"Sezon na motocykle- pasje czy brawura"

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Fredka
bywalec
bywalec
Imię: Ania
województwo: śląskie

"Sezon na motocykle- pasje czy brawura"

Post autor: Fredka » pt 25 mar 2011, 13:18

Radio RMF-FM na swojej antenie dziś od rana prowadzi akcje: Sezon na motocykle- pasje czy brawura.

Próbują motocyklistów ocenić obiektywnie, ale raczej wychodzi im jak zwykle, oczywiście jako pierwsze info podali ranking o spowodowanych wypadkach przez motocyklistów :/

Pozytywne w akcji jest to, że mówią o "nieformalnym rozpoczęciu sezonu" - pozostaje mieć nadzieje, że dzięki tej audycji chociaż do części kierowców puszek dotrze, że powróciliśmy po zimie na drogi i zaczną zwracać na motocyklistów uwagę.

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-s ... nId,331267

Awatar użytkownika
Poldek13
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Post autor: Poldek13 » pt 25 mar 2011, 13:32

Właśnie, od rana to trąbią, już się słuchać nie chce. Jeżdziłem ostatnio i co chwile puszkami mi zajeźdżali, blokowali itp, nie wspomne o tych co podpuszczają. Niech lepiej zrobią audycje o kierowcach puszek, bo oni w ciągu jednego dnia stworzyli mi conajmniej kilkanaście groźnych sytuacji. Ja jeźdże już wiele lat, ale jeśli to trafi na kogoś z mniejszym stażem to wypadek gotowy-a potem-z udziałem motocyklistów jest już 60 wypadków!
Poldek

Awatar użytkownika
Klepak23
pisarz
pisarz
Imię: Jacek
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Klepak23 » pt 25 mar 2011, 13:34

Miałem okazję wysłuchać tych wywodów, ale kiedy usłyszałem jakieś dziwne wnioski Pani dziennikarki zakończone puentą "Motocyklisto puknij się w kask" zmieniłem stację :)
Głupota na stałe zawładnęła częścią mojego umysłu...

Awatar użytkownika
Chris-Zg
pisarz
pisarz
Imię: Christian
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Chris-Zg » pt 25 mar 2011, 15:40

Hm... 2/3 sec do 150km/h :lol: Niezle ;-)
Czerwone są najszybsze!

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » pt 25 mar 2011, 15:54

większość pi...... y na motocyklistów , ale niech każdy zacznie od siebie jak jeździ.
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » pt 25 mar 2011, 22:23

Ich tak naprawdę interesuje wyłącznie... statystyka słuchalności. :evil:
Resztę, czyli nas /motocyklistów oraz bezpieczeństwo na drogach/ mają głęboko w radiowej du..ie. :razz:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Michallica
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: Michallica » pt 25 mar 2011, 22:47

Zaczął się sezon więc zaczął się temat, bedziemy w radiu telewizji, prasie i w necie ale zawsze w ponurych barwach.

Trza się przyzwyczaić do tekstów 300na godzine w 2 sek po osiedlowej uliczce.... :evil:
objects in the rear view mirror may appear closer than they are

Awatar użytkownika
Marecki_
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Marecki_ » pt 25 mar 2011, 23:15

A ja mam to w doopie !!! Mamy przylepioną etykietę i nic tego nie zmieni. Czym się przejmujecie - robimy to co lubimy i to co nas kręci - nie dajmy się manipulować :evil:
Kto na motocyklu jeździ 90km/h? Trzeba mieć olej w głowie a oczy w około głowy 8)

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » sob 26 mar 2011, 00:01

Zawsze dziwią mnie takie głosy oburzenia na forach motocyklowych jak w tym temacie...
Panie, Panowie, mamy pasję i miłość (dla niektórych to tylko zabawka i szpan) jaką mamy, i jeździmy jak jeździmy.
sliniak290 pisze:większość pi...... y na motocyklistów , ale niech każdy zacznie od siebie jak jeździ.
A ja krzyknę większosć motocyklistów pi....y na kierowców samochodów, a tak naprawdę 90% z nas jeździ tak, jak pisze Marecki. Więc nie dziwmy się później, że jest o nas opinia, jaka jest. Sami na nią my - i nasi koledzy - pracujemy. Niestety, wraz z tym, z czego niektórzy się tak cieszą - tzn. z rozwojem rynku motocyklowego w PL i coraz większą liczbą motocykli, tracimy pewne przywileje.
To, co kiedyś było romantycznym szaleństwem, jazdą na złamanie karku, ale podziwianą pasją i odwagą, teraz nazywane jest "O, kolejny debil pojechał, zaraz kogoś zabije".
I taka prawda, bo jak sie kiedyś widziało raz na miesiąc jeźdźca na pięknym motocyklu, to można mu było pozazdrościć i się takiemu odpuszczało, a on mógł sobie pozwolić na więcej, licząc na odrobinę tolerancji społeczeństwa. Niestety dziś już to nie przejdzie, i powinniśmy jeździć grzecznie, jak wszyscy.
Niestety, mam wrażenie, że - zwłaszcza ci, którzy zaczynają jeździć, myślą, że nadal są tymi wybrańcami, którym "wolno więcej". Niestety, szanowni panstwo, te czasy juz minely.

