DO CHEŁMNA RUCH. 1-3.1o.2o1o

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » pt 05 lis 2010, 22:59

A ja bardzo żałuję, że niedobór wolnych sobót czy niedziel o tygodniu nie wspomnę uniemożliwia mi wycieczkę do Chełmna :(

PS.
Diego pisze:i rzekł "że będzie częściej na foruma zaglądał"
Dobrze by było :grin:

PS2. (...)

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » pt 05 lis 2010, 23:31

MC_Hammer, z wyprzedzeniem zaplanuj sobie mikołajki, wtedy będzie idealna okazja do posiedzenia z Dzieciakami w Bydgoszczy :)

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: MC_Hammer » sob 06 lis 2010, 00:47

Rozan, planuje w zeszłym roku wypaliło zobaczymy w tym :grin:

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » sob 06 lis 2010, 13:05

SOWA pisze:Ale o so hozi???
Jak to o co? Ponieważ wiem, że jesteś inteligentny to tylko piszesz po to by się pokłucić :grin:

Wiadomo, w grupie spolecznej by dało się sensownie współdziałać ustalane są pewne normy i nie po to tylko by istniały. W tym dziale normą jest tworzenie nowego tematu do nowego planowanego spotkania, a w dodatku w nazwie tematu wpisujemy datę planowanego spotkania.
I to tylko by innym ułatwić planowanie. Bo jeden rzut oka i mozna łatwo ogarnąć wszystkie daty i dopasować do własnego kalendarza albo powybierać spośród rożnych planowanych spotkań w tym samym czasie.

Pisanie o przyszłych, planowanych spotkaniach, w tematach których daty są już należące do przeszłości to ... no jak można to traktować? Może nie jako brak szacunku wobec innych ale raczej jako niedbałość.
Temat brzmi "DO CHEŁMNA RUCH"
temat jednak nie brzmi tak, a
co określa jednoznacznie datę.
Ja tam się rajcuję, że pisze w tym temacie, bo dostaję powiadomienie, a gdyby napisał w nowym to bym se nie dostał
wystarczy na dole wcisnąć w nowym temacie: Śledź odpowiedzi w tym temacie i juz na nowo możesz sie rajcować.
Chyba nie traktujesz Chełmna, i tematów z nim związanych jako swojego prywatnego folwarku do którego wara wszystkim innym i w którym normy (społeczne i forumowe) nie obowiązują. To nie stwarza wrażenia o chęci integracji i zaproszenia innych do współpracy.
I jak niegdyś mawiał (napiszę z dużej) Klasyk tego foruma - TAK CZYMAMĆ I NIE CZA PSUĆ.
tak się własnie zastanawiam co i kto tu psuje. Z całym szacunkiuem dla Morsa. Nie jest on dla mnie absolutnym autorytetem, nie we wszystkim co mówi i jak postępuje. I Ty, szczególnie Ty powinieneś to wiedzieć. Co nie znaczy, że go nie szanuję. Ale jemu też wiele razy udało sie coś popsuć.

I zdaję sobie sprawę że moja wypowiedź tu i teraz jest OFFTOPEM i dlatego proszę moderatorów o posprzątanie w tym temacie, może nawet założenie nowego z offtopem nie na temat wyjazdu do Chełna 1-3.10.2010.
Bo normą jest, że jeżeli moderator zaangażował się w dyskusję to nie powinien być sprzątającym w temacie.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 06 lis 2010, 14:00

ppamula pisze:SOWA napisał/a:
Ale o so hozi???
Jak to o co? Ponieważ wiem, że jesteś inteligentny to tylko piszesz po to by się pokłucić :grin:
To przyjmuję z całym dobrodziejstwem dołączonego uśmieszku.
ppamula pisze: Cytat:
Temat brzmi "DO CHEŁMNA RUCH"
temat jednak nie brzmi tak, a
Cytat:
co określa jednoznacznie datę.
Przyznaję rację i daję się przekonać, że przeoczyłem ten istotny szczegół. Ale nie znaczy to, że po 3.10.2o1o nie można w nim pisać. Temat nie jest zamknięty.

Zamieszczonych dalej wypowiedzi nie komentuję, bo nie są opatrzone uśmieszkiem. I chyba nie przez pomyłkę. :sad:

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: MC_Hammer » sob 06 lis 2010, 14:13

A ja lubie czytać jak się koledzy poglądami wymieniają.
Czasem nawet się czegoś mądrego dowiem a czasem uśmieję ;)

Zdaję sobie równierz sprawę z tego offtopa, a jako, że zabrałem w nim zdanie i mi nie wypada to równierz proszę pozostałych moderatorów o posprzątanie tematu, lub przeniesienie jak Piotr napisał do nowego wątku.

