Ruch Poparcia

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » wt 19 paź 2010, 18:04

Rozan pisze:temat (pomimo działu offtopic) zaśmiecony wywodami w strony wszelaki
Hmm, kto z wypowiadających się w tym wątku uważa, że zaśmieca forum?
Wywody nie są prowadzone na tematy wszelakie, a głównie na temat kościoła. Jednym z postulatów Palikota jest rozdział kościoła od państwa więc dyskusja na temat kościoła i jego roli w państwie jest jak najbardziej na miejscu w tym wątku.
Dyskusja na temat nienawiści w polityce jest również ważną częścią tego wątku, gdyż Palikot jest obiektem nienawiści.
The best is yet to come! :-)

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 19 paź 2010, 20:42

Różan, spoko luz ;)

To co się teraz dzieje obrazuje poziom:

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/napad ... omosc.html

Znów atak, krzyże i religijne pieśni zwolenników PiS. To już jakaś sekta albo zaraza. Z drugiej strony klerykalne paluchy tym razem w torcie z napisem In Vitro

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/szef-sld ... omosc.html

Jak tu przeglądać spokojnie wiadomości... ehh co za kraj

Komentarz Palikota:

"Jeszcze nie wyschła krew ofiary szaleńca, jeszcze ciało nie stało się zimne, a już Jarosław Kaczyński odprawia swój diaboliczny taniec nad zwłokami zmarłego. Jeden szalony, który zabił i drugi szalony, który śmiercią chce osiągnąć polityczną korzyść. Polityczni nekrofile! Obrzydzenie bierze mnie, gdy słucham jak Jarosław Kaczyński i otaczający go dwór potakiwaczy próbują podbić swoje słupki poparcia żerując na ludzkim dramacie. Przypomina się atmosfera, jaka spowiła Polskę po tragedii Smoleńskiej. Tamte oskarżenia, tamte polityczne gusła odprawiane nad zwłokami. Brr, Jarosławie Kaczyński! Opamiętaj się, nie podburzaj do nienawiści, nie jątrz Polaków, nie igraj osobistym nieszczęściem drugiego człowieka! Gdzie jest granica twojego szaleństwa! Basta!"

Jak tu sie nie zgodzić...

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » wt 19 paź 2010, 21:29

Fred pisze:Jeden szalony, który zabił i drugi szalony, który śmiercią chce osiągnąć polityczną korzyść.
I to jest właśnie przykład, w jakich sytuacjach Palikot jest potrzebny. Jaro już znalazł winnych i jak zwykle prze po trupach do celu, wszyscy traktują go jak świętą krowę i tylko Palikot nazywa rzeczy po imieniu.
Szkoda, że Palikot odszedł z PO. Z tym swoim ruchem raczej zmarnieje.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » wt 19 paź 2010, 21:55

w temacie polowań na czarownice ;)
http://przewodnik.onet.pl/reportaze/dzi ... tykul.html
soryy Paweł za ot ;)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » śr 20 paź 2010, 09:38

No a co z tą inkwizycją Binio?

Ja się tak nie bawię, wszyscy mnie ignorują... :sad:

a doktor na to - Następny proszę -

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » śr 20 paź 2010, 10:18

Piotrus - ale chcesz tytuly ksiazek czy mam napisac cos na ten temat :)
Jak ksiazki to polecam na szybko "W obronie swietej inkwizycji" Romana Konika
Jak cos napisac to zaczne od tego, ze jak to z histroia bywa, pisza ja zwyciezcy. Wiec z jednej strony (Kosciol) bedzie parcie, ze to byla cudowna rzecz i wogole, z innej (Heretycy, leactwo), ze palili na stosach miliony ludzi.
Natomiast kilka faktow - tak, jak mowisz, kiedys funkcjonowalo to troche inaczej niz obecnie. Inkwizytorzy byli glownie zapraszani na dany dwor/region przez krolow i ksiazeta. Walka z heretykami to nie tylko walka z poganstwem. heretycy (jak np Kabale francuscy) kooperowali z muzulmanami i dazyli do rozbicia panstw, w ktorych zyli. Tworzyli osobne sekty. To co w nich praktykowali z mojego punktu widzenia jest nieistotne, wolnosc tomku w swoim domku ;) Ale ze w tamtych czasach nie bylo jasnego prawa itp, lad w panstwie opieral sie miedzy innymi na prawach koscielnych. Walka z Kosciolem = walce z panstwem. Cale owczesne prawo byla bardzo surowe. Jakos nikt nie krzyczy, ze za kradziez normalka bylo nabicie na pal. Sady swieckie nie dawaly skazanym (w wiekszosci przypadkow) mozliwosci do obrony. Sady inkwizycyjne nie dosc ze pozwalaly sie bronic oskrazonemu lub osobie przezs niego wyznaczonej, to jeszcze zawsze mialy w zapasie "adwokata z urzedu"! I NIGDY nie dzialaly samodzielnie, zawsze w porozumieniu ze swoimi swieckimi odpowiednikami. Szczerze mowiac nie pamietam dokladnie ile i w jakich przypadkach wydanow wyrokow smierci. Ale bardzo niewiele i zawsze byly to propozycje, podtrzymywane przez sad swiecki. Najczestsza kara byla pokuta lub pielgrzymka do swietego miejsca.
Ciezko tak o tym pisac bo temat rzeka :) Ja, mimo ze kiedys latalem do Kosciola co niedziele, mialem na temat inkwizycji bardzo zle zdanie, ale ostatnimi czasy zmienilem je.

