Ilość tarcz sprzęgłowych.
- adrian76
- pisarz
- Imię: Adrian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
koszt sprężyn nie jest aż tak duży więc radzę wymienić na te utwardzalne. Miałem podobną sytuację. Przed rozebraniem kosza kupiłem tarcze i sprężyny. Gdy pomierzyłem tarcze niewiele były mniejsze od nowych, więc w moim przypadku wystarczyło by jakbym wymienił same sprężyny. Nie zapomnij wymoczyć przekładek w benzynie ekstrakcyjnej i lekko zmatowić je papierem przed włożeniem.
Pozd
Pozd
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/
- adrian76
- pisarz
- Imię: Adrian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
tak w benzynie ekstrakcyjnej przekładki, wyczytałem to tutaj na forum jak zmieniałem u siebie tarcze w RC36. Po wymoczeniu i delikatnym przeszlifowaniu drobnym papierem ściernym ładnie schodzi ten nalot i wyglądają jak nowe. Same tarcze przed włożeniem smarowałem olejem.
nie jeździj szybciej, niż potrafisz myśleć/
-
- teksciarz
- Kontakt:
Wczoraj rozebralem swoje sprzeglo.Nie to ze dzialo sie cos niepokojacego tylko z ciekawosci w jakim jest stanie po 54000 przebiegu. A wiec okazalo sie ze wszystki 8 tarcz maja po 3mm czyli praktycznie zadnego zuzycia
Przekladki tez wygladaly ok! Sprezyny mialy po 1mm zuzycia wiec jeszcze sporo do limitu ale ze jakis czas temu kupilem orginalne to je wymienilem.Wniosek taki ze rzadko kiedy trzeba wymieniac tarcze,przed ich zakupem trzeba to poprostu sprawdzic. Po co sie naciagać na koszta. Pozdrawiam!