc +40 punktów do zaje*istości. I moim zdaniem mało co się zmieniło - kupić coś dobrego jest nadal trudną sztuką.
- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Wtrącę się bo planuję planuję sprzedać jeden z moich moto niebawem z prozaicznego powodu... nie mam gdzie trzymać i praktycznie nie jeżdżę więc z bólem serca ale wystawiam.
I juz na wstępie mam problem bo czyż powyższe nie zabrzmiało znajomo pomimo że to prawda? Różne rzeczy ludzie piszą; jedni od serca, drudzy w wyrachowania, kolejni bo może lepiej, szybciej się sprzeda... Co nie znaczy że sprzęt jest krzywy, trafny, etc. Dlatego ja osobiście umawiam się ze sprzedającym na oględziny i nie kupuję na podstawie zdjęć, przez "internet". Wiadomo... nie pojadę po moto 500km w jedną stronę. Wszystko, co do tej pory kupowałem i kupiłem to promień max. 200km co uważam i tak, że się zapuściłem.
Niech sobie każdy ceni ile chce; rynek i tak zweryfikuje.
P.S. Kiedyś potrzebowałem kawałem "plastiku" do zderzaka; mówię sobie poszukam używki. Znalazłem rzut beretem ode mnie ale gość ceni jak za zboże. Krótki telefon, opis jak to wygląda i kiedy można podjechać. Po moim pytaniu czy sprzedający wie, ile taki element kosztuje nowy bardzo szybko zszedł z tonu i sprzedał mi za tyle, ile mu dałem. Po prostu... czasami niektóre oferty są z czapy ale jak ktoś realnie chce sprzedać a nie "zarobić" czy oszukać szybko daje się dogadać.
Nie kupuję zdalnie motocykli bo zazwyczaj zdjęcia nie oddają tego co zastaniemy na miejscu. Można się oszukać ale w obie strony. Jedźcie na miejsce i oglądajcie; z uczciwymi zawsze się dogadacie.
I juz na wstępie mam problem bo czyż powyższe nie zabrzmiało znajomo pomimo że to prawda? Różne rzeczy ludzie piszą; jedni od serca, drudzy w wyrachowania, kolejni bo może lepiej, szybciej się sprzeda... Co nie znaczy że sprzęt jest krzywy, trafny, etc. Dlatego ja osobiście umawiam się ze sprzedającym na oględziny i nie kupuję na podstawie zdjęć, przez "internet". Wiadomo... nie pojadę po moto 500km w jedną stronę. Wszystko, co do tej pory kupowałem i kupiłem to promień max. 200km co uważam i tak, że się zapuściłem.
Niech sobie każdy ceni ile chce; rynek i tak zweryfikuje.
P.S. Kiedyś potrzebowałem kawałem "plastiku" do zderzaka; mówię sobie poszukam używki. Znalazłem rzut beretem ode mnie ale gość ceni jak za zboże. Krótki telefon, opis jak to wygląda i kiedy można podjechać. Po moim pytaniu czy sprzedający wie, ile taki element kosztuje nowy bardzo szybko zszedł z tonu i sprzedał mi za tyle, ile mu dałem. Po prostu... czasami niektóre oferty są z czapy ale jak ktoś realnie chce sprzedać a nie "zarobić" czy oszukać szybko daje się dogadać.
Nie kupuję zdalnie motocykli bo zazwyczaj zdjęcia nie oddają tego co zastaniemy na miejscu. Można się oszukać ale w obie strony. Jedźcie na miejsce i oglądajcie; z uczciwymi zawsze się dogadacie.
- december74
- pisarz
- Imię: Tomek
- województwo: wielkopolskie
Robert, ponad 30 letni motocykl, świeci się jak kangura jaja, no bez przesady. Dbać można, lecz wiem z doświadczenia, że strucla nie odmłodzisz... Musisz stapetować aby w oczy nie kłuło

