NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Re: NEGATYWNIE

Post autor: emil » czw 10 lip 2014, 19:07

ale jak nie masz informacji bo ktos zrobił zdjęcie od tyłu i nie przysłał, no to pewnie można się odwołać. Powinni kierowcę powiadomić o każdym nałożonym mandacie a więc i punktach.

Baron
Imię: Karol
województwo: podlaskie

Post autor: Baron » czw 10 lip 2014, 19:10

Nie podadzą ilości zgromadzonych punktów, chyba że przyjdzie pismo o przekroczeniu ilości punktów. Można tego się dowiedzieć na komendzie ile ma się punktów.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » czw 10 lip 2014, 19:12

nunu. punkty = kasa = informacja o mandacie.

jeśli jej nie dostałeś, tzn. że nie musisz nic płacić i nikt punktów nie liczy. Nie ma inaczej.

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » czw 10 lip 2014, 20:24

Kurde mac dixon...aż boli jak to czytam. Mam nadzieję ze jakoś się to ułoży bo wpizdu sam nie wyobrażam sobie życia bez prawa jazdy :(
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Robertos
pisarz
pisarz
Imię: Robert
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: Robertos » pt 11 lip 2014, 07:45

emil pisze:najebali zdjęć może, które nie doszły, ale punkty sobie liczyli
przecież jak nie odbierze się papieru to mandat nie jest wystawiony a jak nie jest wystawiony to wykroczenie nie zostaje udowodnione i nie ma żadnej kary
FZ6S->VFR800 V-tec ABS "06->brak

Awatar użytkownika
Marsel
pisarz
pisarz
Imię: Marceli
województwo: łódzkie

Post autor: Marsel » pt 11 lip 2014, 08:06

Dixon grubo, aż ciary przechodzą na samą myśl. Jest jakie kolwiek pole manewru jeszcze czy już tylko nauka do egzaminu ?
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » pt 11 lip 2014, 09:56

Dixon, coś Ty znowu nawywijał chłopaku??
Tak to jest jak się śmiga białą M3 ;)
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » pt 11 lip 2014, 11:53

A nawywijałem :evil: Wkur..e jest i tyle. Temat jest taki, że z info od policji, nie mają oni obowiązku informowania o pkt., o posiadanych pkt. przy kontroli itd. Nie chodziło o zdjęcia. Dostałem w maju 2013 roku 13pkt za moto (video), potem w lipcu wypadek, gdzie nie przyjąłem mandatu, a sprawa zakończyła się w czerwcu tego roku wyrokiem, że jestem winny wypadku i dostałem info o grzywnie 300zł. z tego powodu. Potem w październiku mnie wyłapali video i dostałem 6pkt. I tak sobie żyłem w nieświadomości, że jest ok, minął maj, więc 13 pkt minęło i jest ok. A tu niestety jak się okazało, nieznajomość prawa szkodzi;)
Za wypadek dali 6 pkt. i łącznie wyszło 25. I tak sobie latałem aż po wczorajszy dzień. H.j mnie trafia od wczoraj i długo mi to nie przejdzie, a wkur..e będzie konkret podczas nauki teorii i jazdy na nowo i w ogóle zdawania itd. Grubo jest, ale manewru żadnego nie ma, tylko egzamin na nowo.
Pierd..e szczęście w życiu, jak nie wypadek, to prawko, albo inne rzeczy, standard co roku "coś", można mieć dość...
Beni, żeby to było M3, to bym się nawet nie denerwował, ale w tym przypadku... :evil: :evil: :evil:
Może do białej zdam hehehe
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Fallen
pisarz
pisarz
Imię: Karol

