Witam,
Właśnie dołączyłem do forum i to mój pierwszy post więc... proszę o wyrozumiałość.
Planuje zakup VFR800 i zastanawiam się nad rocznikiem - stąd moje pytanie. Czy naprawdę warto dołożyć kilka kpln aby kupić rocznik 02-03 ? Czy może na spokojnie szukać rocznika 98-01 ? Wiem, że to motocykl niezawodny i wiem, że roczniki 98-01 są naprawdę dobre, moje pytanie raczej tyczy się zmian w modelu od 02, czy są mocno znaczące.
Motocykl planuje używać turystycznie (wypady bliższe bądź dalsze z dziewczyną).
Proszę również o radę na co szczególnie zwracać uwagę podczas zakupu, a może ktoś posiada jakąś ładną VFR do sprzedania ?
Mam również pytanie do posiadaczy takiego motocykla. Czy naprawdę spalanie waha się w przedziale 6-10l/100km (6 trasa/10 miasto) ?
Będę wdzięczny za wszelkie info.
Pozdro
Prośba o pomoc w zakupu VFRki
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Rocznik 02- ma bardzo wiele zmian. Najważniejsze to system V-tec i rozrząd na łańcuchu. Roczniki 98-01 to bardzo zacne motocykle. Trudno coś doradzać bo ta kwestia gustu, ale ja wolałem wpakować zimą trochę grosza w dopracowanie mojej '00 niż zamieniać ją na Vitka 
A co do spalania to bardzo zależy od stylu jazdy. Jeden na trasie wyrobi się w 5l a innemu mało będzie 7-8. To samo w mieście. Zresztą gdzieś masz wątek dotyczący spalania w VFRkach to sobie looknij

A co do spalania to bardzo zależy od stylu jazdy. Jeden na trasie wyrobi się w 5l a innemu mało będzie 7-8. To samo w mieście. Zresztą gdzieś masz wątek dotyczący spalania w VFRkach to sobie looknij

- Paltap
- teksciarz
- Kontakt:
Przeglądam ogłoszenia już od jakiegoś czasu.
Dzisiaj wertuje forum
Może ktoś wie coś na temat tego motoru, bo już od jakiegoś czasu widzę ogłoszenie i zastanawiam się, czy nie sprawdzić tylko osoba która mogła by mi w tym pomóc jest około 250 km od miejsca docelowego.
http://moto.allegro.pl/item597806891_ho ... 2000r.html
Dzisiaj wertuje forum

Może ktoś wie coś na temat tego motoru, bo już od jakiegoś czasu widzę ogłoszenie i zastanawiam się, czy nie sprawdzić tylko osoba która mogła by mi w tym pomóc jest około 250 km od miejsca docelowego.
http://moto.allegro.pl/item597806891_ho ... 2000r.html