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » sob 26 mar 2011, 00:19

Tego podejścia i spostrzegania,,Nas motocyklistów,,nigdy już nikt nie zmieni, lub potrzeba jeszcze dużo czasu.Owszem nikt z nas lub większość (bez urazy ) z doświadczonych motocyklistów nie jeździ zawsze zgodnie z obowiązującymi ograniczeniami prędkości.
Fakt,nie każdy z dosiadających motocykl zdaje sobie sprawę z zagrożeń wynikających z mocnego przeginania z prędkością w miejscach szczególnie nie nadających się do tego...miasto, teren zabudowany, duże natężenie ruchu, korki, deszcze,niska temperatura itd, itp.Tacy motonici najczęściej powoduję wypadki z różnymi skutkami.
My doświadczeni dajemy się czasem złapać na tym ,że zapierd...my tam gdzie niby nikomu tego zagrożenia nie stwarzamy, prócz nas samych.Stąd najczęściej słyszymy,że zginął motocyklista z dużym doświadczeniem.
Ja życzę Wam , sobie i innym w naszym kraju takiego podejścia do motocyklisty jak np.we Włoszech.Tam nikt nie szkaluje nie obwinia i nie zakłada podczas wypadku,że na 100% WINA LEŻY PO STRONIE MOTONITY.A czemu ?....bo tam śmiga się prawie przez cały rok,motocykle są wręcz wpisane w krajobraz dróg, autostrad i co najważniejsze śmigają na nich wszystkie pokolenia od najmłodszych lat niezależnie od zawodu,wieku,predyspozycji itd.Wystarczy podejść pod szkołę podstawową i zobaczyć jak wyglądają parkingi pod nimi.Pod szpitale,urzędy,place,górskie parkingi , wszystkie bary i restauracje wieczorem....śmiem twierdzić ,że prawie każdy Włoch lub duża liczba mieszkańców cieplejszych krajów miała styczność od młodości z dwoma kołami.....a w Polsce co... nawet rowerów nie ma pod szkołami bo zaraz zginą....

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » sob 26 mar 2011, 01:36

Ja pójde ta samą drogą co poscig , Dlaczego znowu musimy narzekać na nasz kraj , w holandii to samo, motocykle są wpuszczane wszedzie przez puszki , nikt nie trąbi kiedy motocykl przejezdza przez korek i staje pierwszy na swiatłach , a w polsce co ? gdzie sie hu...u pchasz ! jechałem w korku przez niemniecką autostrade i to samo , kierowcy aut widzac cie w lusterku pieknie sie rozjezdzają robiąc miejsce , i znow polska ..... u nas jakby mogli to by cie drzwiami pie....lneli , kilka razy nawet zdzarzyło mi sie osobiście ze kierowca specjalnie zajechał mi droge zebym nie przejechal przez korek ...... zazdrośc ? za mały fiutek ? za mała wypłata cz jak ? ja nie wiem oc o cho :???:

Ale ważne jest to ze cokolwiek gadaja o nas w TV , Radiu , niewazne czy beda gadac zle czy dobrze , wazne ze poruszajac ten temat wielu puszkarzy sobie o nas przypomni......nie ma sie co przejmowac takim pieprzeniem bo to sie powtarza co rok.
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
PozytywnieZakreconyWariat
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: PozytywnieZakreconyWariat » sob 26 mar 2011, 18:14

Nie sluchalem,bo i tak nic nowego bym nie uslyszal.
Grunt ze gadaja,i moze ktos kiedys zamiast motocykla na drodze zobaczy czlowieka.Czlowieka niczym nie chronionego...
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Awatar użytkownika
Piotrek82
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotrek82 » ndz 27 mar 2011, 21:01

Dlaczego znowu musimy narzekać na nasz kraj , w holandii to samo, motocykle są wpuszczane wszedzie przez puszki , nikt nie trąbi kiedy motocykl przejezdza przez korek i staje pierwszy na swiatłach , a w polsce co ? gdzie sie hu...u pchasz ! jechałem w korku przez niemniecką autostrade i to samo , kierowcy aut widzac cie w lusterku pieknie sie rozjezdzają robiąc miejsce , i znow polska ..... u nas jakby mogli to by cie drzwiami pie....lneli , kilka razy nawet zdzarzyło mi sie osobiście ze kierowca specjalnie zajechał mi droge zebym nie przejechal przez korek ......

Ja ja uważam, że jest poprawa jeśli chodzi o robienie przejazdu w korku. W Warszawie jak jedziesz to na 100 samochodów powiedzmy, że trafi się jeden z kompleksami, co na złość zajedzie Ci drogę. Pozostali robią miejsce przez co wraca mi wiara w to miasto :)

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » ndz 27 mar 2011, 21:09

Piotrek82 pisze:Ja ja uważam, że jest poprawa jeśli chodzi o robienie przejazdu w korku. W Warszawie jak jedziesz to na 100 samochodów powiedzmy, że trafi się jeden z kompleksami, co na złość zajedzie Ci drogę. Pozostali robią miejsce przez co wraca mi wiara w to miasto
Ja też tak to widze ,a z opinią o nas nie walczę - też to mam w dupiu.
Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu

Awatar użytkownika
treska
klepacz
klepacz
Imię: Treska
Kontakt:

Post autor: treska » ndz 27 mar 2011, 22:21

Jak zawsze pierdolenie
o jeeeeeeeeeezu fantastycznie

treska@vfr.com.pl

ODPOWIEDZ