Hot grips Oxford - ciepłe manetki

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pt 14 lis 2008, 14:46

nie wiem czy ci wymienia i czy jest tam co naprawiac bo to normalny objaw dzialania tych manetek, w jednym sprzecie chodza super w innym nie
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » pt 14 lis 2008, 18:15

no wiesz fabiq..normalnie to jest jak grzeją a nie jak sie same wyłączają,a wszystko w motku mam jak pan bóg przykazał....

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pt 14 lis 2008, 18:42

niby tak ale mam ten sam problem w quadzie, dzialaja normalnie kiedy nie pracuje silnik, jak odpale to sie wylaczaja pozniej nie chca sie wlaczyc, jak wlacze swiatla to czasem dzialaja a czasem nie, w kazdym razie bawic sie nie bede tylko wymianiam panel sterujacy i po sprwaie ma nadzieje bedzie, jutro go zamontuje bo zeby sie do niego dobrac musze pol quada rozebrac

Fazer72
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz

Post autor: Fazer72 » pt 14 lis 2008, 19:09

marlon pisze:kurde w intermotors widze że problemu nie ma, ja czekam aż moje dojdą do sprzedającego,sprzedający wyśle te minety do jakiegoś serwisu,serwis jak naprawi,a ma na to koło 2 tygodnie to wyśle sprzedającemu a sprzedający wyśle je do mnie,czyli pewnie śniegiem już walnie za ten czas a w łapy dalej zimno...... :palisie
Marlon optymista ...
Sprzedawca ma 14 dni roboczych - czyli 3 tygodnie ale nie na naprawe , tylko na decyzje co z tym dalej zrobić a potem ma ileś tam czasu na naprawę i dostarczenie Tobie w możliwie najkrótszym czasie , więc jak wysyła ciężarówkę z akcesoriami np 1 raz w miesiącu , to Ci przecież extra kurierem nie wyśle , tylko musi czekać cały miesiąc

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 14 lis 2008, 19:27

to zaposajcie sobie jakies rękawice zimowe alpinestara i bedzie git :)

Awatar użytkownika
Siara
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: Siara » pt 14 lis 2008, 21:39

wiec jakie najlepiej manetki wybrac z dostepnych na naszym rynku? z tego co czytam, to chyba nie Oxfordy..?
Akrapović, WINGRACK 2, Givi 3x, K&N

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pt 14 lis 2008, 22:08

dlaczego nie oxfordy, jesli beda ci szwankowac to drugi panel masz za free, wiec gdzie problem?!

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: marlon » pt 14 lis 2008, 23:54

czyli raczej mi wymienią..gość mówił,że to miesiąc nawet może trwać!quwa mać :bardzozly a mi się traska do karpacza szykuje na tydz.to dość ,że mnie śniegiem może tam zasypać to jeszcze mi po łapach pizgać będzie :palisie

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » sob 15 lis 2008, 07:21

jest na to sposob, mozna kupic cos takiego

http://www.oxprod.com/index.php?pg=3&ac ... pid=177&p=

takie rekaw zakladany na manete oslaniajacy dlon, nieprzewiewny i nieprzemakalny no i niedrogi

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » sob 15 lis 2008, 07:41

Fabiq pisze:http://www.oxprod.com/ind...d=30&pid=177&p=

takie rekaw zakladany na manete oslaniajacy dlon, nieprzewiewny i nieprzemakalny no i niedrogi
Fabiq, a po wiela takie cudo?

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » sob 15 lis 2008, 08:35

85 pln u mnie , w warszawie na jagiellonskiej maja dwa komplety za 125 pln, mozecie do nich jechac i to obadac, tylko nie chwalcie sie tam w jakiej cenie ja sprzedaje

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: marlon » pt 02 sty 2009, 17:42

No i tak... dostałem nowe manetki,nowa centralka i........ ja pierd.. kur.. mać!!!! to samo a są nowe!!!!! :sciana cholera tylko niech mi nikt nie mówi,że słaby aku.czy ładowanie....
nie wiem już sam.. ale wpadłem na pomysła :yeah kupiłem taki stabilizator i go przed manetki założę.ten stabilizator wypuszcza za siebie max 12 woltów tak,że może te zabezpieczenia wbudowane w tą centralkę przestaną świrować.... zobaczymy

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » ndz 04 sty 2009, 14:26

manetki najlepiej podłączyć przez przekaźnik bezpośrednio pod aku, może to być zwykły przekaźnik samochodowy od świateł na 30A, tylko pamiętajcie o założeniu bezpiecznika oraz dobierzcie gruby kabel do takiego zestawu, np 2,5mm^2.
konsolę podpiąć pod stacyjkę i dalej na sterowanie przekaźnika.

co to da?
unikniecie spadków napięć, gdyż grzałki będą podpięte bezpośrednio pod aku, a więc nie będą sie wyłączać z byle powodu same, 2. po wyłączeniu zapłonu nie rozładują aku.
miałem takie coś w tdm, i z tego co kojarzę, poprzednik robił sterowanie manetek "-", a nie "+", tzn przekaźnik podawał "-" na grzałki. nie miałem z nimi żadnych problemów.

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: marlon » ndz 04 sty 2009, 19:11

emil_sc instrukcja tych manetek mówi żeby je bezpośrednio pod aku podpiąć.są podpięte a się i tak wyłączają

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » ndz 04 sty 2009, 19:27

takie odbiorniki, które ciągną dużo prądu, podpina się po przekaźnikach. dziwi mnie za każdym razem fakt, że nawet głupich świateł w motocyklach tak sie nie robi.

jeśli Ci się Marlon wyłączają, to po 1.
włączaj je tylko, gdy silnik pracuje

2. jak już silnik chodzi i włączysz manetki, zmierz napięcie na aku i podaj tutaj, ile ono wynosi. Od razu mówie, że jeśli spada przy jakimkolwiek obciążeniu do 9V - aku przeznacza się na skup złomu.

włącz sobie zapłon , podepnij woltomierz i zakręć rozrusznikiem. podaj nam tu napięcie, jakie pokazał miernik

bdw. stabilizator na 12V mozesz założyć, tylko polecam do niego KAWAŁ radiatora założyć, bo inaczej przy takim obciążeniu długo nie pociągnie. o ile wogóle pociągnie..

srednio mi to oceniac na podstawie postów, ale jak możesz to zeskanuj mi intrukcje i wyslij jako jpg na emil003@wp.pl
zobaczymy o co w tym biega dokladnie ;)

ODPOWIEDZ