CZĘSTOCHOWA 2007

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » pn 16 kwie 2007, 07:39

Ja wczoraj jak sam nacinałem od Puław to też miałem wrażenie że ktoś za mną jedzie i zwolniłem na chwilkę do 170 :biggrin ale on siezostawał wiec walnąłem po garach i za chwilę go nie było w lustarkach.
Ale jak Piotrek piszesz że wyślą do sądu i będzie po prawku to sięzaczynam zastanawiać :cry:
Mam nadzieję że nie będzie takiej lipy u mnie. A Wam współczuję. NIe pytam nawet ile jeszcze w promocji dostaliście złotówek :roll: do zapłacenia oczywiście.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 16 kwie 2007, 08:06

Wszystkich co roblili zdjecia proszę bardzo o ich zrzucenie do naszego ftp.
Podaję namiary
adres: ftp://ftp.pmlc.az.pl
login: vfr@pmlc.az.pl
haslo: avevfr

zakładacie katalog docelowy taki jak login w katalogu
ftp://ftp.pmlc.az.pl/Czestochowa-15-04-2007/
Ostatnio zmieniony czw 01 sty 1970, 01:00 przez ppamula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » pn 16 kwie 2007, 09:28

To prawda co Piotr napisał - wczoraj kupiłem najdroższy bilet do kina. :evil:
Dzięki Piotr, że wróciłeś.

Weekend był super, najeżdziłem sie tak, że dzisiaj do pracy nie chciało mi sie jechać na motocyklu.
Wrażenia ze zwiedzania Jury super, winkle super - czego chcieć więcej ...
Dzięki wszystkim za towarzystwo i do zobaczenia następnym razem. :bye

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » pn 16 kwie 2007, 10:35

ja pierdziele.... wspolczuje...
az mi dreszcze przeszly....
wczpraj od czestochowy tez sporo przesadzalem i mam nadzieje ze nikt filmu nie krecil....
ale lipa

ale z drugiej strony ja VTR powyzej 230 nie bujne chyba ze przy dobreym wietrze tak jak wczora pokazala ponad 230 (ale gumuje nieziemsko ;] )wiec jesli nagraaja to mniej niz u Was bo VFR to pamietam bez problemu 250 sie mi buja....
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Ketchup
klepacz
klepacz
województwo: lubuskie

Post autor: Ketchup » pn 16 kwie 2007, 21:14

nie mogłem wam towarzyszyć, ale swoje tyż oberwałem, skończyło się na 5pkt i 200PLN, a zarzuty:
- próba ucieczki przeg ścigającym patrolem - odbiłem, udałem, że go nie widzę :mrgreen:
- przekorczenie prędkości zamiast 70 miałem 140
- i najgorsze, że jak wyprzedzałem te j...bane tiry to oczywiście olałem podwójną, i jak mundurówy stwierdził - widząć radiowóz jeszcze zredukowałem i przespeszyłem - tak byłe,ale nie miał kamery więc głupa spaliłem

morał - trza sobie działko magnetyczne zamontować z tyło, co by impulsem elektromagnetycznym jadące za tobą puszki wyleczyć z zapłonu
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol

Awatar użytkownika
Gacek
pisarz
pisarz
województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: Gacek » pn 16 kwie 2007, 21:29

Albo załadować dwie turbiny do VFR-y :biggrin
Ride or Die....

Awatar użytkownika
Ketchup
klepacz
klepacz
województwo: lubuskie

Post autor: Ketchup » pn 16 kwie 2007, 21:36

aha, znasz pewnie trasę Bolesławiec - Zgorzelec, tam się qrwa nie ma jak urwać (w obie strony sznurki puszek), szczególnie z plecaczkiem :tts , i kuframi :evil:
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pn 16 kwie 2007, 22:48

O ja pikole :shock: ale lipa. Za mna iFabiqiem naginał ostro jakiś Merol okularnik po 160-180 leciał, cholera wie co to było. Ale kombiak to chyba nie policyjny :roll: Nawet nie pamiętam czy go zgubiliśmy czy skręcił gdzieś, bo ostro zapinalismy. Po 220 też było :oops:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Hendrix
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: Hendrix » pn 16 kwie 2007, 23:15

