600-lecie Bitwy pod Grunwaldem - ZLOT VFR-OC 2010-07-15

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » ndz 18 lip 2010, 15:27

Co prawda inscenizacji bitwy nie widziałem, ale Grunwald i Ownersów odwiedziłem :)
Fajnie było Wasze gęby znów zobaczyć :-)

W nocy z piątku na sobotę Arcziego ktoś zaatakował. Prawdopodobnie niemcy, choć nie wiem, czy to nie było zreinkarnowane wcielenie samego Ulricha. Adaś (Adjar) ochrzcił Arcziego Czosnkiem, co wyjątkowo pasowało.
Arczi poznał także wspaniałą kobietę - Agatę Żepichę Blansz. Kobieta wspaniała - gdybyśmy nagrali jej wypowiedzi to mielibyśmy hit na youtubie :)
Daj znać Arczi jak się czujesz, jak Ci się kask nakładało i czy wszystko jest ok, bo ponoć łeb Cię boli.

Grunwaldzka ekipa ma pozdrowienia od Soboty i Niedzieli ;)

[ Dodano: 2010-07-18, 15:31 ]
P.s.
Arczi - jesteś twardziel :D do szpitala 40km w jedną stronę było, a z rozwalonym łbem dałeś radę z nami gadać, opowiadać żarty i walić anegdoty :D

[ Dodano: 2010-07-18, 15:33 ]
Wrzućcie fotki :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » ndz 18 lip 2010, 19:47

Kufa, tak mi się wydawało, że Ciebei Różanku słyszałam, ale myslalam, ze to sny pijaka :-)
...

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » ndz 18 lip 2010, 20:29

Serdeczne dzięki Wam Wszystkim za przybycie na Pola Grunwaldzkie.

Jak zwykle się nie udało i Nasi przegrali, pomimo wsparcia Ownersów.

... z Wami każda impreza jest wielka, a ta cała "feta pod grunwaldem", to tylko dodatek... :grin:

... super miejscówka, robimy z tego imprę cykliczną, tak co by było gdzie się spotkać w środku lata, czyli zapraszam za rok...

... pozdrawiam, kilka fotek ode mnie: http://picasaweb.google.pl/marekward/Grunwald2010#

Awatar użytkownika
Joaśka
pisarz
pisarz
Imię: Joanna
Kontakt:

Post autor: Joaśka » ndz 18 lip 2010, 21:01

Rozan pisze:Co prawda inscenizacji bitwy nie widziałem, ale Grunwald i Ownersów odwiedziłem :)
Fajnie było Wasze gęby znów zobaczyć :-)

W nocy z piątku na sobotę ktoś zaatakował. Prawdopodobnie niemcy, choć nie wiem, czy to nie było zreinkarnowane wcielenie samego Ulricha. Adaś (Adjar) ochrzcił Arcziego Czosnkiem, co wyjątkowo pasowało.
Arczi poznał także wspaniałą kobietę - Agatę Żepichę Blansz. Kobieta wspaniała - gdybyśmy nagrali jej wypowiedzi to mielibyśmy hit na youtubie :)
Daj znać Arczi jak się czujesz, jak Ci się kask nakładało i czy wszystko jest ok, bo ponoć łeb Cię boli.

Grunwaldzka ekipa ma pozdrowienia od Soboty i Niedzieli ;)

[ Dodano: 2010-07-18, 15:31 ]
P.s.
Arczi - jesteś twardziel :D do szpitala 40km w jedną stronę było, a z rozwalonym łbem dałeś radę z nami gadać, opowiadać żarty i walić anegdoty :D

[ Dodano: 2010-07-18, 15:33 ]
Wrzućcie fotki :D

Wiedziałam ,że Arczi ma pomysły :mrgreen: ale dlaczego to On musiał tak oberwać w boju? Czy nikt nie przyszedł Człekowi z pomocą ? Nie ratował brata?
Jak On Ci teraz wygląda? :sad: Lublin zapłakał widząc Go po powrocie z pól Grunwaldu!!!
Dzielny z Ciebie Człek Zacny WOJU ARCZIBALDZIE! Duchem i ciałem silny :lol:

No ale skoro mówił wyraźnie po powrocie do Lublina znaczy żyw wrócił i żyć będzie nadal.
A na Jego ranę pierś mą przyłożę coby szybciej do zdrowia doszła.

Dajcie fotki bo ciekawa jestem co jeszcze zacnego działo się w Gronie Ołnersów kiedy bitwa trwała a i przed nią i po jej zakończeniu.

Pozdrawiam --- Joaśka
Możesz kłamać i mówić nieprawdę lub połowę prawdy albo połowę kłamstwa. Możesz żartować, zmyślać, nabierać, przekręcać fakty lub wyssać je z palca. Możesz opowiadać bajki, mijać się z prawdą i łgać.
Siebie i tak nie oszukasz.

