DO CHEŁMNA RUCH. 1-3.1o.2o1o

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » sob 02 paź 2010, 17:58

Masz bardzo blisko, ale generalnie w niedziele to juz po ptokach ;-)
...

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » sob 02 paź 2010, 19:16

no to lipa :sad:

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » sob 02 paź 2010, 22:10

Bodzio, pospolite ruszenie na DD jest dość często, sledz tematy :-)
...

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » ndz 03 paź 2010, 11:15

Zbyszek pisze:Adaś, jak "zielona menda"? Proszę Cię, nie mów, że nie chodzi. Mogę Cię pchać od rogatek Chełmna do DD, choć wiesz jaki to wysiłek dla starszego pana z nadwagą ;-)
Ech, Zbychu, na kogo jak na kogo, ale na Ciebie zawsze można liczyć :) Niestety dochodzi problem dostania się do wzmiankowanych rogatek - a jak się czujesz na pchanie od rogatek warszawskich? :).
W czwartek naprawiłem (tak myślałem)- pojechałem na próbę. I dojechałem, ale wracałem już na pozycyjnych, trochę głupio po nocy, dobrze że blisko :) Taka to naprawa po ciemaku, ale taki i klimat. Co wracałem z roboty, coś wrzuciłem na ruszt -i zaraz ciemno, i jeszcze mokro :)
Ale wczoraj w końcu za dnia pogrzebałem i myślę że już jest OK. Jedna wsuwka we wtyczce masowej nie kontaktowała. Na razie ją prowizorycznie pościskałem, ale w sumie najlepiej by chyba było wymienić - tyle że prowizorka najlepiej się trzyma.

Szkoda że się nie udało dotrzeć, ale mam nadzieję, że się jeszcze pojawisz, bo ja tęsknię (także i za Tobą, chociaż głównie za Hanią, hehe) :).

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » ndz 03 paź 2010, 11:35

zuzia tajger pisze:Bodzio, pospolite ruszenie na DD jest dość często, sledz tematy :-)
Na pewno to będę robił.Dzięki.

Awatar użytkownika
Zbyszek
teksciarz
teksciarz
Imię: Zbyszek
Kontakt:

Post autor: Zbyszek » ndz 03 paź 2010, 20:18

Hania też za Tobą tęskni :smile: Kurczę, co ja gadam :confused Szkoda Adaś, że nie udało Ci się dojechać. Trochę nas nie było, ale dzieciarnia nas poznała - miłe. Piękne spotkanko, sympatyczna, lajtowa podróż w towarzystwie Jacka. Do następnego Adaś:))

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 03 paź 2010, 20:21

tomek1565 pisze:Na pewno to będę robił.Dzięki.
To jest dobra orientacja. Poznasz bliżej temat wyszukując na forumie "Chełmno". Jest dużo. Zapraszamy. Wkrótce nowe ruchy do Chełmna.

Se wrócone.
10kju ol.
eReMeFie, dźwignia jest. Ale cienszko było, bo mors koniecznie kciał podjąć, bo przeca swojej nie ma od nowego. :lol

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » ndz 03 paź 2010, 20:56

SOWA pisze:bo przeca swojej nie ma od nowego
łej hoooooooooo - nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » wt 05 paź 2010, 00:30

O, czyżby szykowała się nam nowa twarz w Chełmnie? :)
Raz pojedziesz - będziesz stracony... żeby nie było, że nikt nie uprzedał :P

[ Dodano: 2010-10-15, 17:12 ]
Świetny ktoś miał pomysł z kartką i łańcuszkiem dla Kamili. Z chęcią, po czasie, się dorzucę.
Kama ponoć bardzo szczęśliwa i wzruszona :)

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » ndz 24 paź 2010, 16:43

Byłem w sobotę na godzinkę w Chełmnie.
Dzieciaczki mnie po raz kolejny zaskoczyły. Chwilę po moim wejściu (a przyjechałem w porze obiadowej) przyszły do mnie, żebym podpisał petycję. Okazało się, że na obiad była (w miarę regularnie pojawiająca się na stole) zupa "pulpetowa", której nikt nie lubi. Stąd pomysł dzieciaków, by walnąć pięścią w stół i powiedzieć stanowcze "NIE" temu daniu. Ja się pod petycją nie podpisałem, ale wszystkie dzieciaki potrafiące pisać złożyły sygnatury (nie wiem, czy nie podrabiano podpisów tych, którzy pisać nie potrafią, a zupy nie lubią).
Czy ich bunt okaże się skuteczny okaże się już wkrótce.

