DO CHEŁMNA RUCH. 1-3.1o.2o1o
-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Ech, Zbychu, na kogo jak na kogo, ale na Ciebie zawsze można liczyćZbyszek pisze:Adaś, jak "zielona menda"? Proszę Cię, nie mów, że nie chodzi. Mogę Cię pchać od rogatek Chełmna do DD, choć wiesz jaki to wysiłek dla starszego pana z nadwagą

W czwartek naprawiłem (tak myślałem)- pojechałem na próbę. I dojechałem, ale wracałem już na pozycyjnych, trochę głupio po nocy, dobrze że blisko

Ale wczoraj w końcu za dnia pogrzebałem i myślę że już jest OK. Jedna wsuwka we wtyczce masowej nie kontaktowała. Na razie ją prowizorycznie pościskałem, ale w sumie najlepiej by chyba było wymienić - tyle że prowizorka najlepiej się trzyma.
Szkoda że się nie udało dotrzeć, ale mam nadzieję, że się jeszcze pojawisz, bo ja tęsknię (także i za Tobą, chociaż głównie za Hanią, hehe)

- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
To jest dobra orientacja. Poznasz bliżej temat wyszukując na forumie "Chełmno". Jest dużo. Zapraszamy. Wkrótce nowe ruchy do Chełmna.tomek1565 pisze:Na pewno to będę robił.Dzięki.
Se wrócone.
10kju ol.
eReMeFie, dźwignia jest. Ale cienszko było, bo mors koniecznie kciał podjąć, bo przeca swojej nie ma od nowego.

- Rozan
- klepacz
Byłem w sobotę na godzinkę w Chełmnie.
Dzieciaczki mnie po raz kolejny zaskoczyły. Chwilę po moim wejściu (a przyjechałem w porze obiadowej) przyszły do mnie, żebym podpisał petycję. Okazało się, że na obiad była (w miarę regularnie pojawiająca się na stole) zupa "pulpetowa", której nikt nie lubi. Stąd pomysł dzieciaków, by walnąć pięścią w stół i powiedzieć stanowcze "NIE" temu daniu. Ja się pod petycją nie podpisałem, ale wszystkie dzieciaki potrafiące pisać złożyły sygnatury (nie wiem, czy nie podrabiano podpisów tych, którzy pisać nie potrafią, a zupy nie lubią).
Czy ich bunt okaże się skuteczny okaże się już wkrótce.
Macie serdeczne pozdrowienia! Troszkę się pozmieniało w grupie 1 (tzn. nowa szafka i brak narożnika, chyba jest u tapicera). Nastroje u dzieciaków różne, ale wszystkie są zdrowe.
"Pana Sowę" szczególnie pozdrawia Sandra, która poinformowała mnie, że nie miała nic na koncie i z tego powodu nie mogła Ci odpisać.
"Pewnej" dwójce chciałbym podziękować za łańcuszek dla Kamy. Niesamowicie ją uszczęśliwiliście!
Zgrałem z telefonu fotki z różnych wyjazdów do DD. Kto z Was zgadnie, kim na prawdę jest Spiderman?
Pozdrawiam,
M.
P.S.
Prośba do Szymka. Komputer na 1 grupie znów nie dał rady. Ja nie wiem, co się stało. Włącza się, wszystko jest ok. Pokazuje, że wczytywany jest Windows. W momencie jego wczytania siada sygnał z monitorem. Zrobiłem fotkę komunikatu - jest jako obrazek.