[ Dodano: 2010-10-20, 10:33 ]
VFRKrzysztof pisze:Z mundurowymi jest jeszcze gorzej. (...) Z punktu widzenia państwa to strata pieniędzy. Studia, zabawa w paintball i emerytura to dla wojaków fajne, a jak trzeba na wojnę pojechać to płacz. A jak już pojadą to biorą kasę i udają, że jeżdżą na patrole.
Buahaha, przekonales mnie ostatecznie, ze dyskusja z Toba jest calkowicie pozbawiona sensu. Podobnie jak w przypadku "Stosy plonely gesto, Kosciol kradnie itp bo mi tak pani od historii powiedziala", oczywiscie pani od historii za PRLu (!!!) tak i w tym wypadku pieprzysz bzdury nie majac na nie zadnego pokrycia. Bo mi pani od historii powiedziala, bo w gazecie wyborczej napisali, bo na tvn pokazali. A zolnierze placza jak musza jechac do afganistanu a jak juz pojada udaja, ze jezdza na patrole, kompromitujesz sie.

Podsumowujac bo nie ma co dalej tego ciagnac. Kosciol jaki jest taki jest, nikt nikogo nie zmusza do nalezenia do niego, nikt nikogo nie zmusza do sluchania jego nauk. Wiec niech niezainteresowani odpier***** sie w delikatny sposob od niego :)
Mamy powazniejsze problemy w kraju niz Koscil, meczet czy synagoga, niz krzyz pod palacem itp. A Palikot - a kij mu w oko, na zwyciestwo nie ma szans, duzo gada, jak co do czego przyjdzie (podobnie jak z komsja przyjazne panstwo) nie zrobi kompletnie nic. Ale jak sam Karol Marks pisal w swoim manifescie, ludzie trzeba karmic nadzieja, nadzieja na lepsze jutro, bo to banda idiotow, ktora tym zyje i uwierzy we wszystko, nie wolno tylko nigdy spelnic obietnic, bo nie bedzie czym karmic ludu :)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » śr 20 paź 2010, 10:58

VFRKrzysztof pisze: A czytałeś to:
"Do niedawno twierdzono, że w USA seminarzyści i kapłani o orientacji homoseksualnej stanowią od 5% do 10% kleru amerykańskiego. Obecnie uważa się, na podstawie różnych badań, że proporcje te są znacznie wyższe i wynoszą od 25% do 50%."?
No przecież napisałem, że przeczytałem. Pomijając, że nie wiem, co to za badania i czy są wiarygodne (zresztą nawet w artykule jest napisane "uważa się", a nie - "wiadomo"), jest tam mowa o tym, o czym mówiłem - o orientacji , a nie o praktykach.
A to, że ktoś nosi habit, wcale nie oznacza od razu, że jest wiarygodny - różnie to bywa. To uwaga ogólna, nie odnosi się do tego konkretnego jezuity, niewiele o nim wiem.
Swoja drogą zabawne, że antyklerykałowie gdy to jest wygodne, powołują się na autorytet Kościoła, a kiedy nie - to go zwalczają. Mała niekonsekwencja.
VFRKrzysztof pisze: Oczywiście można wierzyć, że większość z nich zachowuje celibat, ale ja taką wiarę nazwałbym naiwnością. Ja wierzę raczej, że tysiące klechów pukają się, jak kule w multilotku a następnie wdrapują się na ambonę i mówią innym, żeby się nie pukali.
No i jednak Twoje poglądy opierają się jak sam piszesz na wierze, nie faktach :). Żadnych dowodów - Ty po prostu tak uważasz, więc to z pewnością prawda.
VFRKrzysztof pisze: Biorąc pod uwagę fakt, że według policyjnych statystyk nie więcej, niż 10% przestępstw seksualnych jest zgłaszanych policji, można z dużą dozą prawdopodobieństwa przyjąć, że tych bydlaków są setki.
Nie wiem jak takie dane są uzyskiwane, ale jakoś nigdy mnie nie przekonywały twierdzenia, że konkretnie ileś tam procent pozostaje nieujawnione. Jeśli są to przypadki nieujawnione - to niby jak je policzyć? Ale że taka dana pasuje Ci do wywodu, to jej bezkrytycznie używasz - znowu traktując swoje przypuszczenia jako fakt.

Możesz mieć krytyczny stosunek do Kościoła (ja zresztą też mam), ale opieraj się chociaż na faktach, a nie na przekonaniach - bo wtedy to już bardziej wojna ideologiczna.

Binio, właśnie się nad ta książka zastanawiałem - rozumiem że czytałeś i jest OK (przede wszystkim dobrze udokumentowana)?

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » śr 20 paź 2010, 12:23

Mój świat legł w gruzach. Zrozumiałem, że nic nie rozumiem.
Palikot znany jest tylko z tego, że latał z gumowym penisem. W TVN pokazywali, że siedział, ale to był przekaz zmanipulowany.
Przedstawiciel obcego państwa czyli Watykanu może szantażować posłów mojego państwa. Nie rozumiem, dlaczego, ale to się da wytłumaczyć faktem, że ja niczego nie rozumiem.
Paetz nie molestował kleryków ani nie nosił czerwonych majtek. To brednie opowiadane przez kleryków daltonistów. Gocłowski nie miał nic wspólnego z wydawnictwem Stella Maris. Wielgus niczego nie podpisywał.
Kościół nie okrada państwa. Wszystkie grunty "odzyskane" przy pomocy komisji majątkowej zostały wycenione w oparciu o ceny rynkowe. Parafie zapłaciły cło za samochody sprowadzone do celów kultu religijnego, a następnie sprzedane. Rydzyk zapłacił cło za sprzęt przywieziony do swojego radia.
Janusz Palikot jest narzędziem w łapach najeźdźcy osłabiającym nasz kraj przed nadchodzącym najazdem.
Stosy służyły inkwizytorom tylko do pieczenia kiełbasy toruńskiej. No może czasem upiekli jakiegoś heretyka, ale robili to dla dobra ludzkości.
Klechy siedzące w pierdlach rzekomo za pedofilię to ofiary spisku Gazety Wyborczej i TVN. Miliony dolarów wypłacone dzieciom rzekomo gwałconym przez rzekomych pedofili w czarnych sukienkach to wynik nacisków wywieranych na niewinny kościół przez światową żydomasonerię.
Macierewicz z Sakowiczem mają wtyczkę w Plus GSM, dzięki czemu podsłuchali rozmowę BOR-owca Surówki z żoną. Mają ją nawet nagraną na swoich iphone'ach, dlatego mogą o tym mówić i pisać.
Jacek Prusak to informator tygodnika Fakty i Mity. Badania, które mówią o pięćdziesięciu procentach homoseksualistów wśród kleru, podrzucił Bin Laden. Ale to nie ma znaczenia, gdyż uwierzyłem już, że klechy - geje nie pukają się jak kule w multilotku. Nawet jak w małym lotku się nie pukają.
Moja nauczycielka historii była agentem SB i mistrzem loży masońskiej w Sokołowie Podlaskim. Postanowiłem wyciąć ją ze wszystkich zdjęć klasowych.
Żołnierz nie idzie do wojska po to, żeby się bić na wojnie. Za wyjazd na wojnę trzeba żołnierzowi dodatkowo zapłacić. Zgodnie z zasadami kapitalizmu płaci się za wykonaną pracę, czyli za wyjazdy na patrole i za siedzenie za sterami samolotu. Kłamstwem rozpowszechnianym przez TVN jest informacja, jakoby zdarzały się przypadki fałszowania raportów z wyjazdów. Informacja, że Błasik siadywał za sterami tutki jest manipulacją. Bo ważne jest to, że siedział. Sterów przecież nie miał prawa dotykać.
Żołnierz w wieku lat czterdziestu powinien przejść na emeryturę. To nieprawda, że przez kolejne dwadzieścia lat powinien służyć państwu wiedzą, którą na koszt państwa zdobył. Po czterdziestce rośnie podatność na zwerbowanie przez ruski wywiad, więc lepiej niech idą na emeryturę.
Ja to wszystko dzięki Wam zrozumiałem, ale teraz czuję się zagubiony, gdyż pojąłem, że świat rządzony przez żydomasonerię skazuje człowieka na nieustanną manipulację. Podpowiedzcie mi zatem z jakich źródeł mam korzystać, żeby tej manipulacji uniknąć i poznawać świat takim, jakim on naprawdę jest? Ratujcie mnie, proszę! I to szybko, bo czuję, że bez Waszej pomocy za chwilę znów zacznę uważać, że najbardziej wartościowym polskim politykiem jest Palikot.

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » śr 20 paź 2010, 13:13

Nawet mi się nie chce dyskutować z takimi argumentami - czasu szkoda. Ich "rzeczowość" wyklucza sensowna dyskusję. A Twój świat na razie w gruzach nie legnie, bo nie dopuszczasz do siebie niczego, co by mogło zachwiać Twoja pewność w słuszność swojego zdania. Jak Ci z tym lepiej - na zdrowie. Ja wracam do roboty.

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » czw 21 paź 2010, 18:48

I nikt mi nie podpowie gdzie szukać autorytetów i obiektywnej informacji? :sad:

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej

Post autor: MC_Hammer » czw 21 paź 2010, 19:12

VFRKrzysztof pisze:I nikt mi nie podpowie gdzie szukać autorytetów i obiektywnej informacji?
Tutaj, na forumie :lol: ;-)

PS. To nie ma być złośliwe, tylko rozluźniające atmosferę, bo się troszkę zagęściła.
Albo sobie na luz dacie albo będą czystki :twisted:

ODPOWIEDZ