Wakacje

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
tomaszn750
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Tomek
województwo: śląskie

Wakacje

Post autor: tomaszn750 » śr 23 kwie 2014, 22:11

w tym roku chce się wybrać nad polskie morze, znacie jakąś ciekawą mete???? co polecacie???
może ktoś ma namiary na noclegi dla 2 dorosłych + 2 dzieci

Awatar użytkownika
ZioLek-82-
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Re: Wakacje

Post autor: ZioLek-82- » śr 23 kwie 2014, 22:19

witam.
Jaki termin wakacyjnego wyjazdu?
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..

Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /

Awatar użytkownika
smukly
Imię: Grzegorz
województwo: poza granicą Polski

Post autor: smukly » śr 23 kwie 2014, 23:11

Fajne domki , spokojne miejsce , morze około 300 m . 2 km do Jastrzębiej Góry. Polecam ośrodek Brzask tel do właściciela (jeśli jeszcze aktualny) 603684259 www.brzask.com byłem tam 3 lata temu. 8)
Nie wiem , nie umiem , nie znam się...zarobiony jestem...

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » śr 23 kwie 2014, 23:32

Skontaktuj się z Naszym forumowym kolegą Kolczykiem, wiem, że wynajmuje domki w Dębkach :)

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
ZioLek-82-
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: ZioLek-82- » czw 24 kwie 2014, 06:19

Też chciałem polecić Dębki , jestem tam co roku ale przed lub po sezonie. Nie lubię tłoku :evil:
Znajomy ma tam placyk z chałupami :wink: Do morza 10min z buta
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..

Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /

Awatar użytkownika
Jerry
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jurek

Post autor: Jerry » czw 24 kwie 2014, 08:49

Jastrzebia Gora jest absolutnie rodzicielsko - dziecieca - spokojnie, cicho, wieczorami to wręcz nie ma tam co robic ;) Tyle tylko ze im bliżej deptaka tym wygodniej - z uwagi na klify sprawdz sobie wcześniej ile będziesz miał do najbliższego zejścia na plaze, zebys nie musial z 2 dzieciow i wszystkimi gadgetami się bujac. pzdr

Awatar użytkownika
gregors79
teksciarz
teksciarz
Imię: Grzegorz
województwo: śląskie

Post autor: gregors79 » pt 25 kwie 2014, 20:33

Ja bedę początkiem lipca w Chłapowie, do Władysławowa rzut beretem....byłem rok temu i się spodobało. Za pokój z łazienką płaciłem 35 od osoby. Jak coś to napisz priv. Pozdrawiam
Transalp 600V 91r był
Suzuki SV 650 2001 był
Vfr 800 Fi 98 był
Vfr 800 Fi 00r jest

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » pt 25 kwie 2014, 23:04

Jerry pisze:Jastrzebia Gora jest absolutnie rodzicielsko - dziecieca - spokojnie, cicho, wieczorami to wręcz nie ma tam co robic ;) Tyle tylko ze im bliżej deptaka tym wygodniej - z uwagi na klify sprawdz sobie wcześniej ile będziesz miał do najbliższego zejścia na plaze, zebys nie musial z 2 dzieciow i wszystkimi gadgetami się bujac. pzdr
Sorki ale albo się dużo zmieniło albo znamy inne pojęcie "rodzicielsko". Uzasadniam, do morza baaaaardzo daleko w pionie, gdzie byś nie mieszkał, plaży prawie nie ma, a jak już to kamólce w wodzie. Knajpy raczej mniej dziecinne. Z tego co pamiętam to z toaletami był problem, ale wszystko się zmienia a moja opinia jest z lat od....... do 2005- 08 później juz bywałem poza sezonem

Bez żony i dzieci proponuję ostatnie dni wakacji
Adam

Awatar użytkownika
Miszak
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz

Post autor: Miszak » sob 26 kwie 2014, 06:31

Ja do Dębek mam 14 km, do Karwi 9 km , Jastrzębia Góra 15km, Władysławowo 12km. Tak naprawdę zależy, kto co lubi. Ciekawą miejscowością jest Białogóra , około 20 km na zachód od Dębek.
KISZCZAK
519 082 037

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » sob 26 kwie 2014, 21:32

Potwierdzam w Białgórze spędziłem sporo lat i odległość do morza 600-800 metrów nie ma dla mnie żadnego znaczenia bo są super drogi przez las, jak z wózkiem to jest asfaltowa. Dobra gastronomia i nie ma wielkich tłumów.
Adam

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech

Post autor: śliniak290 » ndz 27 kwie 2014, 10:55

Polecam Ustronie Morskie , Jarosławiec , Bywałem tam z dziećmi i muszę powiedzieć że spokojnie i rodzinnie :D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » ndz 27 kwie 2014, 11:04

A ja polecam Kuźnicę na płw. Helskim.
Do morza blisko gdzie byś nie mieszkał bo półwysep wąski :), ścieżka rowerowa od strony zalewu. A więc można rowerami lub na spacer z wózkiem. Cisza, spokój, plaża szeroka i niezbyt zatłoczona. Jak ktoś chce poprówbować surfingu to też jest opcja. Jedyny minus to przejście przez tory kolejowe jak się idzie na plaże (ale pociąg tam jedzie kilka razy na dzień...). No i możliwe korki jak się wjeżdża/wyjeżdża w weekend. A objazdu nie ma :)

Awatar użytkownika
Jerry
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jurek

Post autor: Jerry » pn 28 kwie 2014, 08:44

adam.ada pisze:Sorki ale albo się dużo zmieniło albo znamy inne pojęcie "rodzicielsko". Uzasadniam, do morza baaaaardzo daleko w pionie, gdzie byś nie mieszkał, plaży prawie nie ma, a jak już to kamólce w wodzie. Knajpy raczej mniej dziecinne. Z tego co pamiętam to z toaletami był problem, ale wszystko się zmienia a moja opinia jest z lat od....... do 2005- 08 później juz bywałem poza sezonem
Dziecko - to pojecie względne. Faktycznie z wozkiem zlazic na dol to lipa, tyle tylko ze nie bralem pod uwagę az tak małych dzieci... Tylko takie już "samobieżne" ;) Toalety to ja niespecjalnie gdziekolwiek nad pl. morzem widziałem a stan tojtojow zdecydowanie odstrasza. Co do plaży mi się raczej normalna wydawała ale faktycznie węższa niż np. we Władku - z tym że Władek jest już bardzo imprezowy.

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » wt 29 kwie 2014, 23:30

Jerry wczoraj byłem we Władku i jest naprawdę szeroko i był luzik ale w wakacje będzie ciasno, ja uwielbiam polskie plaże i co mogę polecić "rodzinnie" to najlepiej Białogóra, kiedyś była fajna Karwia, ale nie wiem jak teraz z ciasnotą . Ostatnio rozczarowałem się miejscowością Sarbinowo. Ze zdjęć zajebiście ale atmosfery i infrastruktury zero, niby dużo wszystkiego a nic ciekawego.
Adam

Awatar użytkownika
Miszak
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz

Post autor: Miszak » śr 30 kwie 2014, 06:11

Każdy lubi coś innego. Pod kątem dzieci niestety nie pomogę, nie myślę jeszcze tymi kategoriami. Nad morzem byłem ostatnio ..... . Nawet jak pomykamy z moją piękną do Dębek to na plażę nie docieram. Tam jest taki jeden bar... :oops: :mrgreen:
KISZCZAK
519 082 037

ODPOWIEDZ