Vectra - TV + internet
- Łysolek
- Shrek
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Vectra - TV + internet
Kochani
stoimy z Anią przed zmianą operatora i najkorzystniej wypada Vectra , czy ktoś z Was korzysta mozę z ich usług ? jak jakość odbioru , obrazu szybkosći netu ? czy są jakieś haczyki czy brać w ciemno ?
stoimy z Anią przed zmianą operatora i najkorzystniej wypada Vectra , czy ktoś z Was korzysta mozę z ich usług ? jak jakość odbioru , obrazu szybkosći netu ? czy są jakieś haczyki czy brać w ciemno ?
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
Re: Vectra - TV + internet
My mamy z vectry kablówke oraz telefon. Na internet przejdziemy od nowego roku, jak nam się skończy umowa na nerwostradę. Z telefonu prawie nie korzystamy, wiec mamy drogie rozmowy ale tani abonament, natomiast TV jest jak najbardziej Okej. Mamy jeden dekoder HD z możliwością nagrywania i jeden prosty niehade. Oprócz tego w kablu masz podstawową ofertę w analogu, więc jak masz wiecej Televizoroow to możesz opłacać tylko jeden lub dwa dekodery a resztę mieć za fri. Trochę tylko lipa jest z wyborem stacji radiowych. Na naszej pipidówie w bloku z płyty słuchanie tradycyjnego radia odpada, bo nie ma zasięgu. A w kablu jest pare stacji, ale nie ma moich ulubionych
Generalnie polecam

Generalnie polecam

- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
Celo a Radio Maryja w Nowym Jorku nie odbierasz ?? Łączę się w bólu.C_L_K pisze: Trochę tylko lipa jest z wyborem stacji radiowych. Na naszej pipidówie w bloku z płyty słuchanie tradycyjnego radia odpada, bo nie ma zasięgu. A w kablu jest pare stacji, ale nie ma moich ulubionych![]()
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
Bierzcie UPC ! - troche tam haruje u nich i nie mogę złego słowa powiedzieć
- Pędkość będzie zagwarantowana - oczywiście jeśli instalacja nie będzie miała żadnych uchybień, a sygnał będzie mieścił się w odpowiednich zakresach - ale to już zmartwienie instalatora
:]

-
- pisarz
Nie rozumiem takiego optymizmu w stosunku do vecry. W mojej opinii jest to bandycka firma i cała masa oszustów nie wywiązująca się prawie nigdy tego co oferuje, olewająca swoich klientów, których już uda im się złapać. Telewizja w wielu miejscach jest w jakości po prostu nie da się jej oglądać, internet nigdy nie ma takiej prędkości za jaki płacimy, a w sytuacji kiedy skończy się nam umowa i chcemy się przenieść do innej firmy, to często otrzymujemy wiadomość, że mimo końca umowy musimy zapłacić karę.
Na moim osiedlu vectra przejęła anteny zbiorcze we wszystkich blokach, i od kiedy to nastąpiło nie ma możliwości kożystania z tej anteny (jakość jest tak zła, że to co było nadawane z pałacu 20 lat temu było 100 razy lepszej jakości)
NIE POLECAM !!!!! Poza tym jest pełno podobnych opinii w śieci.
Na moim osiedlu vectra przejęła anteny zbiorcze we wszystkich blokach, i od kiedy to nastąpiło nie ma możliwości kożystania z tej anteny (jakość jest tak zła, że to co było nadawane z pałacu 20 lat temu było 100 razy lepszej jakości)
NIE POLECAM !!!!! Poza tym jest pełno podobnych opinii w śieci.
- Łysolek
- Shrek
z UPC własnie rozwiązaliśmy umowe , jezeli przedłużenie umowy polega na podniesieniu ceny 2-krotnie na internet i TV to sorry ale chyba coś nietakdragoo pisze:Bierzcie UPC ! - troche tam haruje u nich i nie mogę złego słowa powiedzieć- Pędkość będzie zagwarantowana - oczywiście jeśli instalacja nie będzie miała żadnych uchybień, a sygnał będzie mieścił się w odpowiednich zakresach - ale to już zmartwienie instalatora

co do Vectry , mógłbyś bardziej szczegółowo opisac Jarecki Twoją przygode z ta firmą oraz na jakim osiedlu jest tak źle

- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
No tak.... Cena się podniosła bo prawdopodobnie przegapiliście moment końca umowy a UPC z automatu Wam puściło umowę dalejŁysolek pisze:z UPC własnie rozwiązaliśmy umowe , jezeli przedłużenie umowy polega na podniesieniu ceny 2-krotnie na internet i TV to sorry ale chyba coś nietakdragoo pisze:Bierzcie UPC ! - troche tam haruje u nich i nie mogę złego słowa powiedzieć- Pędkość będzie zagwarantowana - oczywiście jeśli instalacja nie będzie miała żadnych uchybień, a sygnał będzie mieścił się w odpowiednich zakresach - ale to już zmartwienie instalatora
co do Vectry , mógłbyś bardziej szczegółowo opisac Jarecki Twoją przygode z ta firmą oraz na jakim osiedlu jest tak źle?

