Odpowiedni kufer centralny na Wingracka2 do Vitka
- MC_Hammer
- ostry klepacz

- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Ogólnie to ja mam maxie 52l.
Spokojnie wchodzą dwa szczękowce.
Co do gabarytu to nie ma problemu, zawsze lepiej mieć troszkę więcej niż kombinować, że się nie upchnie.
A gumki
to bardzo ważna rzecz, tak obładowany zrobiłem około 2000km wszystkie kurfy troszkę przeciążone i nic im się nie stało.
A może jedynie miałem szczęście
Spokojnie wchodzą dwa szczękowce.
Co do gabarytu to nie ma problemu, zawsze lepiej mieć troszkę więcej niż kombinować, że się nie upchnie.
A gumki
A może jedynie miałem szczęście
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Polecam V46. Przerabialem dylemat V46 vs. Maxia i wybralem ten pierwszy bo bardziej mi sie podobal (jest zgrabniejszy
), a pomimo paru litrow ladownosci mniej i tak ma takie samo (czyli teoretycznie 10kg brutto) dopuszczalne obciazenie.
Jeszcze mala refleksja na temat pakowania dwoch integrali - na prawde jezdzicie z pustymi kuframi zeby w nie na postoju kaski ladowac?
Jeszcze mala refleksja na temat pakowania dwoch integrali - na prawde jezdzicie z pustymi kuframi zeby w nie na postoju kaski ladowac?
- Buła
- klepacz

- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Witam,po to co by ich nie zgubić,ja kupiłem na allegro takie gumki to bardzo latały w otworach w płycie i je przykleiłem.MC_Hammer pisze:A tak z czystej ciekawości to spytam (poza samookaleczeniemBuła pisze:Witam,co do gumek,to polecam pod kazda gumkę podlać kropla Kropelki lub Super Glue i po sprawie.) to po co ???
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- MC_Hammer
- ostry klepacz

Sorka, ale ja swoje nabyłem normalnie w sklepie, za dwie zapłaciłem coś koło 7-8 zł.Buła pisze:Witam,po to co by ich nie zgubić,ja kupiłem na allegro takie gumki to bardzo latały w otworach w płycie i je przykleiłem.MC_Hammer pisze:A tak z czystej ciekawości to spytam (poza samookaleczeniemBuła pisze:Witam,co do gumek,to polecam pod kazda gumkę podlać kropla Kropelki lub Super Glue i po sprawie.) to po co ???
Gumki lub ekspandery jak kto woli, mają jedną zaletę.
Mianowicie jeśli się je naciągnie wokół bagażu to podczas drgań same się dociągają (jeśli można tak to nazwać).
W sumie troszkę zrobiłem z tym rozwiązaniem parę kilo i nigdy nie zauważyłem brak którejkolwiek z nich
Ale jak zawsze, jak kto woli
Dzięki za odpowiedź.
- MC_Hammer
- ostry klepacz

Tośmy się zrozumieliFazer72 pisze:MC Buła nie przykleił expanderów tylko te małe gumowe guziki co są w otworach w płytę wepchnięte i jak kufer zdejmujesz , to sie do kufra kleją i giną jak przenosisz kufer .
Ja też mam przyklejone
Wy o tych co i ja mam przyklejone
a ja o zabezpieczeniu dodatkowym
Zapodaliśmy zdjęcia z Gregorym z ekspanderami to uznałem, że i o "gumkach" już innych gadamy.
A tak przez chwilę to się nawet zastanawiałem po co ekspandery kleić ...
Sorka za OT