Dzieciaczki mnie po raz kolejny zaskoczyły. Chwilę po moim wejściu (a przyjechałem w porze obiadowej) przyszły do mnie, żebym podpisał petycję. Okazało się, że na obiad była (w miarę regularnie pojawiająca się na stole) zupa "pulpetowa", której nikt nie lubi. Stąd pomysł dzieciaków, by walnąć pięścią w stół i powiedzieć stanowcze "NIE" temu daniu. Ja się pod petycją nie podpisałem, ale wszystkie dzieciaki potrafiące pisać złożyły sygnatury (nie wiem, czy nie podrabiano podpisów tych, którzy pisać nie potrafią, a zupy nie lubią).
Czy ich bunt okaże się skuteczny okaże się już wkrótce.
Macie serdeczne pozdrowienia! Troszkę się pozmieniało w grupie 1 (tzn. nowa szafka i brak narożnika, chyba jest u tapicera). Nastroje u dzieciaków różne, ale wszystkie są zdrowe.
"Pana Sowę" szczególnie pozdrawia Sandra, która poinformowała mnie, że nie miała nic na koncie i z tego powodu nie mogła Ci odpisać.
"Pewnej" dwójce chciałbym podziękować za łańcuszek dla Kamy. Niesamowicie ją uszczęśliwiliście!
Zgrałem z telefonu fotki z różnych wyjazdów do DD. Kto z Was zgadnie, kim na prawdę jest Spiderman?
Pozdrawiam,
M.
P.S.
Prośba do Szymka. Komputer na 1 grupie znów nie dał rady. Ja nie wiem, co się stało. Włącza się, wszystko jest ok. Pokazuje, że wczytywany jest Windows. W momencie jego wczytania siada sygnał z monitorem. Zrobiłem fotkę komunikatu - jest jako obrazek.

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
fajnie że dzieciaki zadowolone 
co do kompa, po uruchomieniu kompa, system ładuje po kolei sterowniki, zaczyna od grafy, potem procek i pamięć, dalej peryferia. Jak wywala 'poza zakresem' przy ładowaniu windy, może to być winą słabego zasilacza (karta grafiki jest szczególnie prądożłopna) tudzież wykończonej baterii w biosie (choć to raczej nie powinno załadować biosu nawet), albo któraś karta rozszerzeń jest źle wsadzona.
Może być coś podupione z rozdzielczością pulpitu, odświeżaniem grafy, bo jakiś dziwny rozmiar ma ten ekran, ale żeby ją zmienić spod trybu awaryjnego, potrzeba pewnie znaleźć w rejestrze rozmiar pulpitu uruchamianego w trybie normalnym i częstotliwość odświeżania i to zmniejszyć.
pozdro

co do kompa, po uruchomieniu kompa, system ładuje po kolei sterowniki, zaczyna od grafy, potem procek i pamięć, dalej peryferia. Jak wywala 'poza zakresem' przy ładowaniu windy, może to być winą słabego zasilacza (karta grafiki jest szczególnie prądożłopna) tudzież wykończonej baterii w biosie (choć to raczej nie powinno załadować biosu nawet), albo któraś karta rozszerzeń jest źle wsadzona.
Może być coś podupione z rozdzielczością pulpitu, odświeżaniem grafy, bo jakiś dziwny rozmiar ma ten ekran, ale żeby ją zmienić spod trybu awaryjnego, potrzeba pewnie znaleźć w rejestrze rozmiar pulpitu uruchamianego w trybie normalnym i częstotliwość odświeżania i to zmniejszyć.
pozdro
Ostatnio zmieniony ndz 24 paź 2010, 18:50 przez emil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rozan
- klepacz
MARCO, awiater to z Białej, z posiadówy nocnej słuchając śpiewającego Sowę i Arcziego 
Z tego, co zerknąłem w necie pewnie chodzi o rozdziałkę (ale oczywiście na to na miejscu nie wpadłem). Nie wiem, kiedy teraz tam będę, a dzieciaki są bez komputera (czyli bez gier
).
Pozdrawiam,
M.
[ Dodano: 2010-10-24, 22:03 ]
emil, dzięki za info
jak nic nie zostanie zrobione do moich kolejnych odwiedzin to wezmę swój zasilacz na wszelki wypadek i będę testował 

Z tego, co zerknąłem w necie pewnie chodzi o rozdziałkę (ale oczywiście na to na miejscu nie wpadłem). Nie wiem, kiedy teraz tam będę, a dzieciaki są bez komputera (czyli bez gier

Pozdrawiam,
M.
[ Dodano: 2010-10-24, 22:03 ]
emil, dzięki za info

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
zacznij jakby co od resetu ustawień karty graficznejRozan pisze: emil, dzięki za infojak nic nie zostanie zrobione do moich kolejnych odwiedzin to wezmę swój zasilacz na wszelki wypadek i będę testował