- Łysolek
- Shrek
ojjj Dragoo bo pokaże Ci warunki poprzedniej umowy a Ania powie Ci co Jej zaproponowali obecnie , bardzo byś był zaskoczony 

- Hubu
- klepacz
- Imię: Hubert
a ja miałem z n telewizją tak, że jak chciałem przedłużyć to nie chcieli gadać o lepszych warunkach. więc wypowiedziałem i w międzyczasie pod koniec okresu wypowiedzenie kupiłem jako nową abonent nową n telewizję. taniej z lepszym dekoderem i pakietami.
z tego co się orientuję pracując w sprzedaży to trzeba wyciągnąć od "łosi" tyle ile się da czytaj starego klienta, a wcale nie walczą o dotychczasowego klienta to wtedy nie byłoby rok do roku przyrostu nowych abonentów (słupki nie wyglądałyby tak imponująco), więc mam wrażenie, że takie działanie na zniechęcenie jest celowe.
z tego co się orientuję pracując w sprzedaży to trzeba wyciągnąć od "łosi" tyle ile się da czytaj starego klienta, a wcale nie walczą o dotychczasowego klienta to wtedy nie byłoby rok do roku przyrostu nowych abonentów (słupki nie wyglądałyby tak imponująco), więc mam wrażenie, że takie działanie na zniechęcenie jest celowe.
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
dokładnie mam takie samo odczucie jak Hubu, mam Cyfrę+ i sytuacja jest podobna, nie dbają o starych klientów.
Ostatnio wypowiedziałem umowę i dopiero pod koniec okresu wypowiedzenia zaczęli do mnie dzwonić z ofertą, którą przyjąłem
Ostatnio wypowiedziałem umowę i dopiero pod koniec okresu wypowiedzenia zaczęli do mnie dzwonić z ofertą, którą przyjąłem

- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
Bo oni wszyscy lachę kładą na dotychczasowych klientów.
Mam umowę z Polsatem i dzwonił do mnie konsultant czy nie chcę przedłużyć umowy, ja powiedziałem żeby zadzwonili za 3 dni i przez 2 miesiące cisza... Poszedłem więc sam i przedłużyłem umowę u przedstawiciela którego mam pod nosem. Oferta bez zmian cenowych i jeszcze przez pół roku dodatkowe pakiety.
Jeśli chodzi o kablówkę w Wa-wie to miałem UPC, ale ostatnio lepszą (tańsza) ofertę ma Aster ze względu na to że też Vectra ma u mnie swoje kable to od cen rynkowych Aster proponuje upusty i tak np. za TV + Internet 5MB + pakietC+ płacę ok 120 zł. No ale fakt jest taki, że żeby coś u nich załatwić to można jajko znieść... O f-rę korygującą (pomylili się na moją niekorzyść) proszę się od 3 miesięcy. Nie wiem jaki oni tam burdel mają ciężko cokolwiek załatwić przez tel. a w salonie dzikie tłumy.
Mam umowę z Polsatem i dzwonił do mnie konsultant czy nie chcę przedłużyć umowy, ja powiedziałem żeby zadzwonili za 3 dni i przez 2 miesiące cisza... Poszedłem więc sam i przedłużyłem umowę u przedstawiciela którego mam pod nosem. Oferta bez zmian cenowych i jeszcze przez pół roku dodatkowe pakiety.
Jeśli chodzi o kablówkę w Wa-wie to miałem UPC, ale ostatnio lepszą (tańsza) ofertę ma Aster ze względu na to że też Vectra ma u mnie swoje kable to od cen rynkowych Aster proponuje upusty i tak np. za TV + Internet 5MB + pakietC+ płacę ok 120 zł. No ale fakt jest taki, że żeby coś u nich załatwić to można jajko znieść... O f-rę korygującą (pomylili się na moją niekorzyść) proszę się od 3 miesięcy. Nie wiem jaki oni tam burdel mają ciężko cokolwiek załatwić przez tel. a w salonie dzikie tłumy.
-
- pisarz
sprawdź czy masz okablowanie MULTIMEDII ? mam ponad rok nigdy nie zabrakło neta prędkość zawsze OK czasami promocyjnie podwyższana np. z 2 do 32 i cena 66 plnów za tv analog + tv cyfrowe + net 2 Mbity + telefon 100 minut i jeszcze chyba pierwsze 3 miesiące gratis.
dla jasności nie pracuję u nich i nie mam udziałów , piszę bezinteresownie
w tej chwili ze strony www.dsl.cz :
Průměrná rychlost připojení: [?]
1,948 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: [?]
243,52 kB/s
dla jasności nie pracuję u nich i nie mam udziałów , piszę bezinteresownie
w tej chwili ze strony www.dsl.cz :
Průměrná rychlost připojení: [?]
1,948 Mbit/s
243,52 kB/s
Adam
- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- Kontakt:
W grudniu ub UPC kupilo Aster tak wiec niebawem bedzie to jedno i to samo. a burdel? pewnie tez przez scalenieivan pisze:Jeśli chodzi o kablówkę w Wa-wie to miałem UPC, ale ostatnio lepszą (tańsza) ofertę ma Aster ze względu na to że też Vectra ma u mnie swoje kable to od cen rynkowych Aster proponuje upusty i tak np. za TV + Internet 5MB + pakietC+ płacę ok 120 zł. No ale fakt jest taki, że żeby coś u nich załatwić to można jajko znieść... O f-rę korygującą (pomylili się na moją niekorzyść) proszę się od 3 miesięcy. Nie wiem jaki oni tam burdel mają ciężko cokolwiek załatwić przez tel. a w salonie dzikie tłumy.
zauwaz, ze w umowie masz pewnie informacje o gwarantowanej predkosci do routera brzegowego wiec nie wszedzie bedziesz mial zagwarantowana predkoscadam.ada pisze:Průměrná rychlost připojení: [?]
1,948 Mbit/s
243,52 kB/s

A Rh POSITIVE
- adrian76
- pisarz
- Imię: Adrian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Ja od dwóch lat mam Vectrę tz TV oraz neta. Jak na razie nie miałem zadnych problemów z tym operatorem. Internet działa bez zastrzeżen nic nie muli i TV przez dekoder też jest OK. Tak więc z mojej strony polecam
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/