strzeżcie się szpiegów internetowych- FACEBOOK, wasze zdanie

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"

Czy masz konto na FACEBOOK

tak, mam i korzystam
62
36%
nie mam i nie chce miec
75
43%
nie mam, ale niedlugo zaloze
2
1%
mam i wisi mi to ze wiedza co lubie i co ogladam
24
14%
mam, ale niedlugo zrezygnuje
10
6%

Liczba głosów: 173

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » śr 20 kwie 2011, 20:13

Ja mam, ale korzysta z tego moja żonka :roll:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
thrillco
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: thrillco » śr 20 kwie 2011, 20:22

brakuje opcji miałem/ mialam, ale juz nie mam

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » śr 20 kwie 2011, 21:20

Ja takze mam, wykorzystuje go czesto do kontaktu ze znajomymi. To wygodne narzedzie do grupowego kontaktu oraz publicznej informacji. To, ze ktos wie co robie i wie jakie witryny odwiedzam niewiele mnie interesuje.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
bufi

Post autor: bufi » śr 20 kwie 2011, 21:36

korzystam z FB , szukam smaczków , ogólnie jak dla mnie ok. Jednak mam wrażenie że dominuje inne wartościowe informacje w necie .

Awatar użytkownika
Chris-Zg
pisarz
pisarz
Imię: Christian
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Chris-Zg » śr 20 kwie 2011, 22:56

Ja nie mam FB i nie czuje potrzeby posiadania go... NK mam ale wchodze zadko. Ze znajomymi utrzymuje kontakt spotykajac sie z nimi, albo piszac na gg/meilu/sms jesli sa gdzies dalej.
Czerwone są najszybsze!

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » śr 20 kwie 2011, 23:30

Co do Facebooka Parę dni temu osoba kupiła Z reklamy zamieszczonej tam produkt .

Haker przechwycił dane i zrobił zakupy na kwotę 1400 zł oczywiści nie od razu w przeciągu 3 dni nie było potwierdzenia po sprawdzeniu konta ( nie zaksięgowane ). Obecnie konto zostało zablokowane a transakcje anulowane , pieniądze wróciły :smile: .

Metoda płatności wpisanie danych z karty , Możliwości płacenia PayPal nie było..
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » czw 21 kwie 2011, 07:53

Nie rozumiem fenomenu FB. Czy nie ma innej drogi komunikacji? Po co ktoś ma wiedzieć, że lubię to albo co robię i gdzie byłem ostatnio. Dla mnie to czysty ekshibicjonizm. Poza tym jaka to strata czasu siedzieć ciągle na FB i oglądać jakieś głupoty, co kto napisał czy jaką ma switaśną focię :). Dobre to dla gimnazjalistów którzy za wszelką cenę chcą pokazać całemu światu swoją osobowość.
Podsumowując nie mam konta na FB i mieć nie będę!

Awatar użytkownika
sams0n
teksciarz
teksciarz
Imię: Szymon
województwo: podlaskie

Post autor: sams0n » czw 21 kwie 2011, 08:51

Nie rozumiem was.. wy mówicie o czymś co na fb nie istnieje to WY decydujecie kto to ogląda i co ogląda. To nie zabawka i każdy nie powinien się tym zajmować;) . Wypowiadacie się najwidoczniej o czymś z czego nigdy nie korzystaliście.

Co do oglądania zdjęć jest sporo filmików o motocyklach wybranych przez znajomych oraz to co chciałbyś pokazać innym np niektóre rzeczy są w dziale humor u nas na forum.

Ja tutaj nikogo nie przekonuję dla mnie fb nie jest stratą czasu oglądam prawie tyle samo co tutaj.. tylko on ma jedną wadę niewiele osób rozmawia tam o mechanice;P
"Deski nie oddają ciosów"- Bruce Lee

Awatar użytkownika
SNOOP85
pisarz
pisarz
Imię: Kamil

Post autor: SNOOP85 » czw 21 kwie 2011, 17:02

Dla mnie nk,fb, fotka, czy np. sympatia.pl to nic innego niz sprzedawanie swojej prywatności i dziwna wciaż dla mnie nie zrozumiała moda pokazywania siebie jak z najlepszej strony innym użytkownikom takich portali za niedługo ktoś powie że modne jest pokazanie sie na ---> www.wiocha.pl <---
Mamy w Polsce miliony bohaterów codziennie uwalniających wódkę ze szkła

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 21 kwie 2011, 23:28

to nie wina tych portali, a ludzi którzy nie potrafią z nich korzystać!

proszę bardzo... http://www.facebook.com/porzylowski
co oo mnie wiecie, będąc nie zalogowanym do FB ?
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » pt 22 kwie 2011, 00:21

Jakakolwiek aktywność w internecie daje innym pogląd na to jacy jesteśmy i kim jesteśmy. Czy to forum zrzeszające małą grupę osób czy facebook, każdy kto znajdzie nasze wpisy na jednej z tych dwóch stron ma możliwość "inwigilacji" w mniejszym lub większym stopniu - kwestja rejestracji.

