a reszte w Dekathlonie
 a reszte w DekathlonieRumunia - Transalpina i Transfogaraska
- Bury
- klepacz 
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
Re: Rumunia - Transalpina i Transfogaraska
Zaper,pamietaj przy zakupie namiot,spiwor,materac,gazowka menaszki ręczniki zeby patrzec na wage i wielkosc po złozeniu bo to wazne na moto.ja materace samopompujące sobie na aukcji CZD wygrałem i robią robote  a reszte w Dekathlonie
 a reszte w Dekathlonie

a reszte w Dekathlonie
 a reszte w DekathlonieVFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- 
				Zaper
- klepacz 
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Bury łatwiej będzie jak ktoś napisze: namiot kup ten mam 3 lata i jest ok nie przemaka i jest lekki, butle tą bo jest...  Gdzieś był post Petera co zabrać musze poszukać.

- 
				damlew
- zadomowiony 
- Imię: Damian
- województwo: mazowieckie
Siemka, widzę że fajna wyprawa się klaruję   

Zaper, tak jak rozmawialiśmy telefonicznie, aby dogadać trasę i dzienne przeloty i wszystko będzie git, tu masz link:
viewtopic.php?f=7&t=16302&view=unread#unread
Teraz nie podejmę decyzji ale jest szansa że mógłbym do Was dołączyć.
pozdro.

Zaper, tak jak rozmawialiśmy telefonicznie, aby dogadać trasę i dzienne przeloty i wszystko będzie git, tu masz link:
viewtopic.php?f=7&t=16302&view=unread#unread
Teraz nie podejmę decyzji ale jest szansa że mógłbym do Was dołączyć.
pozdro.
- Bury
- klepacz 
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
wiem ze łatwiej ale myślisz ze pamiętam? Namiot to sam kupiłem za mały heh wiec będę szukał większy. Kupiłem 2 osobowy a ciuchy.kufry coś tam? Miejsca brak.jjak będę w pl to dam znać co kupiłem gdzie i za ileZaper pisze:Bury łatwiej będzie jak ktoś napisze: namiot kup ten mam 3 lata i jest ok nie przemaka i jest lekki, butle tą bo jest... Gdzieś był post Petera co zabrać musze poszukać.
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- thrillco
- pisarz 
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
dzienne przeloty będą do ustalenia  

trasę transfogarską myśle pokonąc dopiero w 2-3 dzień naszej podróży.
namiot i butlę gazową posiadam

trasę transfogarską myśle pokonąc dopiero w 2-3 dzień naszej podróży.
namiot i butlę gazową posiadam

- Fankas
- pisarz 
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
jezeli daloby sie przesunac wyjazd z poludnia polski na niedziele 12.07 to z wileka checia dopisalibysmy sie z mloda do listy   powrot najpozniej 26.07(ale mysle ze wiekszosc ma takie ograniczenie)
 powrot najpozniej 26.07(ale mysle ze wiekszosc ma takie ograniczenie)

powrot najpozniej 26.07(ale mysle ze wiekszosc ma takie ograniczenie)
 powrot najpozniej 26.07(ale mysle ze wiekszosc ma takie ograniczenie)Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- lama
- zadomowiony 
- Imię: Łukasz
- województwo: zachodniopomorskie
Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że w 2013 podczas wizyty w Rumunii w sumie jak i całej drodze do (Czechy, Słowacja, Węgry, ) nie rozłożyłem namiotu ani razu, a tak się z nim męczyłem całą drogę i żeby go zapakować, po powrocie w domu plułem sobie w brodę, że go wziąłem. Noclegi podczas trasy braliśmy z żoną głównie w hostelach przy drodze, pamiętam że za jeden dzień w bardziej niż dobrych warunkach (podwójne łóżko  etc) płaciliśmy nie całe 25 euro za dwie osoby i to był najdroższy nocleg, jednak po całym dniu drogi fajnie jest się wykąpać i położyć w wygodnym łóżku
 etc) płaciliśmy nie całe 25 euro za dwie osoby i to był najdroższy nocleg, jednak po całym dniu drogi fajnie jest się wykąpać i położyć w wygodnym łóżku  