Panowie !! nie martwcie sie!! nie zlapia za raczke - moga Wam naskoczyc!! Jak udowadnia ze na VFR jechaliscie Wy?? Bo co? numery z tablicy maja?? Motor sprzedac chcecie i jakis kolo sie bryknal a nie wiecie kto to, bo go nie legitymowaliscie :grin: z tym odeslaniem filmu do sadu to normalny blef. Jedynie co nam zostaje to sie PILNOWAC - sezona na ogorki oficjalnie otwarty - pamietajcie to my jestesmy najgorsi a nie pijani kierowcy..Kiedy to sie zmieni??

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » pn 16 kwie 2007, 23:39

ale jak ich jest dwoch to juz nie jest tak ciekawie.....
w sadzie wygraja...
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » wt 17 kwie 2007, 00:23

Daniel VTS pisze:O ja pikole :shock: ale lipa. Za mna iFabiqiem naginał ostro jakiś Merol okularnik po 160-180 leciał, cholera wie co to było. Ale kombiak to chyba nie policyjny :roll: Nawet nie pamiętam czy go zgubiliśmy czy skręcił gdzieś, bo ostro zapinalismy. Po 220 też było :oops:
Zgubilismy Zgubilismy, tez wlasnie sie tak zastanawialam co on tak grzeje, ale to zwykły amator z kratką był. Policajjj raczej nie ma e klasy ;)
...

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » wt 17 kwie 2007, 13:14

Wracając z Ogrodzieńca zapomniałem w knajpie okularów i wracając po nie bo stary już jestem i bez cyngli nie dowidze - zgubiłem się z Gabasem, Lukiem, doyarem i Mundkiem.
Pociąłem ostro na Piotrków i tak 60km przed Piotrkowem stali i suszyli powietrze, zeby moto mogły szybciej latać bo w wilgotnym to tyle nie idą :lol jak ich dostrzegłem i zerknąłem na budzik to miałem dwie dwójki z przodu. Żeby ich trud się nie zmarnował odkręciłem na maksa, a nie chciałem też być w rankingu w drugiej dziesiątce. Widziałem tylko, że jeden pokazywał drugiemu wynik kiedy przelatywałem koło nich. Żaden nawet nie miał zamiaru fatygować się z lizakiem (generalnie nie jadam słodyczy mam wrażliwe szkliwo).
Wracając nad morze dwa razy podpięło się jakieś cywilne auto, ale po krótkim pościgu odpuściło. Czy kręcili serial M jak Motocykle to się pewnie niedługo dowiem.
Na siódemce ostrzeżeni przed słonecznym patrolem zwolniliśmy do 70 :oops: i dziarsko przelansowaliśmy się przed radiopuszką. Uśmiechnięty pan posterunkowy z suszarką w dłoni charakterystycznym ruchem nadgarstka i bananem na twarzy zaproponował mi pokaz siły mojeje maszyny, chcąc zadowolic miłego widza odkręciłem manetę, ale niestety miałem zredukowane do 5 biegu i zamiast pałeru zrobiłem wstydliwe pierduuuu... :oops: i tylko się wstydu przed policją najadłem. Chciałem nawet wrócić i pokazać mu co to jest gdy moc jest ze mną, ale miałem ochotę zapaść się pod ziemię.

A teraz UWAGA!:

Czytałem kiedyś artykuł jaką przyjąć strategię w przypadku wezwania na policję po wykonaniu zdjęcia przez radar w gołębniku. Ponieważ sprawa jest podobna jeśli chodzi o film spróbuję przytoczyć algorytm postępowania, ale nie biorę odpowiedzialności za skutki.Prasa czasami kłamie.

