Pytanie do kolegi g2ec

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » ndz 10 sty 2010, 21:56

nam tez nie:D

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » pn 11 sty 2010, 18:57

Kolega g2ec napisał w wątku dotyczącym tarczy, że tarczę dostał i wszystko załatwione. Ma chłop jakiś swój własny tok myślenia, którego nie rozumiem, bo ja uznałbym sprawę za załatwioną, gdybym dostał kasę lub na początek chociaż jakąś informację, a ja ani kasy, ani żadnej informacji nie dostałem. Jak widać człowiek żyje, posty pisze, więc głowę i ręce ma sprawne, a do mnie osobiście nic nie napisał, nie mówiąc już o jakichś rozliczeniach.
Zacząłem ten temat nie z powodu paru złotych, ale dlatego, że uważam, że takie zachowania należy publicznie piętnować. Również po to, żeby szanownemu gronu zasygnalizować, że należy zachować czujność w kontaktach z ludźmi, których się uważa za kolegów z forum, skoro się na tym forum zarejestrowali i napisali parę postów. Jeśli komuś z Was przyjdzie do głowy głupi pomysł, żeby coś komuś wysłać to wspomnijcie sobie na tą historię.
Panowie, zlot Żerków - wiosna 2010 nadal aktualny :-)
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pn 11 sty 2010, 20:36

VFRKrzysztof pisze:Jak widać człowiek żyje, posty pisze, więc głowę i ręce ma sprawne, a do mnie osobiście nic nie napisał, nie mówiąc już o jakichś rozliczeniach.
z ta sprawna glowa to chyba nie tak do konca, co wynika z kontekstu...;)

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » wt 12 sty 2010, 00:20

VFRKrzysztof pisze:(...)
Mam za sobą bardzo podobną transakcję. Kiedyś tu wrzało na ten temat, ale sprawa przyschła i niech tak będzie. Ale nie o to idzie. Zgadzam się z tobą Krzychoo, że cza być ostrożnym. Tyle, że w takich sytuacyach ta mądrość przychodzi po fuckcie. Twoja sprawa jako żywo dowodzi mi, że co jakiś czas znajdzie się ktoś, kto robi be, ale mówi że jest cacy. I tak jak pisałem kiedyś małe pieniądze czasem są zdolne położyć duży cień na niku.
W świetle dostępnych informacji dla mnie ta sprawa jest be i chyba taka pozostanie.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » czw 14 sty 2010, 13:57

nie wiem gdzie leży Żerków, ale chętnie się dowiem i na własne oczy ujrzę gościa co ma ksywkę, że jest "g", czy on z takiej wizyty będzie zadowolooonyyyy tego nie wiem, ale może akurat szuka sobie miejsca na złoty ząb? Różne ludziska mają potrzeby życiowe, to czemu kolesiowi nie pomóc we wspuszczeniu sobie wpierdolu? :biggrin

Dobrze Krzychu, że wspominasz o tej sprawie i nie chodzi tu o kwotę chociaż 11 złotych mieć a nie mieć to 22 złote różnicy (+VAT) :evil a oto żeby Polak był mądry przed szkodą czyli de fuck to szkody nie było.

A może poprosić admina o jakiś taki widoczny "tatuaż" na nicku czy avatarze - "Uwaga!!! Naciągacz" :evil

PiSS - jedyne co mi przychodzi do głowy to może założył inkryminowaną tarczę na kółko, ale nie może jej sprawdzić bo śnieg mu drzwi zasypał i czeka do wiosny żeby wysyłac pełną kwotę, a nie słać dwa razy.
Oczywiśnie powinien o taka prolongatę poprosić w formie pisemnej Krzycha to chyba oczywiste.
A może chłop się wykosztował na prezenty pod choinkę? I brak mu 11 zyla?
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 14 sty 2010, 14:05

już wiem

http://mapy.eholiday.pl/mapa-zerkow-zerkow-jarocin.html

ojojoj jaki wstyd - moja babiczka pachażi z Żerkowa :cry
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Sprzedam BMW Celika
klepacz
klepacz
Imię: Ania

Post autor: Sprzedam BMW Celika » pt 22 sty 2010, 14:18

Gacol pisze:Terz napisze milej aby post nie zniknoł.Więc proponuje zrobic małą liste na PIERWSZY POŚNIEGOWY ZLOT ŻERKÓW 2010 Który odbedzie się niebawem:)

W planie zapowiada się
-Pokaz sztuk walki
-pokaz egzekucji długów przez zorganizowaną grupe(przestępczą?? :biggrin )
-Darmowy browar od poszkodowanego :evil
Chętnię udzielę informacji jakie sposoby mają windykatorzy na swoich dłużnikow :mrgreen:
mój ulubiony to włożenie prawej rączki dłużnika do niszczarki ;)

a tak całkiem na serio, nie chcę oceniać postępowania tego użytkownika ale wiem też, że Krzysztof nie zbiedniał, tamtem sie nie wzbogadził ale niesmak pozostaje i jak człowiek chce potem pomóc komuś innemu, uczciwemu to wtedy zapala mu się w głowie ta czerwona lampka.... smutne to bardzo...

