Elektrownie atomowe

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"

Jaki jest Twój stosunek do budowania w Polsce elektrowni atomowych?

Jestem za, bo to dobra metoda pozyskiwania energii
42
62%
Jestem za, bo nie widzê alternatywy. Wybieram mniejsze z³o
14
21%
Nie mam zdania na ten temat. I tak przecie¿ niczego nie zmieniê i nikt nie spyta mnie o zdanie!
5
7%
Jestem przeciwnikiem budowania w Polsce elektrowni atomowych
7
10%

Liczba głosów: 68

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pt 08 kwie 2011, 16:53

VFRKrzysztof pisze:Dresik znów mnie strofuje na PW i to za co :?: :?: :?: Za innowacyjny i proekologiczny pomysł :-) To, co się dzieje w tym temacie, to już ludzkie pojęcie przechodzi. Offtop w offtopie pisany wierszem. Jeśli ktoś chce pisać wiersze, to niech pisze na temat. Dam przykład:
Nikt nie wymyślił przez całe lata
Że prąd wytwarzać można w kieratach
I aby wartko płynął pod strzechy
Niech nimi kręcą zbiry i klechy
I dniem i nocą, w wojskowym drylu
Po chooy reaktor nam w Żarnobylu?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Krzysiu, nie zrozumiales moich intencji i jakbys zerknal na temat Dresika pod innym kątem to od razu bys zrozumial. To nie jest przypadkowe, ze Dresik zalożyl wlanie taki temat. On w cale nie chce na ten temat dyskutowac. Otoz Dresika swędzi naped jądrowy bo dawno nie dmuchał :biggrin, szczegolnie przy takim wietrze. Cały ten temat jest podswiadomym pragnieniem Dresika, zeby w koncu znależć jakaś partnerke :tts . A gdzies ta jego energia i popedy musza mieć ujście. Ot co. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » pt 08 kwie 2011, 17:27

VFRKrzysztof pisze:Dresik znów mnie strofuje na PW i to za co :?: :?: :?:
Napisałem Ci na pw za co,
uznałem Twojego posta za kolejną prowokację. Później to ja jestem posądzony, że zakładam "prowokacyjny temat"... Tak jak napisałem- ciągłe gadanie o księżach, nawet w temacie o atomie jest już irytujące :confused Poważny uraz chyba
Kawa pisze:
Dresik pisze:
Nie motocykl odlotowy
sprawia laską zawrót głowy!
Laski chętniej ściągają majtki,
gdy zobaczą dresik Nike
No i tutaj niestety musze jeszcze bardziej obnizyc poziom dyskusji, bo niestety wyszedl(...)
Kawuś powiem tyle- mientka faja jesteś, bo nie potrafiłeś dalej wierszem ze mną dyskutować :evil
Zaczynasz wierszem, to wierszem kończ :razz: Ja akurat o majtkach, bo innego rymu nie znalazłem :biggrin Słaby ze mnie wierszo-pisarz, ale wierszowe wyzwanie przyjąłem :biggrin
A co do myślenia o jednym i brakach :tts to tak się składa, że akurat Ty tu ciągle o jednym piszesz w każdym moim temacie. O czym bym nie napisał to Ty o jednym tylko :mrgreen:

[ Dodano: |8 Kwi 2011|, o 17:28 ]
Pozostałym również dziękuję za wypowiedzi.. Moje zdanie na ten temat się dopiero kształtuje, dlatego z uwagą czytam, co piszecie :smile: całkiem przekonujące :aww
:-)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » pt 08 kwie 2011, 17:41

