Może ktoś z was otwierał wcześniej kłódki wytrychami itd ja próbowałem wytrychem piny ustawić i przekręcać ale nie idzie mi to zbyt rewelacyjne....
Blokada na Tarczach, kłódka!
-
Matts72
- Imię: Mateusz
- województwo: śląskie
Blokada na Tarczach, kłódka!
Witam wczoraj wydarzyła się głupia sytuacja, dzieciak mojej siostry lat 6 pod moją nieuwagą dostał się do garażu i narobił problemów mianowicie wziął kłódkę z szafki i widząc vfrkę znalazł sobie zabawę
i założył mi kłódkę na tarczę hamulcową po wew. stronie tarczy przy ladze.....
a klucza niema bo to była stara kłódka nieużywana kłódka jest masywna, nie ma dojścia żeby ją przeciąć lub zpiłować.... kaplica.
Może ktoś z was otwierał wcześniej kłódki wytrychami itd ja próbowałem wytrychem piny ustawić i przekręcać ale nie idzie mi to zbyt rewelacyjne....
Ostatnio zmieniony pn 02 cze 2014, 22:16 przez Matts72, łącznie zmieniany 2 razy.
Mechanika pojazdowa / Specjalizacja Honda & Toyota
- Roadrunner
- pisarz

- Imię: Pawelec
Re: Blokady na Tarczach, kłódki potrzebna pomoc!
Daj fote jak to wygląda
http://fb.com/House-of-Customs-647011255358927
PS: naklejki klubowe -> viewtopic.php?f=79&t=19837&p=311709#p311709
PS: naklejki klubowe -> viewtopic.php?f=79&t=19837&p=311709#p311709
- Tomek Grudziądz
- klepacz

- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: Blokady na Tarczach, kłódki potrzebna pomoc!
A jak zdejmiesz koło potem tarczę to też nie ma dojścia?
W pierwszej kolejności tak bym zrobił bo tarczę pokrzywić to żaden problem ale za to jakie koszty.
W pierwszej kolejności tak bym zrobił bo tarczę pokrzywić to żaden problem ale za to jakie koszty.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
-
Matts72
Re: Blokada na Tarczach, kłódka potrzebna pomoc!
Wtedy oczywiste że będzie dojście brałem to pod uwagę ale to na spokojnie jak będę miał czas jutro do południa muszę złożyćtomek1565 pisze:A jak zdejmiesz koło potem tarczę to też nie ma dojścia?
auto "zawieszenie,rozrząd,przeguby" a wieczorem jadę na dolnyśląsk nie mam czasu i nie chcę mi się już bawić z ściąganiem cięciem i składaniem.. interesował mnie patent na włam otwarcie kłódki wytrych+napinacz wprawne rączki otwierają kłódkę w 1 min
- emil
- stary wyjadacz

- Imię: Łukasz
no ale zdjęcie koła więcej jak 3min nie zajmuje, widząc Twój podpis o mechanice pojazdowej i czytając opisywany problem można mieć wątpliwości co do kompetencji..
to taka jakby auto-antyreklama, bo w sumie zamiast zakładać taki temat, mogłeś go dawno ogarnąć..
-
Matts72
sprawa ogarnięta niepotrzebne larmo
po 5 min wachlowania wsuwką do włosów i napinaczem home made bębenek zmienił swoją pozycję cierpliwość popłaca i na przyszłość się może przydać..
emil
wiem że zdjęcie koła to chwila i ewe. tarczy i złożenie tego też ale po chwili namysłu ta kłódka naprawdę jest mocna, masywne zapięcie kłódki . Nożyce odp nie mam żeby to chlasnąć a szlifiera trzeba nową kupić
więc tu kompetencje nic nie mają a patent z wytrychem chodził mi pogłowie żeby się tego nauczyć bo kiedyś miałem też patową sytuację z kłódką...
http://www.youtube.com/watch?v=jKPvYO1NNuI polecam wszystkim... w sytuacjach awaryjnych oprucz cięcia
tylko trzeba przy tym posiedzieć mi udał się przed chwilą za którymś tam razem ale się udało
emil
http://www.youtube.com/watch?v=jKPvYO1NNuI polecam wszystkim... w sytuacjach awaryjnych oprucz cięcia
tylko trzeba przy tym posiedzieć mi udał się przed chwilą za którymś tam razem ale się udało
- emil
- stary wyjadacz

- Imię: Łukasz
szkoda coś uszkodzić, a potem się na siebie wku..wiać, dlatego warto poświęcić trochę uwagi na takie czynności.. zwłaszcza, że ani tarcza, ani golenie do tanich nie należą.. 
-
Matts72
Re: Blokada na Tarczach, kłódka!
ja wykonałem tą operację bez żadnych strat a głównie napisałem bo jakbym zdjął koło i tak bym musiał jechać do kogoś żeby to ciąć to nie była kłódka za 20zł...
tu trzeba by było koło na pakę i szlifierą objechać
- magik
- klepacz

- Imię: Mathias
Albo dać młodemu tarczę kłódkę i brzeszczot i heya cały dzień Nauczył by się czegoś i zapamiętał ta zabawę do końca życia.
- Vermilion
- klepacz

- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Niestety magik, też mam 6-letniego urwisa i boję się, że w takiej sytuacji mógłby spróbować przeciąć złośliwie tarczę zamiast kłódki 
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- Zając
- klepacz

- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Tarczę, później przewody wybierał by na pewno coś co łatwiej się tnie. 
LWL 74HN