[/quote]
Tylko po co pier ...o sorry, wypisywać głupoty jaki to super egzemplarz ... To nie czasy kiedy każdy złom był tak opisywany w gazetach i na dodatek od ręki miał kupca bo się społeczeństwo zachodem zachłysnęło ...
[/quote]
Takich ludzi nie interesuje zadowolenie kupującego, ich interesuje wyłącznie sprzedaż za możliwie największą cenę. A jak się wrócisz, to widziały gały co brały. Cwaniaki .j.b.n.. Teraz jadąc kupić cokolwiek, musisz być bezwzględny, z wypisanym na pysku tekstem "ja tego kupić nie muszę, mam .j.b.n."
Był Romet Ogar 205 (zima nie była mi straszna - za gówniarza)
Był chińczyk (złe wspomnienia)
Była ETZ Mz 250 (mieszane uczucia)
Była VFR 750 RC36II (zakochałem się)
Była VFR 800 V-tec (straciłem rozum) - i sprzedałem
Jest Yamaha FJR 1300 (ale nadal mam 18 lat)

Był chińczyk (złe wspomnienia)
Była ETZ Mz 250 (mieszane uczucia)
Była VFR 750 RC36II (zakochałem się)
Była VFR 800 V-tec (straciłem rozum) - i sprzedałem

Jest Yamaha FJR 1300 (ale nadal mam 18 lat)

- nierob
- klepacz
- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
taka ciekawostka. ktoś się trochę pobawił...
https://www.marktplaats.nl/v/motoren/mo ... iRFsiNHhfk
https://www.marktplaats.nl/v/motoren/mo ... iRFsiNHhfk
trzask prask i po wszystkim.
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Na Otomoto była niedawno prawdziwa RC30 z jakiejś kolekcji na sprzedaż. Szybko zniknęła a cena 36 tyś
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- nierob
- klepacz
oj chyba nie. to była NC30, czyli VFR400. jeśli już. bo widziałem ogłoszenie. za 36tys zł VFR750 RC30 w super stanie to byłaby naprawdę okazja. bo właściciele cenią sobie ten model na taką sumę ale w euro... na autoscout24 są aktualnie 4szt. od 37 do 51 tys euro.
- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Pamiętam że pojemność była 400. Szukałem tego ogłoszenia na drugi dzień i już go nie było. Pewnie było tak jak piszesz. Nie w temacie jestemnierob pisze: ↑sob 04 paź 2025, 09:04oj chyba nie. to była NC30, czyli VFR400. jeśli już. bo widziałem ogłoszenie. za 36tys zł VFR750 RC30 w super stanie to byłaby naprawdę okazja. bo właściciele cenią sobie ten model na taką sumę ale w euro... na autoscout24 są aktualnie 4szt. od 37 do 51 tys euro.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

-
- teksciarz
- Imię: decent
Solidne i te mniej solidne zresztą też starsze i stare rzeczy zawsze w cenie.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- nierob
- klepacz
a cena tej repliki RC30 z linku rośnie. teraz 6500 euro
- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Mnie ciekawi ta centralna śruba. Pewnie to imitacja co na ebay można kupić.

- nierob
- klepacz
https://www.thurn-motorsport.de/vfr_sport.php
np w niemczech jest firma co robi/dorabia takie duperele do różnych modeli VFR. do naszych także. oczywiście większość cen odstrasza. tak jak chociażby dorobienie dolotu puszczonego górą pod dany tłumik.
np w niemczech jest firma co robi/dorabia takie duperele do różnych modeli VFR. do naszych także. oczywiście większość cen odstrasza. tak jak chociażby dorobienie dolotu puszczonego górą pod dany tłumik.
- robsonic
- klepacz
- Kontakt:
Fajne gadżety ale faktycznie ceny grube. Mi osobiście to spodobały się te sety regulowane do 800finierob pisze: ↑ndz 05 paź 2025, 12:27https://www.thurn-motorsport.de/vfr_sport.php

- nierob
- klepacz
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 8-305-7347
trochę tańsza, trochę...
trochę tańsza, trochę...