Kawa pisze:On w cale nie chce na ten temat dyskutowac.
To wiem. W poprzednim ciekawym temacie zadawał pytania, sam na nie odpowiadał, a przy tym gubił się i w pytaniach i w odpowiedziach. Widać, że on najchętniej rozmawia sam ze sobą, ale jeszcze musi się sporo nauczyć :mrgreen:
Kawa pisze:Otoz Dresika swędzi naped jądrowy bo dawno nie dmuchał
To też mnie nie dziwi, gdyż Dresik jest wiceprezesem frakcji RJN czyli Ratzinger Jest Najważniejszy, a Ratzinger zabrania dmuchania przed rejestracją związku w delegaturze watykańskiego okupanta :mrgreen:
Kawa pisze:A gdzies ta jego energia i popedy musza mieć ujście.
No i znalazła. Mówię przecież, że znęca się nade mną na PW. tylko dlaczego upatrzył sobie mnie - niewinnego, spokojnego misia Krzysia :mrgreen: Ratunkuuuuuu!!! :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 08 kwie 2011, 17:48

VFRKrzysztof pisze:Mówię przecież, że znęca się nade mną na PW.
Ok, już nie będę odpowiadał na wiadomości MisiaKRzysia ;-)

Chciałbym tylko zauważyć, że tak naprawdę Ci którzy oskarżają mnie o prowokowanie sami robią najwięcej syfu w temacie. Pozostali jakoś problemu z dyskusją nie mają :smile:

Radarro, juhass, śliniak, kiki, Diego, Bionio, Pościg.... potrafili odpowiedzieć na moje pytanie. I kto tu prowokuje i robi problemy? :roll:
Widzę, że ktoś się bardzo stara, aby jednak w kolejnym temacie również zapanował syf. Więc ja się wycofuję. Do widzenia :smile:
Wyżej wymienionym raz jeszcze dziękuję za dyskusję ;-)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » pt 08 kwie 2011, 18:28

A ja uważam, że największym prowokatorem jest Dresik, o co wcale nie mam do niego żalu, a wręcz przeciwnie, cieszę się, że regularnie prowokuje forumowe grono do dyskusji. Powtórzę to, co Dresikowi napisałem na PW. Wiadomym jest, że najbardziej konfliktogenne tematy dyskusji to polityka, religia i sport. W dodatku te obszary są często ze sobą powiązane, więc jak się zacznie od jednego tematu to gładko można przejść do drugiego. To, że energetyka jest tematem politycznym, to jest oczywista oczywistość. Zatem Dresik otwierając ten temat dokonał prowokacji, która skończyła się tym, czym wiadomo było, że się skończy :mrgreen: Dawaj Dresik jakąś nową prowokację. podyskutujemy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 08 kwie 2011, 18:45

VFRKrzysztof pisze:A ja uważam, że największym prowokatorem jest Dresik
Tak, Dresik prowokatorem, Dresik zły :twisted:

Ja też się nie gniewam, wiesz że i tak Cię lubię ;-)

Pozdro :!:

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pt 08 kwie 2011, 19:43

Dresik pisze:
VFRKrzysztof pisze:Mówię przecież, że znęca się nade mną na PW.
Ok, już nie będę odpowiadał na wiadomości MisiaKRzysia ;-)

Chciałbym tylko zauważyć, że tak naprawdę Ci którzy oskarżają mnie o prowokowanie sami robią najwięcej syfu w temacie. Pozostali jakoś problemu z dyskusją nie mają :smile:

Radarro, juhass, śliniak, kiki, Diego, Bionio, Pościg.... potrafili odpowiedzieć na moje pytanie. I kto tu prowokuje i robi problemy? :roll:
Widzę, że ktoś się bardzo stara, aby jednak w kolejnym temacie również zapanował syf. Więc ja się wycofuję. Do widzenia :smile:
Wyżej wymienionym raz jeszcze dziękuję za dyskusję ;-)
Noi i udało nam sie wytrącić Dresika z rownowagi :hooray :hooray :hooray

Z tej okazji speszal dedikajszon dla Dresika http://www.youtube.com/watch?v=_FosDfyBMvQ

Ja mysle, ze Dresik problem jest taki, ze najlepiej sie na takie tematy gada na zywo :D. A z tymu :tts to oczywiscie, ze czesto o nich mysle i mowie bo mam VFRe :D. Dresik kupuj VFRe i od razu bedziesz sie cieszyl wiekszympowodzeniem ;)

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 08 kwie 2011, 19:50

Kawa pisze: Noi i udało nam sie wytrącić Dresika z rownowagi :hooray :hooray :hooray
Przyznam, ze tak... Wytrąciłaś mnie z równowagi...

