Prędkościomierz w RC36 II
-
- Imię: Tomek
Prędkościomierz w RC36 II
niedawno kupiłem rc36II anglika i ponieważ denerwuje mnie wskazanie zegara w milach postanowiłem to zmienić . znajomy mechanik stwierdził ze wystarczy przełożyć tylko zegar w kilometrach i będzie ok ponieważ prędkość jest zliczana nie linką tylko elektronicznie -tak też uczyniłem kupiłem prędkościomierz i go podmieniłem o dziwo przed momentem zrobiłem próbę i lipa . Wskazania są zawyżone o dobre 30 km/h , podobnie licznik przebiegu na 3 km przejechane nabija 5 ,W związku z tym mam pytanie czy jest tego jakieś obejście i da sie to skorygować czy dać sobie spokój i założyć ponownie angielskie bebechy i tylko przełożyć tarczę na ,,naszą,, .....?
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
Jeżeli km wskazuje OK - to prawdopodobnie przy wyciąganiu wskazówki i wkładaniu - nie wcelowałeś w "odpowiedni punkt".tom75 pisze:przemieniłem samą płytkę z elektroniką jest OK ale tylko w przypadku liczydła przejechanych kilometrów gdyż wskazówka prędkościomierza nadal wariuje o dobre 30 km /h zawyża , czy to normalny objaw że zlicza dobrze a prędkość zawyża ?
Wyciąg wskazówkę, włącz zapłon i wtedy włóż wskazówkę.
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
-
- Imię: Tomek
co do wskazówki to też to przerobiłem już wcześniej na włączonym zapłonie zakładałem .nic nie pomaga/zresztą cały licznik po przełożeniu bez ingerencji w zmianę płytek też zawyżał -więc może kupiłem jakiś kombinowany nabytek tym bardziej że na tym kupionym -na cewce co kreci wskazówką prędkościomierz jest data 93 .12 .... a na moim angliku 97 ... .... ... , tak więc kilometry zlicza ok, prędkość zawyża , zostawiłem więc licznik angielski a przełożyłem jedynie tarczę mam więc wskazanie prędkości w kilometrach a przebieg w milach i tak już chyba zostanie bo z 10razy to ustrojstwo skręcałem i rozkręcałem , a za 11 to pewnie popsuję , dziękuję koledze za zainteresowanie moim problemem i wirtualną pomoc pozdrawiam tomek
- korek
- zadomowiony
- Imię: Kordian
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Witam czytajac powyzsze posty zastanawia mnie czy nie wystarczylo by przlozyc poprostu samej tarczy wyskalowanej w Km/h ?? pytam bo sam mam licznik w MPH i jest to troche uciążliwe zwlaszcza w nocy kiedy Km/h nie sa podswietlane;/:P
Panowie czy w moim przypadku wystarczy wymiana tarczy z MPH na tej w Km/h ??
Mam jeszcze jedno pytanie zastanawiam sie jak zmienic podswietlenie zegarow na LEDOWE ??? Konkretnie aby wygladalo to jak na zalaczonym rysunku, jak widzac w 800-tce wyglada świetnie:D:D ( porzadany kolor zaznaczony czerwona strzalka) ;D. Jezeli to w czyms pomoze to moja Hania jest z 1996r RC 36II z gory dziekuje:)
Panowie czy w moim przypadku wystarczy wymiana tarczy z MPH na tej w Km/h ??
Mam jeszcze jedno pytanie zastanawiam sie jak zmienic podswietlenie zegarow na LEDOWE ??? Konkretnie aby wygladalo to jak na zalaczonym rysunku, jak widzac w 800-tce wyglada świetnie:D:D ( porzadany kolor zaznaczony czerwona strzalka) ;D. Jezeli to w czyms pomoze to moja Hania jest z 1996r RC 36II z gory dziekuje:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ride is Fun ;D
For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!

- Chris-Zg
- pisarz
- Imię: Christian
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
korek pisze: Mam jeszcze jedno pytanie zastanawiam sie jak zmienic podswietlenie zegarow na LEDOWE ??? Konkretnie aby wygladalo to jak na zalaczonym rysunku, jak widzac w 800-tce wyglada świetnie:D:D ( porzadany kolor zaznaczony czerwona strzalka) ;D. Jezeli to w czyms pomoze to moja Hania jest z 1996r RC 36II z gory dziekuje:)
Tez mam rc36II 96r i ostatnio wstawialem ledowe biale zarowki do podswietlania zegarow, powiem ze wyglada bardzo ladnie i cyfry w nocy sa dobrze widoczne, wyszlo lekko niebieskawe podswietlenie, jak chcesz to moge jutro zrobic zdjecia.
Czerwone są najszybsze!
- korek
- zadomowiony
- Imię: Kordian
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Jeżeli to nie sprawi Ci problemu to bardzo proszę:D:D tylko prosiłbym abyś wstawił fotki pod tym tematem;P aaa i mam jeszcze takie pytanie jak zmienić samemu to oświetlenie na Ledowe?? i czy sprawiło Ci to duży problem ???
Ride is Fun ;D
For you safety & Protection Do NOT Speeding at the public road !!