Co do Bukaresztu, to jak ktoś wspominał nie ma tam co oglądać, korki straszne brud, smród i ubóstwo, wjechałem zrobiłem parę kilometrów i wyjechałem, jak ktoś będzie objeżdżał Bukareszt obowiązkowo północną obwodnicą. Południowa jest w opłakanym stanie tz znaczy była ale podejrzewam że nie budują dróg szybciej niż my .
.
Nad morzem byłem w Miejscowości Euforie Sud. Nocleg znalazłem przypadkiem robiąc zakupy w warzywniaku Wynająłem pokój w powiedzmy "hacjendzie" wielorodzinnej na 3 dni jak dobrze pamiętam i szczerze nie było drogo. Ludzie bardzo mili, ceny dla nas przystępne.
 Wynająłem pokój w powiedzmy "hacjendzie" wielorodzinnej na 3 dni jak dobrze pamiętam i szczerze nie było drogo. Ludzie bardzo mili, ceny dla nas przystępne.
Co do Transalpiny na moje oko 3/4 już w asfalcie, był tylko jeden dość stromy odcinek gdzie musiałem prosić żonę żeby zrobiła sobie spacer

etc) płaciliśmy nie całe 25 euro za dwie osoby i to był najdroższy nocleg, jednak po całym dniu drogi fajnie jest się wykąpać i położyć w wygodnym łóżku
 Co do Bukaresztu, to jak ktoś wspominał nie ma tam co oglądać, korki straszne brud, smród i ubóstwo, wjechałem zrobiłem parę kilometrów i wyjechałem, jak ktoś będzie objeżdżał Bukareszt obowiązkowo północną obwodnicą. Południowa jest w opłakanym stanie tz znaczy była ale podejrzewam że nie budują dróg szybciej niż my
 .
.Nad morzem byłem w Miejscowości Euforie Sud. Nocleg znalazłem przypadkiem robiąc zakupy w warzywniaku
 Wynająłem pokój w powiedzmy "hacjendzie" wielorodzinnej na 3 dni jak dobrze pamiętam i szczerze nie było drogo. Ludzie bardzo mili, ceny dla nas przystępne.
 Wynająłem pokój w powiedzmy "hacjendzie" wielorodzinnej na 3 dni jak dobrze pamiętam i szczerze nie było drogo. Ludzie bardzo mili, ceny dla nas przystępne.Co do Transalpiny na moje oko 3/4 już w asfalcie, był tylko jeden dość stromy odcinek gdzie musiałem prosić żonę żeby zrobiła sobie spacer

CB 500 - > CB 900 - > VFR 800 Vtec
moje zabaweczki
						moje zabaweczki

- tomcatek
- zadomowiony 
- Imię: Tomek
Na południowej widziałem TIRa skręcającego w jakąś posesję w lewo. Koleiny na tyle zacne, że mu się prawie naczepa przewróciła jak koła z nich wyjeżdżałylama pisze: jak ktoś będzie objeżdżał Bukareszt obowiązkowo północną obwodnicą. Południowa jest w opłakanym stanie tz znaczy była ale podejrzewam że nie budują dróg szybciej niż my.

Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, przed wrogami obronię się sam
						- 
				Zaper
- klepacz 
Też rozmawiałem z kolegą o noclegach, powiedział że namiot brać to jest bez sensu bo noclegi są od 20zł w górę za osobę, średnio około 30zł a prysznic, łóżko i wygoda są na pewno warte tej ceny, nie wspominając już o pełnym bezpieczeństwie. Co sądzicie o tym spaniu ?

- 
				adjar
- klepacz 
- Imię: Adam
- Kontakt:
Zjechałem te traski jakos tak chyba dwa lata temu, ale mam ochotę na powrót , bo rzeczywiscie świetne są, wiec bedę obserwował temat  . Co do spania - byliśmy bez namiotów. Z noclegami faktycznie problemów nie było.
 . Co do spania - byliśmy bez namiotów. Z noclegami faktycznie problemów nie było.