1. Otrzymujemy wezwanie na policję do Wydziału Ruchu Drogowego /jezeli nie minęło 30 dni od zdarzenia - jeżeli minęło to do Sądu Grodzkiego/
2. Na wezwaniu powinno być wyszczególnione w jakiej sprawie i w jakim charakterze - jeżeli nie ma to jest to wezwanie nie ważne, a jak nie wązne to wiadomo - ad kosz (broń Boże wyrzucać bo tam jest dowód, że jest nieważne), ale możemy się tam udać i na samym początku pytamy "w jakim charakterze jesteśmy wezwani".
Są dwie możliwości:
a/ podejrzanego
b/ świadka

ad a. jako podejrzani - odmawiamy zeznań, gdyż mogą nas one obciążyć, a w myśl prawa nie musimy składać zeznań obciążających samego siebie.
W tym przypadku na policji - sądzie ciąży obowiązek udowodnienia, ze to nasz pojazd i my nim kierujemy (bedą mieli z tym problem, nawet jakby to był cały star z policjantami) z tyłu w kasku? :lol do pojazdu wrócimy przy punkcie b

ad b. jako świadek - nie wolno nam odmówić zeznań, gdyż odmowa zeznań jest przestępstwem i jest karana.
Pada pytanie: "Co pan robił 15 kwietnia 2007 roku o godzinie 15:47?"
odpowiedź: "To samo co Pan 13 stycznia 1987 o 17:38"
Pytanie: "To znaczy? - bo ja nie pamiętam"
Odp. "Ja też"
Brak pamięci nie jest jeszcze w IV WszechPolsce karalny, ale to nie zamyka sprawy. Policja będzie próbowała ustalić czy jesteśmy właścicielaami pojazdu nagranego na filmie.
Pokazują nam nasz motocykl, z naszymi numerami rejetracyjnymi, w naszym kolorze i oczywiście nas zapinających 2zł65gr pomiedzy Częstochową, a Piotrkowem. (koniecznie poproście o kopię i pokażcie w dziale JAZDY :lol )
Policja: "Czy pan jest właścicielem inkryminowanego pojazdu?"
My:(zgodnie z prawdą :lol "Nie wiem"
Policja: "Jak to - nie rozpoznaje pan własnego pojazdu jednośladowego marki Honda VFR800A2 o nr. jestracyjnych GA 0609, w kolorze czerwień meksykańska z doczepionym pojemnikiem bagażowym firmy GIVI?"

a teraz usiądźcie i mocno się trzymajcie i radzę odłożyć konsumpcję na później, aby ktoś mi się tu nie udusił.

My: "Marka, model, kolor, ewentualnie nr rej i budka są podobne, ale w celu dokładnej identyfikacji poprosze o okazanie mi numeru ramy oraz numeru silnika sfilmowanego pojazdu, gdyż tylko takie dane jednoznacznie pozwolą mi stwierdzić czy na filmie jest pojazd, którego mam szczęście być posiadaczem. W przeciwnym razie będę musiał stwierdzić, ze co prawda widzę podobny pojazd, ale nie mam pewności czy ktoś nieuczciwy lub nieżyczliwy nie sfotografował aparatem cyfrowym marki samsung XP400 moich tablic, nie wydrukował ich na drukarce marki Epson Stylus Photo i za pomocą spinacza biurowego nie przysłonił swoich tablic na takim samym modelu o tym samym kolorze w celu ukrycia swojej tożsamości i rzucenia na mnie praworządnego obywatela podejrzenia o niebezpieczną jazdę poza obszarem zabudowanym z nadmierną i naganną prędkością. TYlko i wyłącznie po numerze ramy porównanych z wpisanym do dowodu rejestracyjnego mogę JEDNOZNACZNIE stwierdzić czy to jest mój pojazd"

W tym przypadku na policji znowu ciąży obowiązek udowodnienia nam, że nagrany pojazd jest naszą własnością.
Jeżeli udowodnią jednak , ze jest to znowu jesteśmy obowiązani podać kto użytkuje nasz pojazd, ale w danej chwili, a nie po 2 czy 3tygodniach a nawet dniach.

Dobra - kto pierwszy testuje ten algorytm? :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » wt 17 kwie 2007, 13:33

mors pisze:Dobra - kto pierwszy testuje ten algorytm? :lol
SOWA chyba już testował, ale niech sam się wypowie jak algorytm przebiegał i jak to sie skończyło ...

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » wt 17 kwie 2007, 13:54

dobreeee :lol ciekawe jak to działa :biggrin czekam na relację Sowy

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz