Artykuł w ŚM

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » pt 26 sty 2007, 16:47

Do czego pijesz? Jaka cenzura, bo nie rozumiem. Edycja tekstu to nie cenzura, czasami trzeba cos skrócic i dotyczy to rowniez moich tekstow. Cenzura to jest wtedy, jakby ktos maczal palce w sprawach merytorycznych, a takie cos nie ma miejsca.

A co do praw autorskich. Wszystkie prawa ma w tej chwili Agora S.A. nawet do mojego tekstu, ktory juz tak naprawde nie jest mój. Dzialania typu skanowanie i umieszczanie tego na forum nie jest i nigdy nie bedzie legalne. Ktos zadał pytanie to odpowiadam :)
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...

Awatar użytkownika
Klarkson
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Klarkson » pt 26 sty 2007, 17:23

Paweł, jak odpisujesz to cytuj prosze do kogo się zwracasz, zeby to miało rece i nogi.
Pawel pisze:Dzialania typu skanowanie i umieszczanie tego na forum nie jest i nigdy nie bedzie legalne.
Nie jest legalne, gdy jest publikowane przed oficjalną publikacją w prasie danego numeru.
Po oficjalnej "premierze" i "sprzedaniu się" danego egzemplarza mozesz wrzucic skan i nie bedzie to naruszeniem praw autorskich. Zwłaszcza skan wyciągnięty z gazety - poniewaz podajesz oficjalne zrodło.

BTW, jesli Luke nie "sprzedał" swojego tekstu, moze go wrzucic w formie jaką przekazał Tobie tutaj i bedzie po krzyku.
Klarkson

Awatar użytkownika
Robin
pisarz
pisarz
Imię: Dariusz

Post autor: Robin » pt 26 sty 2007, 18:18

Który z weas pracuje albo ma wtyki w ŚM?
Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....

Awatar użytkownika
marius79
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Mariusz
Kontakt:

Post autor: marius79 » pt 26 sty 2007, 19:52

Troszke poczytalem i Pawel ma racje. Jezeli przeniosl prawa autorskie, czyli po prostu sprzedal artykul nie mozna go publikowac bez wiedzy wlasciciela. W tym wypadku bez zgody redakcji SM. Szkoda, poniewaz przydalby sie taki opis VFR na forum w dziale download.

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » pt 26 sty 2007, 22:34

Klarkson pisze:Czy Luke dostał za artykuł kase
no wlasnie nie!! :)
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pt 26 sty 2007, 22:48

Nie jestem biegly w tych temetach, ale mam wrażenie, że ta ochrona praw w tym konkretnym wydaniu to lekka przesada. To tak jak by nie było można podać na forum np tekstu piosenki powiedzmy Jurka Połomskiego, albo zanucić na przystanku "daj mi tę noc". Chyba, że za pieniądze i bez zgody to tak.
A tak zupełnie na poważnie to rdzeniem tego artykułu są Paweł i Luke. Czy fakt wydrukowania ich tekstu w jakiejś prasie nie pozwala im już nigdy więcej wypowiadać się na ten temat? Wolno im powtórzyć swoje opinie w innym miejscu czy nie?

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pt 26 sty 2007, 23:23

marius79 pisze:Szkoda, poniewaz przydalby sie taki opis VFR na forum w dziale download.
a gdzie jest jakiś problem?? Czy np. Paweł nie moze napisać takowego artykułu tylko dla nasss?? :mrgreen: Przecież to nie musi być żaden artykuł, tylko zwykły opis z dołączoną opinią i tyle. Każdy ma prawo sie wypowiadać gdzie i jak chce bez naruszania jakichkolwiek praw :killer Tak więc czekamy na jakiś opisik VFR-ki i po krzyku.
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » sob 27 sty 2007, 00:05

Robin_Hood pisze:Który z was pracuje albo ma wtyki w ŚM?
No ja, a co? 8)

Słuchajcie, dajcie mi kilka dni na wybadanie całej sprawy ok?

Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...

GRZECH
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: GRZECH » sob 27 sty 2007, 11:40

Super artykul powinien byc na stronie komentarze wlascicieli tez swietne(szkoda ze nie ma tego 2 w gazetce)VFR przyciagaja chyba samych inteligetnych ludzi ,oprucz mnie:-) jak kogos interesuje pisanina to niech zagladnie tez do przyszlego "Motocykla" wychodzi 2 lutego i tez bedzie art. o VFR ja co miecha kupuje obydwie gazetki (a jakie mam wyjscie zima :-) )pozdro :bye

Awatar użytkownika
Ketchup
klepacz
klepacz
województwo: lubuskie

Post autor: Ketchup » sob 27 sty 2007, 12:04

troszkę mi tu zalatuje dulszczyzną, niby prawa autorskie tak - a skąd w dziale download są serwisówki cio :shock: , one nie są chronione prawami autorskimi :twisted: ???????????????????
pzdr
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » sob 27 sty 2007, 12:42

No to Ketchup załatwiłeś, zaraz serwisówki znikną. Trzeba było siedzieć cicho w tym czołgu. :bye

Awatar użytkownika
Ketchup
klepacz
klepacz
województwo: lubuskie

Post autor: Ketchup » sob 27 sty 2007, 12:59

SOWA pisze:No to Ketchup załatwiłeś, zaraz serwisówki znikną. Trzeba było siedzieć cicho w tym czołgu. :bye

hłe, hłe a tą fotkę w avatarku sam zrobiłeś, bo jak nie to na SYBIR :mrgreen: :evil :mrgreen:
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol

Ja

Post autor: Ja » wt 30 sty 2007, 10:58

Kto sie podejmie wstawienia tutaj skana artukułu z podaniem dokładnego źródła, numeru, nazwiska autora i fotografa? Tylko szybko !

Wiecie - tak zwana niska szkodliwość społeczna ...

Do robory !

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » wt 30 sty 2007, 16:20

ja wrzuce do siebie na strone tylko niech mi ktos na skrzynke wysle shoov@tlen.pl bo qzwa nie moge tego dostac juz qr.. jego #$%@!#$%!@#%!@$%! :)

Awatar użytkownika
Pawel
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Pawel » sob 03 lut 2007, 13:06

No i co panowie? Zgoda jest, tyle zamieszania a jak nie było to tak nie ma ? He ?? :)

Pawel

PS. Shoovfr, witaj w klubie ... to odnośnie avataru, heheheheh

ODPOWIEDZ