To i chłodzenie pewnie lepsze bo na 2 sie rozłożySOWA pisze:Daj swój reglerek Rommiemu, podłączy sobie oba i średnią będzie miał akuratnią
Chłodzenie Regulatora napięcia
- rommi
 - ostry klepacz

- Kontakt:

Dzisiaj przeczyściłem styki przy regulatorze + klemy przy akumulatorze. Po tych zabiegach ładowanie mam na poziomie 13,5 V. Przy niskich obrotach jak i przy około 3000-4000 (z obciążeniem i bez) ładowanie mam na tym samym poziomie 13,5V.
W książce napisane jest, że przy około 5000 obr. powinno być 14,0 -14,8V. Czyli moje 13,5 to jeszcze mało - trzeba będzie jeszcze przelecieć inne styki. Tak czy inaczej teraz jest lepiej niż wcześniej (11,5V)

W książce napisane jest, że przy około 5000 obr. powinno być 14,0 -14,8V. Czyli moje 13,5 to jeszcze mało - trzeba będzie jeszcze przelecieć inne styki. Tak czy inaczej teraz jest lepiej niż wcześniej (11,5V)
- DIDI
 - klepacz

- Imię: Daniel
 - Kontakt:

to dziala w obie strony?? ja mam za dużo tego ładowania, jak wyczyszczete styki i klemy to spadnie napięcie ładowania???rommi pisze:Czyli moje 13,5 to jeszcze mało - trzeba będzie jeszcze przelecieć inne styki. Tak czy inaczej teraz jest lepiej niż wcześniej (11,5V)
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać 
DIDI
						DIDI
- szatan
 - klepacz

- Kontakt:

Nie spadnie ;] chyba ze zarzucisz stygi gnojem to wtedy spadnie  
 , a tak na powaznie całkiem mozliwe bo jedna faza z brudnego styku moze za słabo zwierac uzwojenie do masy a regler myśleć ze jest za mało i daje max, ale raczej juz regler zdechł, w kazdym razie nadzieja jest

Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
						Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
- 
				Gracko

ja mam takie pytanko , wybieram sie w czerwcu do grecji na mojej VFR ( 800 `98 r) i wszędzie słysze o tych padających regulatorach - czy jest sens kupić to urządzenie na zapas i zabrać ze sobą w trase ?? Przjechałem około 10 tyś na mojej V i nigdy do regulatora nie zaglądałem ale bardzo nie chciałbym gdzieś w środku serbii się zatrzymać przez regulator . Za wszelkie rady z góry wielkie dzięki .

- rommi
 - ostry klepacz

- Kontakt:

Jeśli masz jakieś kłopoty z regulatorem to zabierz. Jeśli nie masz ... to bedziesz miał, więc też zabierz.Gracko pisze:czy jest sens kupić to urządzenie na zapas i zabrać ze sobą w trase ??
Powaznie, ja bym zabrał ... nigdy nie wiadomo co i jak. Chyba lepiej wydać te 200 zł niz później w trasie się martwić.
- MadziX
 - stary wyjadacz

- Imię: Magdalena
 - Kontakt:

mialam tak w zeszłym sezonie....objawy jak przy padnietym regulatorze, rozładowany aku itd..a że to typowe w vfr, toszatan pisze:Nie spadnie ;] , a tak na powaznie całkiem mozliwe bo jedna faza z brudnego styku moze za słabo zwierac uzwojenie do masy a regler myśleć ze jest za mało i daje max, ale raczej juz regler zdechł, w kazdym razie nadzieja jest
oczywiscie zmieniłam regulator..
po dwóch tygodniach zaczeło się dziać to samo( wtedy już byłam zła
podejrzewam ,że poprzedni regulator też byl sprawny i 200 wyrzuciłam w błoto

- MadziX
 - stary wyjadacz

- Imię: Magdalena
 - Kontakt:

hmm...czyli może wymiana tego regulatora miała jednak jakiś sens...Ketchup pisze:zgrzanie styku, czy też jak piszecie zasyfienie, jest już wtórną sprawą, spowodowaną przede wszystkim przez padajacy regler :
tiaa...nawet nie chcę wiedzieć ile by tu policzyli za regulatorek...Gienio pisze: e tam od razu w bloto, moze jeszcze padnieodpukac