Awatar użytkownika
robson933
teksciarz
teksciarz
Imię: Robert

Post autor: robson933 » ndz 18 lip 2010, 21:10

No Marco, nic dodać nic ująć.:-))
Ps.Nie widział ktoś po drodze mojego telefony???????????????????????????????
Panie-bo ja całe życie na farcie jadę

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » ndz 18 lip 2010, 21:57

My z Beatą bezpiecznie wróciliśmy już kilka godzin temu, a mi to nawet udało się jeszcze złapać kilka godzin upału na południu :mrgreen:

Dzięki wszystkim za imprezę, bitwa bitwą ale najważniejszy był klimat i ponowne spotkanie z Wami :grin:

Bardzo dobry pomysł cyklicznego zlotu ;-)
Wtedy trzeba pomyśleć na jaki termin przestawić Bieszczady/Bezmiechową 2011(w tym roku nie będzie, ale w next czemu nie)
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » ndz 18 lip 2010, 22:07

Tego przepysznego kurzu pola bitewnego Grunwaldu nie zapomnę.
Chciałbym tam wrócić jeszcze raz. Za rok.
Mimo iż niewiele widziałem z samej bitwy, tłumy gawiedzi i gapiów przeogromne, częściej słyszało się ryk karetek niż cokolwiek innego i ogólny brak wody,
to jednak bardzo mi się to nasze spotkanie podobało.

Kilka scen muzycznych, na każdej inna gatunkowo muzyka, hektolitry piwa, ogromne porcje mięsiwa z grilla, doborowe towarzystwo.
Bezcenne.
No i było ratowanie rannego. 5 cm rana Archiego, kilka szwów, chyba świadczy o naszej zaciętości. No ale cóż, jak co roku, aczkolwiek chwalebnie i w imię wyższej idei, przegrywamy z Jagiełą i Witoldem.
Do Zobaczenia za rok.

Awatar użytkownika
Klepak23
pisarz
pisarz
Imię: Jacek
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Klepak23 » ndz 18 lip 2010, 22:16

Dzięki również za spotkanie. Co do Arcziego to oficjalna wersja głosi o ataku trzech Krzyżaków, których oczywiście powalił a odniesione rany to zaledwie draśnięcia ;) Dobrze że obozowisko Ownersów było na wzgórzu bo po dzisiejszych burzach sporo osób obudziło się w wodzie ;) Mam nadzieję Kiciol żę wytrzymaliscie w namiocie bez tropiku tą nawałnice? :)
Głupota na stałe zawładnęła częścią mojego umysłu...

Awatar użytkownika
Żeton
klepacz
klepacz
Imię: Artur
Kontakt:

Post autor: Żeton » ndz 18 lip 2010, 22:29

Ja też dotarłem do domku parę godzin temu 8) zgadzam się z przedmówcami co do całości :mrgreen: dzięki wielkie jeszcze raz za tego zlota i za całość i wielki szacun dla organizatorów :ok
Arczi życzę szybkiego powrotu do zdrowia :bye
Teraz już przygotowana faVira i hornet w trasę nad solinę :lol:
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » ndz 18 lip 2010, 22:49

Klepak23, 3 krzyżaków ponoć było wstępem do potyczki właściwej. Arczi sam chciał dorwać Ulricha, lecz mu się nie udało.
Możliwe, że atak krzyżaków na Arcziego był jego wymówką - istnieje spore prawdopodobieństwo, że to Arczi, a nie hobbity był wysłany z jedynym pierścieniem i to właśnie jego poczynania opisuje "Władca pierścieni"

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » pn 19 lip 2010, 12:12

MARCO pisze:... super miejscówka, robimy z tego imprę cykliczną, tak co by było gdzie się spotkać w środku lata, czyli zapraszam za rok...
Ale następnym razem bierzemy własnego Toia i prysznic :)
Proponuję też zainwestować w klubowego SMARTa, coby też trochę szyku zadać.

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » pn 19 lip 2010, 23:15

adjar pisze:Proponuję też zainwestować w klubowego SMARTa
raczej meleksa, będzie patriotycznie...

Trophy
Imię: Hubert
Kontakt:

Post autor: Trophy » pn 19 lip 2010, 23:26

Witam wszystkich "Grunwaldczyków" z klubu VFR-OC. Serdeczne dzięki za świetne wasze towarzystwo - dzieki temu ta impreza była tymbardziej udana :) Informuje że Funia dojechala przed 21 do domu do Szczecina bez wiekszych przygód -pobłądziłem jadąc na pamięć zaraz koło Frygnowa,później troche mnie zmoczyło koło Brodnicy ale po 2 h. jechałem już suchy. Do zobaczyska napewno za rok albo gdzieś na trasie :D
Pozdrawiam !!

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » pn 19 lip 2010, 23:31

Trophy pisze:Witam wszystkich "Grunwaldczyków" z klubu VFR-OC. Serdeczne dzięki za świetne wasze towarzystwo - dzieki temu ta impreza była tymbardziej udana :) Informuje że Funia dojechala przed 21 do domu do Szczecina bez wiekszych przygód -pobłądziłem jadąc na pamięć zaraz koło Frygnowa,później troche mnie zmoczyło koło Brodnicy ale po 2 h. jechałem już suchy. Do zobaczyska napewno za rok albo gdzieś na trasie :D
Pozdrawiam !!
... No w końcu, nowy Owners w domu cały, do zobaczyska na pewno...

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » wt 20 lip 2010, 00:54

trochę pogadaliśmy i dobrze że dobrze i wszystko ok dojechałeś cały i zdrowy :lol:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

ODPOWIEDZ