Koledzy czy czasami trzeba i warto oszczędzać?
oto dwa przykłady
Zębatka przednia RC 36 16 zębów 145 zł (za tyle mogę mieć orginał - jak ktoś potrzebuje niech wali smiało na gg)
Zębatka przednia RC 46 np 98 17 zębów 350 zł - to fakt jest słono, ale do RC 36 sens jest mały...kupować jakis tani " zamiennik
Wymiana napedu [zebatki, lancuch] RC46
-
- Imię: Marek
- Kontakt:
Zębatki VFR
Życie jest zbyt krótkie żeby przejechać je powoli
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
wyczyscilem łańcuch i wysmarowanłem olejem, poprawiłem zębatke z tyłu i różnica jest 5mm
wiecej tego nie ruszam.
Zebatka na tył oryginał kosztuje koło 350zł wiec moim zdaniem nie ma sensu ładować tyle kasy. już wolał bym kupić 2 zamienniki dobre i tak pociągną dłużej niż łańcuch, a któraś na pewno będzie dobra, poza tym nie wiadomo czy to wina zębatki czy tego na czym ona się opiera.

Zebatka na tył oryginał kosztuje koło 350zł wiec moim zdaniem nie ma sensu ładować tyle kasy. już wolał bym kupić 2 zamienniki dobre i tak pociągną dłużej niż łańcuch, a któraś na pewno będzie dobra, poza tym nie wiadomo czy to wina zębatki czy tego na czym ona się opiera.
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
wymieniłem wczoraj napęd. okazało się, że w VFR RC46 wymiana napędu to czysta przyjemność (poza czyszczeniem syfu ze starego smaru). Zapięty łańuch można założyć nawet nie zdejmując lewego setu. Wystarczy go odsunąć (akurat nakrętke osi miałem z prawej strony, nie wiem czy tak jest zawsze) i już pięknie łańcuch wchodzi 

Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...