Po za tym kompletnie nie rozumiem, skąd taka nagonka na Facebooka. Takie czasy nastały, że człowiek mimowolnie dzieli się swoją prywatnościa i bynajmniej nie tylko po to by pokazać innym "jak to mi się mamona z nieba leje" albo "jak to kupiłem już czwarte moto w tym sezonie" . Wszystko zależy od ludzkiej mentalności i jeśli ktoś w realu jest buc to i w wirtualu bucem pozostanie. Jeśli nie chcemy się ujawniać i przenikać w życie publiczne to równie dobrze musielibyśmy zabarykadować się w domu i pozabijać dechami okna, byleby tylko ktoś nas nie zobaczył w nowych ciuchach, z nowym telefonem, w nowym samochodzie lub na nowym moto. Ale i wtedy możemy się zdzwić jak mikrofalówka nas poinformuje, że sąsiad kupił nową lodówkę, a pralka zaalarmuje, że proszek się skończył i musimy podać swoje dane tak by sklep nam proszek przywiozł. No niestety... XXI wiek ;)
Każdy ma swój rozum i jeśli chce pokazać innym d*pe w nowych stringach to jego sprawa. Jeśli chce pokazać zdjęcie ekipy z ostatniego zlotu - tak by ludzie tam będący obejrzeli - to też nasza sprawa. Co kto woli...

Mnie FB nie gryzie ;)

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » pt 22 kwie 2011, 09:27

dragoo pisze:Jakakolwiek aktywność w internecie daje innym pogląd na to jacy jesteśmy i kim jesteśmy. Czy to forum zrzeszające małą grupę osób czy facebook, każdy kto znajdzie nasze wpisy na jednej z tych dwóch stron ma możliwość "inwigilacji" w mniejszym lub większym stopniu - kwestja rejestracji.

Po za tym kompletnie nie rozumiem, skąd taka nagonka na Facebooka. Takie czasy nastały, że człowiek mimowolnie dzieli się swoją prywatnościa i bynajmniej nie tylko po to by pokazać innym "jak to mi się mamona z nieba leje" albo "jak to kupiłem już czwarte moto w tym sezonie" . Wszystko zależy od ludzkiej mentalności i jeśli ktoś w realu jest buc to i w wirtualu bucem pozostanie. Jeśli nie chcemy się ujawniać i przenikać w życie publiczne to równie dobrze musielibyśmy zabarykadować się w domu i pozabijać dechami okna, byleby tylko ktoś nas nie zobaczył w nowych ciuchach, z nowym telefonem, w nowym samochodzie lub na nowym moto. Ale i wtedy możemy się zdzwić jak mikrofalówka nas poinformuje, że sąsiad kupił nową lodówkę, a pralka zaalarmuje, że proszek się skończył i musimy podać swoje dane tak by sklep nam proszek przywiozł. No niestety... XXI wiek ;)
Każdy ma swój rozum i jeśli chce pokazać innym d*pe w nowych stringach to jego sprawa. Jeśli chce pokazać zdjęcie ekipy z ostatniego zlotu - tak by ludzie tam będący obejrzeli - to też nasza sprawa. Co kto woli...

Mnie FB nie gryzie ;)
Dokładnie!

Pokazać to jedno, a oglądać to drugie. Ilu z nas zakłada konto z ciekawości.

Moim zdaniem. Ja nie krytykuję tych którzy nie mają konta, a więc dlaczego Ci co nie mają krytykują tych co mają??
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
sams0n
teksciarz
teksciarz
Imię: Szymon
województwo: podlaskie

Post autor: sams0n » pt 22 kwie 2011, 09:30

orzyl pisze:to nie wina tych portali, a ludzi którzy nie potrafią z nich korzystać!

proszę bardzo... http://www.facebook.com/porzylowski
co oo mnie wiecie, będąc nie zalogowanym do FB ?
Tyle samo co z książki telefonicznej:D no i że lubisz Króla Juliana:)
"Deski nie oddają ciosów"- Bruce Lee

Awatar użytkownika
Mariano 25
bywalec
bywalec
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: Mariano 25 » pt 22 kwie 2011, 23:52

Ja nie mam takiej potrzeby korzystania z FB. wydaje mi sie ze posiadanie konta nikomu na złe nie wyjdzie . Brak konta na FB to nie kwestia umiejetnosci korzystania z takich portali tylko kwestia wyboru formy komunikacji.

ODPOWIEDZ