Macie serdeczne pozdrowienia! Troszkę się pozmieniało w grupie 1 (tzn. nowa szafka i brak narożnika, chyba jest u tapicera). Nastroje u dzieciaków różne, ale wszystkie są zdrowe.

"Pana Sowę" szczególnie pozdrawia Sandra, która poinformowała mnie, że nie miała nic na koncie i z tego powodu nie mogła Ci odpisać.

"Pewnej" dwójce chciałbym podziękować za łańcuszek dla Kamy. Niesamowicie ją uszczęśliwiliście!

Zgrałem z telefonu fotki z różnych wyjazdów do DD. Kto z Was zgadnie, kim na prawdę jest Spiderman?

Pozdrawiam,
M.

P.S.
Prośba do Szymka. Komputer na 1 grupie znów nie dał rady. Ja nie wiem, co się stało. Włącza się, wszystko jest ok. Pokazuje, że wczytywany jest Windows. W momencie jego wczytania siada sygnał z monitorem. Zrobiłem fotkę komunikatu - jest jako obrazek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » ndz 24 paź 2010, 18:43

fajnie że dzieciaki zadowolone :)

co do kompa, po uruchomieniu kompa, system ładuje po kolei sterowniki, zaczyna od grafy, potem procek i pamięć, dalej peryferia. Jak wywala 'poza zakresem' przy ładowaniu windy, może to być winą słabego zasilacza (karta grafiki jest szczególnie prądożłopna) tudzież wykończonej baterii w biosie (choć to raczej nie powinno załadować biosu nawet), albo któraś karta rozszerzeń jest źle wsadzona.
Może być coś podupione z rozdzielczością pulpitu, odświeżaniem grafy, bo jakiś dziwny rozmiar ma ten ekran, ale żeby ją zmienić spod trybu awaryjnego, potrzeba pewnie znaleźć w rejestrze rozmiar pulpitu uruchamianego w trybie normalnym i częstotliwość odświeżania i to zmniejszyć.
pozdro
Ostatnio zmieniony ndz 24 paź 2010, 18:50 przez emil, łącznie zmieniany 1 raz.

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » ndz 24 paź 2010, 18:50

... Zupie pulpetowej mówimy stanowcze NIE !!!

Tak czy inaczej trza jakiegoś informatyka do DD

PS: Rożen, fajnie, że zajrzałeś, nooooo i co za awatarek :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » ndz 24 paź 2010, 22:00

MARCO, awiater to z Białej, z posiadówy nocnej słuchając śpiewającego Sowę i Arcziego :)

Z tego, co zerknąłem w necie pewnie chodzi o rozdziałkę (ale oczywiście na to na miejscu nie wpadłem). Nie wiem, kiedy teraz tam będę, a dzieciaki są bez komputera (czyli bez gier :P).

Pozdrawiam,
M.

[ Dodano: 2010-10-24, 22:03 ]
emil, dzięki za info :) jak nic nie zostanie zrobione do moich kolejnych odwiedzin to wezmę swój zasilacz na wszelki wypadek i będę testował :)

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 24 paź 2010, 22:10

Pulpeciki tolerujemy jedynie u Zuzki. :P

Ruszcie, nie wspominaj tamtego "śpiewania". Dobrze, że był Arczi, bo cza by odwołać Białą. :faint

(idzie o śpiewanie w akwarium, znaczy u Ryby)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » pn 25 paź 2010, 00:09

Rozan pisze: emil, dzięki za info :) jak nic nie zostanie zrobione do moich kolejnych odwiedzin to wezmę swój zasilacz na wszelki wypadek i będę testował :)
zacznij jakby co od resetu ustawień karty graficznej ;) może faktycznie ktoś ustawił 2048x1536 rozdzielczość i 120Hz odświeżanie, i udusił kartę/monitor ;)

ODPOWIEDZ