Krzysztof mam nadzieję, że to się wyjaśni :)
Moczynos w futrze model 2016 help

Awatar użytkownika
g2ec
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: g2ec » pt 22 sty 2010, 14:39

Oj widzę że narobiłem sobie wrogów zupełnie niepotrzebnie.

Za zaistniałą sytuację wszystkich przepraszam i obiecuję że w przeciągu 48 godzin wszystko wyprostuję.

VFRKrzysztof - wysłałem Ci meila, jeszcze raz przepraszam.

A w moje okolice zapraszam, będzie pewnie w tym roku zlot u nas, a warto bo ciekawa okolica..

Awatar użytkownika
RALF
klepacz
klepacz
Imię: Rafał

Post autor: RALF » pt 22 sty 2010, 15:06

g2ec pisze:Oj widzę że narobiłem sobie wrogów zupełnie niepotrzebnie.

Za zaistniałą sytuację wszystkich przepraszam i obiecuję że w przeciągu 48 godzin wszystko wyprostuję.

VFRKrzysztof - wysłałem Ci meila, jeszcze raz przepraszam.

A w moje okolice zapraszam, będzie pewnie w tym roku zlot u nas, a warto bo ciekawa okolica..
Powinieneś kolego butelkę Krzysztofowi wysłać z przeprosinami... a nie maila. :oops:
Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » pt 22 sty 2010, 15:24

Ja w sposób jednoznaczny oceniam postępowanie tego typa. Nie chodzi o pieniądze, bo są to dla mnie kwoty niewiele znaczące, ale o zachowanie, którego nie znoszę i które zawsze z największą zaciętością zwalczam. Zwykle w takich przypadkach stosuję metodę nagłaśniania sprawy a jest to broń strrrrrraszna i bardzo skuteczna.
Raz kurier DPD przez 3 dni nie mógł mnie znaleźć. Na goldenline i linkedin znalazłem nazwiska około 30 osób z DPD, wysłałem do wszystkich uprzejmą prośbę o szybkie doręczenie przesyłki i w ciągu trzech godzin ją dostałem.
Raz Lufthansa nie chciała mi wypłacić rekompensaty za opóźniony lot. Najpierw bardzo nie chcieli a potem dostałem więcej, niż chciałem i 10 maili od różnych osób z przeprosinami.
A z ostatniej akcji naprawiania świata jestem najbardziej zadowolony. Ujeżdżam służbowego Passata, który jest autem fabrycznie wadliwym, poskładanym byle jak z byle czego. Ciągle się psuje i jeździ na lawecie równie często jak na własnych kołach. Zawożę go do serwisu, który psuje go jeszcze bardziej, a po kilku próbach dopiero naprawia. Ostatnio ludkowie zrobili rzecz tak niewyobrażalną, że powiedziałem enough is enough. Napisałem maila do kierownika serwisu opisując całą sytuację, a na kopii umieściłem wszystkie serwisy VW w Warszawie, TVN Turbo, Auto Świat i VW w Dojczlandzie. Reakcja była natychmiastowa. Załatwili mi ekspresową bezpłatną naprawę w innym mieście a potem w Warszawie grzecznie naprawili resztę. Następnie zadzwonił do mnie Helmut z samego Wolfsburga, przez pół godziny słuchał moich opowieści i uprzejmie zapytał, czy jak dostanę gadżety za 100 EUR to przestanę pyszczyć.
Ja takie akcje przeprowadzam zawsze, jeśli ktoś ugodzi w moje głęboko zakorzenione poczucie sprawiedliwości i temu człowieczkowi też nie daruję. Poruszenie tematu na forum nie pomogło, więc jak tylko nadejdzie wiosna to wybiorę się w niedzielę do Żerkowa. Wiem jak człowiek się nazywa, wiem gdzie mieszka, bo przecież na jakiś adres mu tą tarczę wysłałem. W Żerkowie jest pewnie jakiś kościół, do którego przychodzą ludzie więc będę tych ludzi pytał, czy go znają. I zobaczymy, co się będzie działo.

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » pt 22 sty 2010, 15:32

No taaak, kiedy ja pisałem poprzedniego posta to kolega akurat się obudził. Wpłać chłopie tą kasę na konto ze zdjęcia i wklej tutaj skan przelewu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 22 sty 2010, 17:17

Krzychu - jest takie powiedzenie morsowe:

"tak trzymać, i nie trza psuć"

:biggrin

szacun i rispekt

Awatar użytkownika
g2ec
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: g2ec » sob 23 sty 2010, 14:03

Jako że zawaliłem sprawę z tarczą, Przepraszam, jest mi głupio i wstydzę się okrutnie. :oops:
Nie było moim zamysłem nikogo oszukiwać.
Dziękuję za koleżeńską pomoc.
Mam nadzieję że będę mógł Ci Krzysztofie podać rękę na jakimś zlocie i przy jednym stole napić się browara.

załączam skan przelewu i dodaję numer telefonu do opisu żeby uniknąć podobnych sytuacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gruber
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jarosław

Post autor: gruber » sob 23 sty 2010, 14:09

A nie trzeba było tak od razu... ?

Awatar użytkownika
g2ec
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: g2ec » sob 23 sty 2010, 14:25

Najmniej zabawne z tego jest fakt że dowiedziałem sie o meilu na mojej skrzynce właśnie z forum. a tu przez trzy tygodnie akcja się rozwija. :sad:

Zablokowany