. Co do spania - byliśmy bez namiotów. Z noclegami faktycznie problemów nie było.
 . Co do spania - byliśmy bez namiotów. Z noclegami faktycznie problemów nie było.- lama
- zadomowiony 
- Imię: Łukasz
- województwo: zachodniopomorskie
Nie chciałem o tym pisać bo nie wiedziałem czy to jeszcze aktualnetomcatek pisze:Na południowej widziałem TIRa skręcającego w jakąś posesję w lewo. Koleiny na tyle zacne, że mu się prawie naczepa przewróciła jak koła z nich wyjeżdżałylama pisze: jak ktoś będzie objeżdżał Bukareszt obowiązkowo północną obwodnicą. Południowa jest w opłakanym stanie tz znaczy była ale podejrzewam że nie budują dróg szybciej niż my.
 ja miejscami jak stałem to opierając się nogami kolana miałem zgięte prawie jak do kucania
 ja miejscami jak stałem to opierając się nogami kolana miałem zgięte prawie jak do kucania  siedząc na koniu. Masa bezpańskich psów, znaczna ich część wtarta w drogę, pobocze naszpikowane wulkanizacjami niczym zakłąd garażowy franka baranka
 siedząc na koniu. Masa bezpańskich psów, znaczna ich część wtarta w drogę, pobocze naszpikowane wulkanizacjami niczym zakłąd garażowy franka baranka  Dużo czasu tam zmarnowałem.
 Dużo czasu tam zmarnowałem.Generalnie w tym roku w lipcu planuję dojechać do Aten i gdyby nie kusiła mnie Czarnogóra i Albania pewnie jechał bym ponownie przez Rumunię. Bardzo mi się tam podobało.
CB 500 - > CB 900 - > VFR 800 Vtec
moje zabaweczki
						moje zabaweczki

- 
				Zaper
- klepacz 
Korzystając z uroków braku zdrowia przeglądam internet co i gdzie można zobaczyć, więc:
1. Trasy transalpina i transfogaraska
2. Jak do Vama Veche to kawałek dalej (60km) Przylądek Kalkira: https://www.google.pl/maps/place/Kaliak ... ee02ead0a8
3. Wesoły cemntarz ponoć warto być w Niedzielę koło południa, ludzie zbierają się na msze w regionalnych strojach- Sapanta i jeszcze informacja ( Kiedy będziecie wyjeżdżać z Wesołego Cmentarza skręćcie na głównej drodze w prawo – po przejechaniu jakichś 2 kilometrów skręćcie w lewo do monastyru Sapanta-Peri, który rzekomo jest najwyższym drewnianym kościołem na świecie – wieża ma aż 78 metrów wysokości.)
4. Dolina Izy - Ieud, Bogdan Voda i Barsana
5. Zamek drakuli - i pytanie czy oglądamy podróbę w Bran czy prawdziwy około 20 km na północ od miejscowości Curtea de Arges - ja jestem za prawdziwym zwłaszcza że wygląda tak: http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=15224
6. kopalnia soli w Turdzie
7. jaskinia Vadu Crisului - tu różnie z dostępem więc to jest opcja
8. Konstanca - zwiedzanie miasteczka
9. wąwóz Bicaz
10. wulkany błotne koło Buzau
co jeszcze warto dodać ?

1. Trasy transalpina i transfogaraska
2. Jak do Vama Veche to kawałek dalej (60km) Przylądek Kalkira: https://www.google.pl/maps/place/Kaliak ... ee02ead0a8
3. Wesoły cemntarz ponoć warto być w Niedzielę koło południa, ludzie zbierają się na msze w regionalnych strojach- Sapanta i jeszcze informacja ( Kiedy będziecie wyjeżdżać z Wesołego Cmentarza skręćcie na głównej drodze w prawo – po przejechaniu jakichś 2 kilometrów skręćcie w lewo do monastyru Sapanta-Peri, który rzekomo jest najwyższym drewnianym kościołem na świecie – wieża ma aż 78 metrów wysokości.)
4. Dolina Izy - Ieud, Bogdan Voda i Barsana
5. Zamek drakuli - i pytanie czy oglądamy podróbę w Bran czy prawdziwy około 20 km na północ od miejscowości Curtea de Arges - ja jestem za prawdziwym zwłaszcza że wygląda tak: http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=15224
6. kopalnia soli w Turdzie
7. jaskinia Vadu Crisului - tu różnie z dostępem więc to jest opcja
8. Konstanca - zwiedzanie miasteczka
9. wąwóz Bicaz
10. wulkany błotne koło Buzau
co jeszcze warto dodać ?
- Fankas
- pisarz 
panowie, na kiedy planujecie ostatecznie wyjazd, bo oczywiscie sie musialo zesrac...

Like a true nature's child
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- mozek
- pisarz 
- Imię: Ksystof
my 11 Lipca 

- Fankas
- pisarz 
bo mi wypadl 1 weekend z urlopu i sie zastawiam co dalej... najwyzej trzeba bedzie wracac samemu 2 dni wczesniej

Like a true nature's child
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild