Vectra - TV + internet

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Vectra - TV + internet

Post autor: Łysolek » pn 06 cze 2011, 17:50

Kochani
stoimy z Anią przed zmianą operatora i najkorzystniej wypada Vectra , czy ktoś z Was korzysta mozę z ich usług ? jak jakość odbioru , obrazu szybkosći netu ? czy są jakieś haczyki czy brać w ciemno ?

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Re: Vectra - TV + internet

Post autor: C_L_K » pn 06 cze 2011, 18:49

My mamy z vectry kablówke oraz telefon. Na internet przejdziemy od nowego roku, jak nam się skończy umowa na nerwostradę. Z telefonu prawie nie korzystamy, wiec mamy drogie rozmowy ale tani abonament, natomiast TV jest jak najbardziej Okej. Mamy jeden dekoder HD z możliwością nagrywania i jeden prosty niehade. Oprócz tego w kablu masz podstawową ofertę w analogu, więc jak masz wiecej Televizoroow to możesz opłacać tylko jeden lub dwa dekodery a resztę mieć za fri. Trochę tylko lipa jest z wyborem stacji radiowych. Na naszej pipidówie w bloku z płyty słuchanie tradycyjnego radia odpada, bo nie ma zasięgu. A w kablu jest pare stacji, ale nie ma moich ulubionych :-(

Generalnie polecam :bye

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » pn 06 cze 2011, 19:12

C_L_K pisze: Trochę tylko lipa jest z wyborem stacji radiowych. Na naszej pipidówie w bloku z płyty słuchanie tradycyjnego radia odpada, bo nie ma zasięgu. A w kablu jest pare stacji, ale nie ma moich ulubionych :-(
Celo a Radio Maryja w Nowym Jorku nie odbierasz ?? Łączę się w bólu.

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mrf » wt 07 cze 2011, 00:39

Tanio nie zawsze oznacza dobrze ;-)
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » wt 07 cze 2011, 06:39

Bierzcie UPC ! - troche tam haruje u nich i nie mogę złego słowa powiedzieć :) - Pędkość będzie zagwarantowana - oczywiście jeśli instalacja nie będzie miała żadnych uchybień, a sygnał będzie mieścił się w odpowiednich zakresach - ale to już zmartwienie instalatora ;) :]

Jarecki2102
pisarz
pisarz

Post autor: Jarecki2102 » wt 07 cze 2011, 07:32

Nie rozumiem takiego optymizmu w stosunku do vecry. W mojej opinii jest to bandycka firma i cała masa oszustów nie wywiązująca się prawie nigdy tego co oferuje, olewająca swoich klientów, których już uda im się złapać. Telewizja w wielu miejscach jest w jakości po prostu nie da się jej oglądać, internet nigdy nie ma takiej prędkości za jaki płacimy, a w sytuacji kiedy skończy się nam umowa i chcemy się przenieść do innej firmy, to często otrzymujemy wiadomość, że mimo końca umowy musimy zapłacić karę.
Na moim osiedlu vectra przejęła anteny zbiorcze we wszystkich blokach, i od kiedy to nastąpiło nie ma możliwości kożystania z tej anteny (jakość jest tak zła, że to co było nadawane z pałacu 20 lat temu było 100 razy lepszej jakości)
NIE POLECAM !!!!! Poza tym jest pełno podobnych opinii w śieci.

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek

Post autor: Łysolek » wt 07 cze 2011, 08:55

dragoo pisze:Bierzcie UPC ! - troche tam haruje u nich i nie mogę złego słowa powiedzieć :) - Pędkość będzie zagwarantowana - oczywiście jeśli instalacja nie będzie miała żadnych uchybień, a sygnał będzie mieścił się w odpowiednich zakresach - ale to już zmartwienie instalatora ;) :]
z UPC własnie rozwiązaliśmy umowe , jezeli przedłużenie umowy polega na podniesieniu ceny 2-krotnie na internet i TV to sorry ale chyba coś nietak :D
co do Vectry , mógłbyś bardziej szczegółowo opisac Jarecki Twoją przygode z ta firmą oraz na jakim osiedlu jest tak źle ;) ?

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » wt 07 cze 2011, 13:31

Łysolek pisze:
dragoo pisze:Bierzcie UPC ! - troche tam haruje u nich i nie mogę złego słowa powiedzieć :) - Pędkość będzie zagwarantowana - oczywiście jeśli instalacja nie będzie miała żadnych uchybień, a sygnał będzie mieścił się w odpowiednich zakresach - ale to już zmartwienie instalatora ;) :]
z UPC własnie rozwiązaliśmy umowe , jezeli przedłużenie umowy polega na podniesieniu ceny 2-krotnie na internet i TV to sorry ale chyba coś nietak :D
co do Vectry , mógłbyś bardziej szczegółowo opisac Jarecki Twoją przygode z ta firmą oraz na jakim osiedlu jest tak źle ;) ?
No tak.... Cena się podniosła bo prawdopodobnie przegapiliście moment końca umowy a UPC z automatu Wam puściło umowę dalej ;), a niestety warunki promocji z umów z przed roku czy dwóch nie gwarantowały zostania przy obecnej kwocie po jej skończeniu. Spokojnie mogliście wskoczyć w nową promocję, brać dekoder, 25Mbit i niczym się nie martwić, bo w tej chwili jest już zapis, że cena się nie zmieni po 2-latach :) Więc jeszcze dobrze przemyśl sprawę. A jeśli chodzi o ceny. to nie wierzę, że za te same usługi każą CI płacić 2 razy więcej. Jestem pewien, że zaproponowali przynajmniej 2 razy szybszy internet i nowe opcje programowe... ?

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek

Post autor: Łysolek » wt 07 cze 2011, 15:25

ojjj Dragoo bo pokaże Ci warunki poprzedniej umowy a Ania powie Ci co Jej zaproponowali obecnie , bardzo byś był zaskoczony :P

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » wt 07 cze 2011, 15:37

a ja miałem z n telewizją tak, że jak chciałem przedłużyć to nie chcieli gadać o lepszych warunkach. więc wypowiedziałem i w międzyczasie pod koniec okresu wypowiedzenie kupiłem jako nową abonent nową n telewizję. taniej z lepszym dekoderem i pakietami.
z tego co się orientuję pracując w sprzedaży to trzeba wyciągnąć od "łosi" tyle ile się da czytaj starego klienta, a wcale nie walczą o dotychczasowego klienta to wtedy nie byłoby rok do roku przyrostu nowych abonentów (słupki nie wyglądałyby tak imponująco), więc mam wrażenie, że takie działanie na zniechęcenie jest celowe.

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » śr 08 cze 2011, 10:01

dokładnie mam takie samo odczucie jak Hubu, mam Cyfrę+ i sytuacja jest podobna, nie dbają o starych klientów.
Ostatnio wypowiedziałem umowę i dopiero pod koniec okresu wypowiedzenia zaczęli do mnie dzwonić z ofertą, którą przyjąłem :P

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » śr 08 cze 2011, 11:33

Bo oni wszyscy lachę kładą na dotychczasowych klientów.
Mam umowę z Polsatem i dzwonił do mnie konsultant czy nie chcę przedłużyć umowy, ja powiedziałem żeby zadzwonili za 3 dni i przez 2 miesiące cisza... Poszedłem więc sam i przedłużyłem umowę u przedstawiciela którego mam pod nosem. Oferta bez zmian cenowych i jeszcze przez pół roku dodatkowe pakiety.

Jeśli chodzi o kablówkę w Wa-wie to miałem UPC, ale ostatnio lepszą (tańsza) ofertę ma Aster ze względu na to że też Vectra ma u mnie swoje kable to od cen rynkowych Aster proponuje upusty i tak np. za TV + Internet 5MB + pakietC+ płacę ok 120 zł. No ale fakt jest taki, że żeby coś u nich załatwić to można jajko znieść... O f-rę korygującą (pomylili się na moją niekorzyść) proszę się od 3 miesięcy. Nie wiem jaki oni tam burdel mają ciężko cokolwiek załatwić przez tel. a w salonie dzikie tłumy.

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » śr 08 cze 2011, 22:57

sprawdź czy masz okablowanie MULTIMEDII ? mam ponad rok nigdy nie zabrakło neta prędkość zawsze OK czasami promocyjnie podwyższana np. z 2 do 32 i cena 66 plnów za tv analog + tv cyfrowe + net 2 Mbity + telefon 100 minut i jeszcze chyba pierwsze 3 miesiące gratis.
dla jasności nie pracuję u nich i nie mam udziałów , piszę bezinteresownie
w tej chwili ze strony www.dsl.cz :
Průměrná rychlost připojení: [?]
1,948 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: [?]
243,52 kB/s
Adam

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: mrf » śr 08 cze 2011, 23:28

ivan pisze:Jeśli chodzi o kablówkę w Wa-wie to miałem UPC, ale ostatnio lepszą (tańsza) ofertę ma Aster ze względu na to że też Vectra ma u mnie swoje kable to od cen rynkowych Aster proponuje upusty i tak np. za TV + Internet 5MB + pakietC+ płacę ok 120 zł. No ale fakt jest taki, że żeby coś u nich załatwić to można jajko znieść... O f-rę korygującą (pomylili się na moją niekorzyść) proszę się od 3 miesięcy. Nie wiem jaki oni tam burdel mają ciężko cokolwiek załatwić przez tel. a w salonie dzikie tłumy.
W grudniu ub UPC kupilo Aster tak wiec niebawem bedzie to jedno i to samo. a burdel? pewnie tez przez scalenie

adam.ada pisze:Průměrná rychlost připojení: [?]
1,948 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: [?]
243,52 kB/s
zauwaz, ze w umowie masz pewnie informacje o gwarantowanej predkosci do routera brzegowego wiec nie wszedzie bedziesz mial zagwarantowana predkosc ;-)
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
adrian76
pisarz
pisarz
Imię: Adrian
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: adrian76 » czw 09 cze 2011, 01:18

Ja od dwóch lat mam Vectrę tz TV oraz neta. Jak na razie nie miałem zadnych problemów z tym operatorem. Internet działa bez zastrzeżen nic nie muli i TV przez dekoder też jest OK. Tak więc z mojej strony polecam
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/

ODPOWIEDZ