Zakładasz temat, wszyscy odpowiadają, nikt się nie kłóci, a tu nagle pojawia Ci się takich dwóch i krzyczą, że coś prowokujesz, że kłótnia i te sprawy :evil: a do tego ten jeden ciągle o jednym gada niewyżyty :razz:

[ Dodano: |8 Kwi 2011|, o 19:51 ]
a propos Kawuś... kolejny temat będzie jechał po VFR... o, to owszem byłaby ostra prowokacja :biggrin

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » pt 08 kwie 2011, 19:52

Dresik pisze:
Kawa pisze: Noi i udało nam sie wytrącić Dresika z rownowagi :hooray :hooray :hooray
Przyznam, ze tak... Wytrąciłaś mnie z równowagi...

Zakładasz temat, wszyscy odpowiadają, nikt się nie kłóci, a tu nagle pojawia Ci się takich dwóch i krzyczą, że coś prowokujesz, że kłótnia i te sprawy :evil: a do tego ten jeden ciągle o jednym gada niewyżyty :razz:
Dresku najdrozszy, niechaj Cie utule :hugs :hugs :hugs :hugs :hugs :hugs
WYRAŻAM CZYNNY ŻAL I OBIECUJE POPRAWE.
Przyjmij moje przeprosiny gdyż ostatnim moim celem było urażenie Ciebie :kiss
:piwko

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 08 kwie 2011, 19:55

Przyjęte i odwzajemnione jeśli wyrządziłem Ci mymi słowami jaką krzywdę :kiss
:piwko

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » sob 09 kwie 2011, 09:31

Dresik, Dyskusje na tematy nie motocyklowe poszerza horyzonty, nawet jak to by byłu rozmowy o elektrowniach, seksie, polityce czy innych.
Bardzo dobrze że jest ktoś kto potrafi się wypowiadać i dyskutować w innych tematach.
Tak że Dresik nie daj się zapędzić w kozi róg i "ciągnij" tak dalej. Osobiście opieram dyskutowanie. :mrgreen: Prowokuj do zdrowej dyskusji. Nie daj się.

Kawa, dobrze że to jest offtop o można gadać na różne tematy z brakiem ich kontynuacji bo z twoich postów zrobiłbym osobny, np Dresik i jego jądra, albo Wierszowanie wiosenne o seksie. Coś ci diabelskiego po głowie chodzi..... :]

Limity CO2 :?: Po ostatniej aferze w kręgach naukowych i zielonych, kiedy się okazało, że wszelaka działalność człowieka wprowadza do atmosfery mniej niż 3 % CO2 i człowiek nie ma wcale wpływu na efekt cieplarniany, utrzymywanie limitów emisji CO2 to jakaś pruderia i zakłamanie. Chciałbym wiedzieć gdzie te pieniądze wpływają :?:

VFRKrzysztof, czasami przeginasz i balansujesz na cienkiej krawędzi. Mimo że popieram niektóre Twoje poglądy. Ale weź pod uwagę że żadne prawowite państwo nie pozwoli sobie na wprowadzanie przymusu pracy bez wynagrodzenia, nawet wobec więźniów, a pracy za pieniądze brakuje dla zwykłych.
Twoje poglądy są zatem utopią tak samo jak Binia. Utopia jak za Gomółki albo nawet i Lenina. Inaczej mówiąc bijecie pianę :lol:

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » sob 09 kwie 2011, 12:40

ppamula pisze:Inaczej mówiąc bijecie pianę :lol:
Nie przeczę :mrgreen:

