NEGATYWNIE
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Re: NEGATYWNIE
ale jak nie masz informacji bo ktos zrobił zdjęcie od tyłu i nie przysłał, no to pewnie można się odwołać. Powinni kierowcę powiadomić o każdym nałożonym mandacie a więc i punktach.
-
- Imię: Karol
- województwo: podlaskie
Nie podadzą ilości zgromadzonych punktów, chyba że przyjdzie pismo o przekroczeniu ilości punktów. Można tego się dowiedzieć na komendzie ile ma się punktów.
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
nunu. punkty = kasa = informacja o mandacie.
jeśli jej nie dostałeś, tzn. że nie musisz nic płacić i nikt punktów nie liczy. Nie ma inaczej.
jeśli jej nie dostałeś, tzn. że nie musisz nic płacić i nikt punktów nie liczy. Nie ma inaczej.
- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
Kurde mac dixon...aż boli jak to czytam. Mam nadzieję ze jakoś się to ułoży bo wpizdu sam nie wyobrażam sobie życia bez prawa jazdy 

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- Robertos
- pisarz
- Imię: Robert
- województwo: zachodniopomorskie
przecież jak nie odbierze się papieru to mandat nie jest wystawiony a jak nie jest wystawiony to wykroczenie nie zostaje udowodnione i nie ma żadnej karyemil pisze:najebali zdjęć może, które nie doszły, ale punkty sobie liczyli
FZ6S->VFR800 V-tec ABS "06->brak
- Marsel
- pisarz
- Imię: Marceli
- województwo: łódzkie
Dixon grubo, aż ciary przechodzą na samą myśl. Jest jakie kolwiek pole manewru jeszcze czy już tylko nauka do egzaminu ?
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/
http://babelkowy-swiat.pl/
- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Dixon, coś Ty znowu nawywijał chłopaku??
Tak to jest jak się śmiga białą M3
Tak to jest jak się śmiga białą M3

Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
A nawywijałem
Wkur..e jest i tyle. Temat jest taki, że z info od policji, nie mają oni obowiązku informowania o pkt., o posiadanych pkt. przy kontroli itd. Nie chodziło o zdjęcia. Dostałem w maju 2013 roku 13pkt za moto (video), potem w lipcu wypadek, gdzie nie przyjąłem mandatu, a sprawa zakończyła się w czerwcu tego roku wyrokiem, że jestem winny wypadku i dostałem info o grzywnie 300zł. z tego powodu. Potem w październiku mnie wyłapali video i dostałem 6pkt. I tak sobie żyłem w nieświadomości, że jest ok, minął maj, więc 13 pkt minęło i jest ok. A tu niestety jak się okazało, nieznajomość prawa szkodzi;)
Za wypadek dali 6 pkt. i łącznie wyszło 25. I tak sobie latałem aż po wczorajszy dzień. H.j mnie trafia od wczoraj i długo mi to nie przejdzie, a wkur..e będzie konkret podczas nauki teorii i jazdy na nowo i w ogóle zdawania itd. Grubo jest, ale manewru żadnego nie ma, tylko egzamin na nowo.
Pierd..e szczęście w życiu, jak nie wypadek, to prawko, albo inne rzeczy, standard co roku "coś", można mieć dość...
Beni, żeby to było M3, to bym się nawet nie denerwował, ale w tym przypadku...
Może do białej zdam hehehe

Za wypadek dali 6 pkt. i łącznie wyszło 25. I tak sobie latałem aż po wczorajszy dzień. H.j mnie trafia od wczoraj i długo mi to nie przejdzie, a wkur..e będzie konkret podczas nauki teorii i jazdy na nowo i w ogóle zdawania itd. Grubo jest, ale manewru żadnego nie ma, tylko egzamin na nowo.
Pierd..e szczęście w życiu, jak nie wypadek, to prawko, albo inne rzeczy, standard co roku "coś", można mieć dość...
Beni, żeby to było M3, to bym się nawet nie denerwował, ale w tym przypadku...

Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
-
- pisarz
- Imię: Karol
eh q...wa... masakra...dixon pisze:A nawywijałemWkur..e jest i tyle. Temat jest taki, że z info od policji, nie mają oni obowiązku informowania o pkt., o posiadanych pkt. przy kontroli itd. Nie chodziło o zdjęcia. Dostałem w maju 2013 roku 13pkt za moto (video), potem w lipcu wypadek, gdzie nie przyjąłem mandatu, a sprawa zakończyła się w czerwcu tego roku wyrokiem, że jestem winny wypadku i dostałem info o grzywnie 300zł. z tego powodu. Potem w październiku mnie wyłapali video i dostałem 6pkt. I tak sobie żyłem w nieświadomości, że jest ok, minął maj, więc 13 pkt minęło i jest ok. A tu niestety jak się okazało, nieznajomość prawa szkodzi;)
Beni, żeby to było M3, to bym się nawet nie denerwował, ale w tym przypadku...![]()
![]()
![]()
Gliniarz nam właśnie tłumaczył tą zasadę jak byłem na kursie na zbicie punktów karnych w kwietniu...przesrane trzeba uważać...
Cierpliwości i powodzenia przy nauce

"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
Rafał sam sobie jesteś winien i tyle! Jak w zeszłym roku przez okres 2 miechów miałem na koncie 18 pkt. to jeździłem jak "znaki drogowe nakazują", nawet na odcinku Janki Sękocin jeździłem 70km/h. Kiedyś Julita mi się kazała przesiąść bo nie wytrzymała i sama pognała do domudixon pisze:Dostałem w maju 2013 roku 13pkt za moto (video), potem w lipcu wypadek, gdzie nie przyjąłem mandatu, a sprawa zakończyła się w czerwcu tego roku wyrokiem, że jestem winny wypadku i dostałem info o grzywnie 300zł. z tego powodu. Potem w październiku mnie wyłapali video i dostałem 6pkt. I tak sobie żyłem w nieświadomości, że jest ok, minął maj, więc 13 pkt minęło i jest ok.

- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
Grzesiu, też tak jeździłem, ale ile można tak jeździć?:) tym bardziej, dojeżdżając do pracy codziennie itd. A poważnie, to gdybym tylko wiedział, że nawet jeśli nie przyznaję się do winy spowodowania wypadku w lipcu i nie przyjmuje mandatu, dostane punkty, to bym na kursie dawno temu był, a tak...h.j, nieznajomość prawa szkodzi i tyle. Nieważne, teraz jest jak jest i trzeba się powk.ć ostro i mieć jeba.ą nadzieję, że uda się zdać;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- Kontakt:
To nie za fajnie się to wszystko potoczyło.. Zdać prawko to zdasz, najwyżej ze 2 razy podejdziesz i będzie gitara.
Nie mogłeś się odwołać od tego wyroku sądu ?
Nie mogłeś się odwołać od tego wyroku sądu ?
-
- zadomowiony
- Imię: Damian
no to chłopie zabłysłeś jak jupitery na wembley
tych pytań trochę jest,
myślę że do białej ogarniesz temat i przylecisz na nowym moto,no i oczywiście opijemy nowy dokument
samych piątek na egzaminie życzę
pozdr.

tych pytań trochę jest,
myślę że do białej ogarniesz temat i przylecisz na nowym moto,no i oczywiście opijemy nowy dokument

samych piątek na egzaminie życzę

pozdr.
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
Dixon z tego co wyczytałem to zabierają na A i B ?
Musisz zdawać na obie kategorie czy jest jeden egzamin po którym przywracają zabrane kategorie?
Musisz zdawać na obie kategorie czy jest jeden egzamin po którym przywracają zabrane kategorie?
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
W USA zrób jak będziesz, a później tylko zmiana u nas w urzędzie!dixon pisze:Grzesiu, też tak jeździłem, ale ile można tak jeździć?:) tym bardziej, dojeżdżając do pracy codziennie itd. A poważnie, to gdybym tylko wiedział, że nawet jeśli nie przyznaję się do winy spowodowania wypadku w lipcu i nie przyjmuje mandatu, dostane punkty, to bym na kursie dawno temu był, a tak...h.j, nieznajomość prawa szkodzi i tyle. Nieważne, teraz jest jak jest i trzeba się powk.ć ostro i mieć jeba.ą nadzieję, że uda się zdać;)