Post autor: Fallen » pt 11 lip 2014, 12:57

dixon pisze:A nawywijałem :evil: Wkur..e jest i tyle. Temat jest taki, że z info od policji, nie mają oni obowiązku informowania o pkt., o posiadanych pkt. przy kontroli itd. Nie chodziło o zdjęcia. Dostałem w maju 2013 roku 13pkt za moto (video), potem w lipcu wypadek, gdzie nie przyjąłem mandatu, a sprawa zakończyła się w czerwcu tego roku wyrokiem, że jestem winny wypadku i dostałem info o grzywnie 300zł. z tego powodu. Potem w październiku mnie wyłapali video i dostałem 6pkt. I tak sobie żyłem w nieświadomości, że jest ok, minął maj, więc 13 pkt minęło i jest ok. A tu niestety jak się okazało, nieznajomość prawa szkodzi;)
Za wypadek dali 6 pkt. i łącznie wyszło 25. I tak sobie latałem aż po wczorajszy dzień. H.j mnie trafia od wczoraj i długo mi to nie przejdzie, a wkur..e będzie konkret podczas nauki teorii i jazdy na nowo i w ogóle zdawania itd. Grubo jest, ale manewru żadnego nie ma, tylko egzamin na nowo.
Pierd..e szczęście w życiu, jak nie wypadek, to prawko, albo inne rzeczy, standard co roku "coś", można mieć dość...
Beni, żeby to było M3, to bym się nawet nie denerwował, ale w tym przypadku... :evil: :evil: :evil:
Może do białej zdam hehehe
eh q...wa... masakra...
Gliniarz nam właśnie tłumaczył tą zasadę jak byłem na kursie na zbicie punktów karnych w kwietniu...przesrane trzeba uważać...
Cierpliwości i powodzenia przy nauce :)
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Er­ra­re hu­manum est

Awatar użytkownika
klosiewi
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz

Post autor: klosiewi » pt 11 lip 2014, 13:20

dixon pisze:Dostałem w maju 2013 roku 13pkt za moto (video), potem w lipcu wypadek, gdzie nie przyjąłem mandatu, a sprawa zakończyła się w czerwcu tego roku wyrokiem, że jestem winny wypadku i dostałem info o grzywnie 300zł. z tego powodu. Potem w październiku mnie wyłapali video i dostałem 6pkt. I tak sobie żyłem w nieświadomości, że jest ok, minął maj, więc 13 pkt minęło i jest ok.
Rafał sam sobie jesteś winien i tyle! Jak w zeszłym roku przez okres 2 miechów miałem na koncie 18 pkt. to jeździłem jak "znaki drogowe nakazują", nawet na odcinku Janki Sękocin jeździłem 70km/h. Kiedyś Julita mi się kazała przesiąść bo nie wytrzymała i sama pognała do domu :biggrin Jak bym miał jak Ty 19 pkt to bym się nie zastanawiał i piłował jak najszybciej na kurs zbijający punkty. 6h gadania i -6pkt :twisted: No cóż pozostało mi tylko współczuć :aniolek

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » pt 11 lip 2014, 14:44

Grzesiu, też tak jeździłem, ale ile można tak jeździć?:) tym bardziej, dojeżdżając do pracy codziennie itd. A poważnie, to gdybym tylko wiedział, że nawet jeśli nie przyznaję się do winy spowodowania wypadku w lipcu i nie przyjmuje mandatu, dostane punkty, to bym na kursie dawno temu był, a tak...h.j, nieznajomość prawa szkodzi i tyle. Nieważne, teraz jest jak jest i trzeba się powk.ć ostro i mieć jeba.ą nadzieję, że uda się zdać;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 11 lip 2014, 15:52

To nie za fajnie się to wszystko potoczyło.. Zdać prawko to zdasz, najwyżej ze 2 razy podejdziesz i będzie gitara.
Nie mogłeś się odwołać od tego wyroku sądu ?

damlew
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Damian

Post autor: damlew » sob 12 lip 2014, 11:27

no to chłopie zabłysłeś jak jupitery na wembley :D
tych pytań trochę jest,
myślę że do białej ogarniesz temat i przylecisz na nowym moto,no i oczywiście opijemy nowy dokument :biggrin
samych piątek na egzaminie życzę :D
pozdr.

Awatar użytkownika
ZioLek-82-
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: ZioLek-82- » ndz 13 lip 2014, 10:40

Dixon z tego co wyczytałem to zabierają na A i B ?
Musisz zdawać na obie kategorie czy jest jeden egzamin po którym przywracają zabrane kategorie?
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..

Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » ndz 13 lip 2014, 19:37

dixon pisze:Grzesiu, też tak jeździłem, ale ile można tak jeździć?:) tym bardziej, dojeżdżając do pracy codziennie itd. A poważnie, to gdybym tylko wiedział, że nawet jeśli nie przyznaję się do winy spowodowania wypadku w lipcu i nie przyjmuje mandatu, dostane punkty, to bym na kursie dawno temu był, a tak...h.j, nieznajomość prawa szkodzi i tyle. Nieważne, teraz jest jak jest i trzeba się powk.ć ostro i mieć jeba.ą nadzieję, że uda się zdać;)
W USA zrób jak będziesz, a później tylko zmiana u nas w urzędzie!

ODPOWIEDZ