Prośba o pomoc w zakupu VFRki

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Paltap
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Prośba o pomoc w zakupu VFRki

Post autor: Paltap » pn 20 kwie 2009, 12:56

Witam,
Właśnie dołączyłem do forum i to mój pierwszy post więc... proszę o wyrozumiałość.

Planuje zakup VFR800 i zastanawiam się nad rocznikiem - stąd moje pytanie. Czy naprawdę warto dołożyć kilka kpln aby kupić rocznik 02-03 ? Czy może na spokojnie szukać rocznika 98-01 ? Wiem, że to motocykl niezawodny i wiem, że roczniki 98-01 są naprawdę dobre, moje pytanie raczej tyczy się zmian w modelu od 02, czy są mocno znaczące.

Motocykl planuje używać turystycznie (wypady bliższe bądź dalsze z dziewczyną).
Proszę również o radę na co szczególnie zwracać uwagę podczas zakupu, a może ktoś posiada jakąś ładną VFR do sprzedania ?
Mam również pytanie do posiadaczy takiego motocykla. Czy naprawdę spalanie waha się w przedziale 6-10l/100km (6 trasa/10 miasto) ?
Będę wdzięczny za wszelkie info.
Pozdro

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » pn 20 kwie 2009, 13:13

Rocznik 02- ma bardzo wiele zmian. Najważniejsze to system V-tec i rozrząd na łańcuchu. Roczniki 98-01 to bardzo zacne motocykle. Trudno coś doradzać bo ta kwestia gustu, ale ja wolałem wpakować zimą trochę grosza w dopracowanie mojej '00 niż zamieniać ją na Vitka :)

A co do spalania to bardzo zależy od stylu jazdy. Jeden na trasie wyrobi się w 5l a innemu mało będzie 7-8. To samo w mieście. Zresztą gdzieś masz wątek dotyczący spalania w VFRkach to sobie looknij :)

Awatar użytkownika
msound
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: msound » pn 20 kwie 2009, 14:29

Jedyna rada to szukaj raczej czegos od forumowiczów, ja obejrzałem z 10 Vfr-ek z allegro i żadna nie była godna uwagi... Na dobry egzemplaż V-teca trzeba liczyc przynajmniej 20 tys zł. Czasami sie trafi rodzynek ale trzeba dłuuugo szukac...
Ala ma kota.
Kot ma kanarka.
Kanarek zap... na VFR.

Awatar użytkownika
Alnitak
pisarz
pisarz

Post autor: Alnitak » pn 20 kwie 2009, 15:41

msound pisze:Jedyna rada to szukaj raczej czegos od forumowiczów
Święte słowa! Weź je głęboko do serca :grin: Witaj i powodzonka w poszukiwaniach
Pablo

Awatar użytkownika
Paltap
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: Paltap » pn 20 kwie 2009, 15:46

Przeglądam ogłoszenia już od jakiegoś czasu.
Dzisiaj wertuje forum ;)
Może ktoś wie coś na temat tego motoru, bo już od jakiegoś czasu widzę ogłoszenie i zastanawiam się, czy nie sprawdzić tylko osoba która mogła by mi w tym pomóc jest około 250 km od miejsca docelowego.
http://moto.allegro.pl/item597806891_ho ... 2000r.html

ODPOWIEDZ