A jeśli nie jedno ani drugie to może o przyłączenie się do dyskusji :grin:

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » sob 06 lis 2010, 14:25

Proponuję założyć nowy temat pt: Do Chełmna Ruch - dla takowych jak powyżej wypadów nieplanowanych wczesniej. Rożen ta prośba jest skierowana do Ciebie osobiście i proszę ją traktować poważnie, pod karą niewykonania, czyly chłosta, dyby, i wilgotna piwniczna cela włącznie :mrgreen:

Muszę przyznać rację Piotrowi, że temat jest stary i data sugeruje, że takowe spotkanie się już odbyło, co mogło skłonić niektórych do oznaczenia tematu jako ignorowanego, więc nie mają informacji na bieżąco, jak sam to czynie z wieloma tematami.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » sob 06 lis 2010, 14:46

Ostatnio brakuje mi dyskusji z Sową dlatego nie zostawie tego tematu samopas. Niech się temat pokarmi na tej łące, a co! A Lubię z nim dyskutować. Poza tym i Sowa i i ja uważamy, że z dyskusji rodza sie nowe poglądy i coś się zmienia a wiadomo że zmienia się wszystko.
Jedynego czego możemy być pewni w tym świecie to że niczego nie pożemy być pewni.
SOWA pisze:Zamieszczonych dalej wypowiedzi nie komentuję, bo nie są opatrzone uśmieszkiem.
Otóż muszę ci Puchaczu ;-) powiedzieć że cieszę sie bardzo i to śmiejąc sie na głos z naszej dyskusji, a to że nie stawiam ikonek to wynika z jakiejś mojej niechęci do ich stawiania. Ale nie znaczy, że jak nie postawiłem uśmieszku to jestem grobowo poważny. Ależ nie, ależ nie!

A nie rozumiem dlaczego nie chcesz komentowac tego co napisałem.
Czy dlatego że to MORS czy dlatego że to CHEŁMNO?
Ja rozumiem że Padre jest świętością ale i tak z niego sobie żartuję przy każdej okazji tak jak on ze mnie. A i tak o mnie mówi, że ja jestem tym najbardziej poważnym :( .
Chyba czas na odbrązowienie. W końcu jesteśmy tylko ludźmi. Odbrązowienie w sensie brązu pomnikowego a nie g.wna. :D

A co do Chełmna to im więcej będzie tematów o spotkaniach tym więcej nas tam będzie jeździć.
Będzie gęsto w sprawie to i więcej się ownersów przyłączy :mrgreen:
A o to chodzi, no chyba że się mylę i nie powinno być zainteresowania tematem "pozostałych" ownersów. :shock:
Rożen ma blisko to może tam wpadać często. Ja jestem na wylocie to taki wyjazd trochę mi gryzie kieszeń....

A co tam, P...dole.
Jadę....

Pa

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 06 lis 2010, 20:13

ppamula pisze:nie rozumiem dlaczego nie chcesz komentowac tego co napisałem.
Hehe... rozumiesz. Ale odpowiem. Bo jestem pod wpływem wypowiedzi:
ppamula pisze:Chyba nie traktujesz Chełmna, i tematów z nim związanych jako swojego prywatnego folwarku do którego wara wszystkim innym i w którym normy (społeczne i forumowe) nie obowiązują. To nie stwarza wrażenia o chęci integracji i zaproszenia innych do współpracy.
I cóż mam odpowiedzieć na to?
Dlatego nie odpowiadam.
A w kwestii morsa (który niegdyś zażyczył sobie by Go pisać z małej) i Jego takich czy innych sukcesów i nie sukcesów to mym skromnym zdaniem niech posługę w kamieniu znajduje ten co sam jest jak łza.
A f kfestii Chełmna trudno się z nim równać komukolwiek. I NIE CZA PSUĆ. Nawet jeśli coś mu się tam pozmieniało. Inne kfestie mogę ruszać w innym temacie, ale z siurem nie tu.

Ale dość tego tutaj. Za łan minyt założę temat do pierdaczenia bez końca i bez ograniczeń. Wrzucę tu linkę.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 06 lis 2010, 20:25

Jak mooVeelee tak zroBEE(GEES)(Bruce)Lee.
viewtopic.php?p=176146#176146

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » ndz 07 lis 2010, 22:13

Nie mam siły się dziś rozpisywać na temat aktywności dzieci w DD, wymęczyły mnie kompletnie :) Jest dwóch nowych maluchów, którzy tryskają energią w każdą możliwą możliwą stronę.

Podziękowania z mojej strony należą się trzem osobom - Tomkowi, czyli po dzieciakowemu Łysemu jak kolano, Anicie, która mam nadzieję dzisiejszą nockę prześpi. Trzecia osoba, która z kompletnej nienacki zaskoczyła dziś dzieciaczki jest Piotrek P. Dzięki, że jak znalazłeś chwilkę to wpadłeś, chyba 20 razy dziś słyszałem pytanie "A wiesz kto u nas dzisiaj byyyyył?" :)

Przy następnym wypadzie do Chełmna założę nowy temat, cobyśmy się tam umawiali na kolejne espakady :)

Pozdrawiam i życzę miłej resztki weekendu,
Ruszt

[ Dodano: 2010-11-07, 22:32 ]
P.S.
Piotrze, 160km, ale 3h i jestem w Chełmnie :) Mam to szczęście, że obecnie wizyty udaje mi się łączyć ze zjazdami na studiach :)

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » wt 09 lis 2010, 20:27

Rozan pisze:O, czyżby szykowała się nam nowa twarz w Chełmnie? :)
Raz pojedziesz - będziesz stracony... żeby nie było, że nikt nie uprzedał :P
100% racji-prorok jakiś?
Ostatnio zmieniony wt 09 lis 2010, 21:18 przez Tomek Grudziądz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