PROBLEM OFF TOPU

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » śr 25 kwie 2007, 15:46

Mysle ze mozna oczyscic jesli moderatorowi by sie chcialo :mrgreen:

Co do powitalni - hmm, ale czasami fajnie jest popisac o wszystkim i niczym z kims nowym , nawet po to zeby troche lepiej sie poznac ;-)
:-)

UxY
Administrator
Administrator
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: UxY » śr 25 kwie 2007, 17:04

nie czyścić, nie ma sensu, jeżeli chcecie ustalić zasady niech działają od teraz a nie wstecz. Po co kasować stare posty których i tak już nikt nie czyta? a jak ktoś jest nowy i chce poczytać to i tak widzi co sie dzieje aktualnie.

Jak zaczniecie teraz kasować stare posty to userzy którzy juz nie odwiedzja forum nagle dostaną maile za ich post został skasowany...np post sprzed dwóch lat :| to na pewno ich zachęci do odwiedzania forum.

Podsumowując.
Niech prawo ustanowione będzie realizowane od momentu ustanowienia.

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » śr 25 kwie 2007, 20:27

Ja popieram Morsa, powitalnia mogłaby być zwolniona z moderowania , fajne jest sie z kims przywitac i pozartowac na jego powitalnym poscie , jak pisze Piotrek mozna w fajny sposób poznać nowego usera

Co do działow technicznych off-top zdecydowanie do tępienia
Ostatnio zmieniony śr 25 kwie 2007, 20:30 przez szatan, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
Hubert
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: lubelskie

Post autor: Hubert » śr 25 kwie 2007, 20:30

Ja proponuję jeszcze dział Humor czyli i co to za tekst.

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: Jacko » śr 25 kwie 2007, 20:37

Oczywiście że w dziale humor też jest luz.
kawały walimy w kawałach itd. Po prostu wystarczy troszeczke pomyśleć zanim się walnie posta czy jest on tam gdzie trzeba.
No i przecież nie zmienia sie to nasze forum na takie gdzie trzeba sie bez przerwy tylko pilnować i bać sie czy aby ktoś nas za posta nie opierdzieli. Po prostu ostatnio było tego juz za wiele i dlatego mnie to jakos natchnęło do refleksji.
Ale cieszę sie że zgodność jest co do ograniczenia wodolejstwa w niektórych działach. Więc myślę że teraz juz będzie tylko lepiej. :biggrin

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » czw 26 kwie 2007, 02:12

mors pisze:Mnie się dowcip Sowy odnośnie zakupu kartek podobał i jako osobne ogłoszenie nie zaśmiecał Forum. Dokładnie tak go odczytałem jak autor i właśnie w tym dziale okazał dodatkową siłę komizmu.
Podbudowany tą wypowiedzią (dzięki morsie, my zwierzaki musimy się trzymać razem :hugs, bo inaczej zjedzą nas na obiad, albo co gorsze na kolację) i umocniony w przekonaniu, że zamieszczenie "ogłoszenia" w dziale GIEŁDA nie było pozbawione sensu, a i znalazło konstruktywną kontynuację ze strony ogólnie szanowanych ownersów motoride: motoride: motoride: , nieśmiało ośmielam się wnosić o przywrócenie tematowi "KARTKI NA GWAŁT KUPIĘ" pierwotnego miejsca w dziale GIEŁDA, co byłoby potwierdzeniem pochopności decyzji o wyoutowaniu :razz2 oraz wystarczającym zadośćuczynieniem za poniesione straty moralne. Dziękuję. :smile

Awatar użytkownika
Vlaad
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Vlaad » czw 26 kwie 2007, 07:22

Ehhhhhh. się narobiło... tzn ja ja narobiłem :mrgreen: (nie w spodnie :biggrin ). Zamiast zacytować, wedytowałem post morsa :oops: . Jeszcze się nie przyzwyczaiłem do nowego układu przycisków na pulpicie.
Postaram się jakoś wynagrodzić morsowi tę gafę. Sprawę załatwimy jak starzy Vikingowie (może znajdę ci morsie jakąś fajną słowiańską wioskę do gwałtów, rabunków, mordów i zrobisz to na co będziesz miał ochotę :mrgreen: ).

Niestety ważny w sprawie głos morsa przepadł (aczkolwiek nie w całości) :oops: .
mors pisze:Jeżeli mogę jeszcze coś dodać.

Mozemy podzielić tematy na:

kat 1. Free Off Top-Less

kat 2. Sometimes

kat 3. Free Aamerican Girl - czyli Wolna Amerykanka

do kat 1. zaliczyłbym bezwględnie:
NASZE MOTOCYKLE (MECHANIKA, ELEKTRYKA,TUNING I PATENTY, INFO I PYT OGÓLNE), oraz z Forum Ogólnego (SPOTKANIA I IMPREZY, GIEŁDA, RADY I PORADY, TRICKI)
tu modulatorzy wycinają ostrą brzytwą lub teksańską piłą mechaniczną wszystkie OT

kat. 2 - VFR Owners Club Poland, Powitalnia

kat. 3 - HUMOR i OFF-TOPIC
Morsie, bardzo podoba mi się twoja "kategoryzacja". Tak właśnie należy podejść do tematu. W przeciwieństwie do UxY-iego uważam, że niektóre istniejące tematy można wyczyścić, zwłaszcza te z działów technicznych. Mam nadzieję, że ownersi jakoś przeżyją napad PW o usunięciu OT, tym bardziej że to dla dobra tych tematów. Czytając wypowiedzi, myślę że porblem OT da się opanować a pojedyncze "wpadki" nie będą stanowić dla moderatorów problemu.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » czw 26 kwie 2007, 08:10

No, no Vlaad, to mi wygląda na dywersję. Ze strategicznego punktu widzenia mogłeś poczekać choć kilka postów. :wtf

[ Dodano: 2007-04-26, 08:22 ]
Vlaad pisze:uważam, że niektóre istniejące tematy można wyczyścić, zwłaszcza te z działów technicznych.
Tak i ja sądzę. Działy techniczne powinny być wolne od jaj. Tam istotna jest tylko esencja, tego tam szukamy.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 26 kwie 2007, 10:09

Uhuuu huuu!!! Jakby powiedział Sowa - to mi Vlaad podpada pod TW, szafę Lesiaka i inne. A może mnie wogóle nie ma - jestem tylko bytem wirtualnym :biggrin
Mam nadzieję, ze podczas kontroli lotów - takie "wpadki" się nie zdażają :biggrin
Mogą być 2 wioski - nie gniewam się. Tyle OT

a teraz do rzeczy.

Prośba do UxY'ego, aby można było kasować swoje posty, a nie tylko ostatni. Próbowałem wprowadzić samorząd i samoporządek w temacie naszywanek i niestety nie udało się. Brak opcji kasowania swojego postu.

Każda osoba przywołana przez ownersów do niezaśmiecania tematu mogłaby się sama poprawić i swój śmietnik posprzątać - technicznie trudno żądać od UxY'ego, aby teraz siedział godzinami i czyscił naszą stajnię Augiasza.

Jestem jednak za swobodą (aczkolwiek z umiarem) w Powitalni. Rzeczywiście poznajemy sie nawzajem przez taki półczat. Kto jest Śmiertelna Powaga, kto Luz Blues, a kto gdziestam pośrodku.
Jestem natomiast przeciwko całkowitemu OFF TOP-LESS,gdy ktoś ni z gruchy ni z pietruchy, apropos konia walnie coś pt. "a ja wczoraj w kinie fajny film widziałem/am", albo przy poście w Powitalni ownersa X - ownersi Y i Z dyskutują o swoich prywatnych sprawach.
Jeżeli nawet w OFF-TOP-LESSie ktoś rzucił wątek o kosiarkach do trawy to już nie piszmy w tym wątku o zsiadającym się mleku tylko załózmy nowy temat.

Jeżeli na asfalcie chwalimy się, że myślimy za wszystkich uczestników ruchu drogowego to i na Forum wykażmy się odrobiną logiki.

Jeszcze raz powtórzę motto mamy mojego kolegi: "Umiar należy mieć we wszystkim nawet w cnocie"
CZego sobie i Wam życzę.

wPiSS Du.
Vlaad - nie zmieniaj moich postów - jestem do nich baardzo przywiązany :lol se se se
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » czw 26 kwie 2007, 19:09

Ja bym zrobila oddzielny temat typu kogiel mogiel i przenoszenia tam wszytskiego co nie jest zwiazane z tematem, albo czatowac czatowac:D
...

Awatar użytkownika
słoneczko
teksciarz
teksciarz

Post autor: słoneczko » czw 26 kwie 2007, 19:41

o zgadzam sie z tobo zuzia
Życie jest klatką - śmierć zagadką

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » czw 26 kwie 2007, 21:22

Bo Zuza mądra głowa jezd nooo nieem
...

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: Jacko » pt 27 kwie 2007, 07:31

zuzia tajger pisze:Ja bym zrobila oddzielny temat typu kogiel mogiel
Chodzi Ci o dział. Jest już taki nazywa sie OFF-TOPIC i tam właśnie są przenoszone rzeczy nie związane z tematem i zakładane tematy mogą mieć dowolny charakter.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 27 kwie 2007, 11:47

o to to to - OFF-TOP-less to po angielsku, albo brazylijsku - Kogiel mogiel, albo magiel, albo pokaż cycki.

Po co tworzyć nowy dział jak już jeden jest i sobie nieźle poradzi. Bardziej chodzi o naszą samodyscyplinę w samoobronie przed spamem i OT
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » pt 27 kwie 2007, 15:33

No to problem oftopu mamy chyba opanowany..? Proponuje zamknac watek, albo przeniesc dysQsje o oftopie do dzialu oftop. Boli troche, nie...? :twisted:
:lol HEHEHEHE :lol

ODPOWIEDZ