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » sob 09 kwie 2011, 20:44

ppamula pisze:Twoje poglądy są zatem utopią tak samo jak Binia. Utopia jak za Gomółki albo nawet i Lenina. Inaczej mówiąc bijecie pianę :lol:
A juz chcialem pochwalic posta :mrgreen:
Nie zgodze sie, ze moje poglady sa utopia... znaczy w obecnej sytuacji, gdy lud omamiony wizja "darmowego" leczenia, emerytur i "wybieraniem wladzy" sa one rzeczywiscie utopia i nie wierze, zeby sie ziscily, nie w Polsce. Ale to dziala, cofajac sie kilkadziesiat lat wstecz:
Chile - po przewrocie Pinocheta i wprowadzeniu przez niego reform wolnorynkowych - z jednego z najbiedniejszych krajow w obu Amerykach stal sie druga, po USA potega. Podkreslam fakt uznania Pinocheta przez papieza i ogolnie katolickosci tamtejszego panstwa.
Hiszpania - po zdobyciu wladzy przez generala Franco (ktory notabene stanal w obronie krzyza!) pierwsze kilka lat zmarnowanych az do momentu wprowadzenia kapitalizmu - efekt, w ciagu kilku lat Hiszpania stala sie drugim najszybciej rozwijajacym sie krajem na swiecie i znalazla w pierwszej chyba nawet 5tce najwiekszych poteg gospodarczych.
USA, Chiny, Malezja, Singapur, Dubaj i inne kraje polwyspu arabskiego.
To jest dowod na to, ze religia, wplywy kleru itp nie maja absolutnie zadnego wplywu na szeroko rozumiany dobrobyt.
Hiszpanie warto rozpatrzyc pod jeszcze jednym katem. Wiecie, kiedy ETA zaczelo podkladac bomby i zabijac ludzi? Po oddaniu wladzy demokratom i zliberalizowaniu prawa karnego. Za Franco, gdy czlonek ETA zabil policjanta, byl wieszany, a dla przykladu kilku innych z organizacji, wczesniej go lekko torturowano, zeby powiedzial z kim pracowal.

Reasumujac. Moje poglady nie sa utopia, sa jedynymi slusznymi pogladami dotyczacymi ekonomii. Tu nie ma pola do dyskusjii. Wolny rynek zawsze wiaze sie z dobrobytem, socjalizm natomiast z bieda i ograniczaniem wolnosci. Mozna dywagowac o wplywie Kosciola czy innego islamu, mozna dywagowac czy skuteczniejsza jest kara smierci publiczna czy w pomieszczeniu zamknietym, mozna rowniez dyskutowac o kulturze, wychowaniu dzieci itd, ale nie o ekonomii. Bo to tak, jakby sie spierac o to, czy jesli do dwoch zlotych dodamy kolejne dwa bedzie 4...

Aha, w tej mojej "utopii' nie ma rowniez problemu Kosciola. Chce sobie ktos postawic Kosciol - ok, ma ziemie, stac go na to - do dziela. Wlasciciel takiego kosciola podatki placi jak kazdy inny obywatel, ulg panstwowych itp nie moze miec bo takowych nie ma gdyz panstwo sluzy wylacznie do zapewnienia bezpieczenstwa zewnetrznego i wewnetrznego. Proste. Zero korupcji bo polityka nie ma wplywu na gospodarke...
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » sob 09 kwie 2011, 23:58

binio pisze:
ppamula pisze:Twoje poglądy są zatem utopią tak samo jak Binia. Utopia jak za Gomółki albo nawet i Lenina. Inaczej mówiąc bijecie pianę :lol:
A juz chcialem pochwalic posta :mrgreen:
Nie zgodze sie, ze moje poglady sa utopia... [....] gdyz panstwo sluzy wylacznie do zapewnienia bezpieczenstwa zewnetrznego i wewnetrznego. Proste. Zero korupcji bo polityka nie ma wplywu na gospodarke...
Oj tam, oj tam :mrgreen:

PS. ppamula ty tez nie doczytales :roll:
Ostatnio zmieniony ndz 10 kwie 2011, 08:23 przez Kawa, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » ndz 10 kwie 2011, 08:22

Binio, przytaczanie tych wszystkich krajów w jednym szeregu biorąc pod uwagę tak drastyczne różnice pomiedzy nimi to jest.... pomyłka.

Ale proponuję wrócić na temat elektrowni atomowych. Nikt nie wypowiedział zdania na temat oceny limitów emisji CO2. Czy należy rozumieć że się z takim stanem zgadzacie?

ODPOWIEDZ