Hot grips Oxford - ciepłe manetki
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
niby tak ale mam ten sam problem w quadzie, dzialaja normalnie kiedy nie pracuje silnik, jak odpale to sie wylaczaja pozniej nie chca sie wlaczyc, jak wlacze swiatla to czasem dzialaja a czasem nie, w kazdym razie bawic sie nie bede tylko wymianiam panel sterujacy i po sprwaie ma nadzieje bedzie, jutro go zamontuje bo zeby sie do niego dobrac musze pol quada rozebrac
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Marlon optymista ...marlon pisze:kurde w intermotors widze że problemu nie ma, ja czekam aż moje dojdą do sprzedającego,sprzedający wyśle te minety do jakiegoś serwisu,serwis jak naprawi,a ma na to koło 2 tygodnie to wyśle sprzedającemu a sprzedający wyśle je do mnie,czyli pewnie śniegiem już walnie za ten czas a w łapy dalej zimno......
Sprzedawca ma 14 dni roboczych - czyli 3 tygodnie ale nie na naprawe , tylko na decyzje co z tym dalej zrobić a potem ma ileś tam czasu na naprawę i dostarczenie Tobie w możliwie najkrótszym czasie , więc jak wysyła ciężarówkę z akcesoriami np 1 raz w miesiącu , to Ci przecież extra kurierem nie wyśle , tylko musi czekać cały miesiąc
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
jest na to sposob, mozna kupic cos takiego
http://www.oxprod.com/index.php?pg=3&ac ... pid=177&p=
takie rekaw zakladany na manete oslaniajacy dlon, nieprzewiewny i nieprzemakalny no i niedrogi
http://www.oxprod.com/index.php?pg=3&ac ... pid=177&p=
takie rekaw zakladany na manete oslaniajacy dlon, nieprzewiewny i nieprzemakalny no i niedrogi
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Fabiq, a po wiela takie cudo?Fabiq pisze:http://www.oxprod.com/ind...d=30&pid=177&p=
- marlon
- klepacz
- Imię: mariusz
- Kontakt:
No i tak... dostałem nowe manetki,nowa centralka i........ ja pierd.. kur.. mać!!!! to samo a są nowe!!!!!
cholera tylko niech mi nikt nie mówi,że słaby aku.czy ładowanie....
nie wiem już sam.. ale wpadłem na pomysła
kupiłem taki stabilizator i go przed manetki założę.ten stabilizator wypuszcza za siebie max 12 woltów tak,że może te zabezpieczenia wbudowane w tą centralkę przestaną świrować.... zobaczymy

nie wiem już sam.. ale wpadłem na pomysła

- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
manetki najlepiej podłączyć przez przekaźnik bezpośrednio pod aku, może to być zwykły przekaźnik samochodowy od świateł na 30A, tylko pamiętajcie o założeniu bezpiecznika oraz dobierzcie gruby kabel do takiego zestawu, np 2,5mm^2.
konsolę podpiąć pod stacyjkę i dalej na sterowanie przekaźnika.
co to da?
unikniecie spadków napięć, gdyż grzałki będą podpięte bezpośrednio pod aku, a więc nie będą sie wyłączać z byle powodu same, 2. po wyłączeniu zapłonu nie rozładują aku.
miałem takie coś w tdm, i z tego co kojarzę, poprzednik robił sterowanie manetek "-", a nie "+", tzn przekaźnik podawał "-" na grzałki. nie miałem z nimi żadnych problemów.
konsolę podpiąć pod stacyjkę i dalej na sterowanie przekaźnika.
co to da?
unikniecie spadków napięć, gdyż grzałki będą podpięte bezpośrednio pod aku, a więc nie będą sie wyłączać z byle powodu same, 2. po wyłączeniu zapłonu nie rozładują aku.
miałem takie coś w tdm, i z tego co kojarzę, poprzednik robił sterowanie manetek "-", a nie "+", tzn przekaźnik podawał "-" na grzałki. nie miałem z nimi żadnych problemów.
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
takie odbiorniki, które ciągną dużo prądu, podpina się po przekaźnikach. dziwi mnie za każdym razem fakt, że nawet głupich świateł w motocyklach tak sie nie robi.
jeśli Ci się Marlon wyłączają, to po 1.
włączaj je tylko, gdy silnik pracuje
2. jak już silnik chodzi i włączysz manetki, zmierz napięcie na aku i podaj tutaj, ile ono wynosi. Od razu mówie, że jeśli spada przy jakimkolwiek obciążeniu do 9V - aku przeznacza się na skup złomu.
włącz sobie zapłon , podepnij woltomierz i zakręć rozrusznikiem. podaj nam tu napięcie, jakie pokazał miernik
bdw. stabilizator na 12V mozesz założyć, tylko polecam do niego KAWAŁ radiatora założyć, bo inaczej przy takim obciążeniu długo nie pociągnie. o ile wogóle pociągnie..
srednio mi to oceniac na podstawie postów, ale jak możesz to zeskanuj mi intrukcje i wyslij jako jpg na emil003@wp.pl
zobaczymy o co w tym biega dokladnie
jeśli Ci się Marlon wyłączają, to po 1.
włączaj je tylko, gdy silnik pracuje
2. jak już silnik chodzi i włączysz manetki, zmierz napięcie na aku i podaj tutaj, ile ono wynosi. Od razu mówie, że jeśli spada przy jakimkolwiek obciążeniu do 9V - aku przeznacza się na skup złomu.
włącz sobie zapłon , podepnij woltomierz i zakręć rozrusznikiem. podaj nam tu napięcie, jakie pokazał miernik
bdw. stabilizator na 12V mozesz założyć, tylko polecam do niego KAWAŁ radiatora założyć, bo inaczej przy takim obciążeniu długo nie pociągnie. o ile wogóle pociągnie..
srednio mi to oceniac na podstawie postów, ale jak możesz to zeskanuj mi intrukcje i wyslij jako jpg na emil003@wp.pl
zobaczymy o co w tym biega dokladnie