Stacje LUKOIL
-
- Imię: Paweł
- województwo: śląskie
Stacje LUKOIL
Chciałbym zapytać co sądzicie o tych stacjach? Paliwo tam jest zawsze taniej niż na innych stacjach, czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym paliwem? Jakieś opinie słyszał? Chodzi mi o wszystkie rodzaje paliwa, benzyna, gaz i ropa, Warto tam kupować czy to jest syf jakiś?
- alternatom
- pisarz
- Imię: tomek
- Kontakt:
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Polecam pośledzić skąd pochodzi paliwo
patrz viewtopic.php?t=2535&highlight=lukoil
patrz viewtopic.php?t=2535&highlight=lukoil
-
- Imię: Paweł
- województwo: śląskie
raczej interesowałaby mnie jakość i cena. a pochodzenie, no cóż, nie wiem co to za różnica czy ruskim mam płacić czy polskim wyzyskiwaczom. Bardziej interesuje mnie to ile z mojej kieszeni ubędzie. Jakkolwiek zacząłem na razie tankować tam gaz do samochodu, no i ..... spadło spalanie.... świadczy to jakoś o jakości gazu? Pytam bo chciałbym tankować do moto, a tu silnik delikatniejszy więc chciałbym się dowiedzieć czy to jakiś badziew nie jest
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
My mamy inne informacje od ludzi z branżyigor pisze:a nigdy: bezobsługowe

Tankować na Nesti bo dobre paliwo

Od wielu lat tankujemy tam i moto, i samochód - żadnych problemów

A paliwo i tak pochodzi z jednego źródła, polskie rafinerie

Każdy tankuje tam gdzie mu wygodnie i cena bardziej przyjazna. Jedyny wyjątek stanowią stacje przy hiper marketach, tam tankowania nie polecam.
W Lukoil też tankowaliśmy, żadnych problemów nie było

Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads
- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- Kontakt:
Kwestia cysterny to pewnie dlatego, ze podczas spuszczania paliwa caly syf z dna jest wzburzany i lata sobie beztrosko zanim cysterna nie odjedzie i prawa grawitacji go nie dopadnappamula pisze:wytłumacz co przez to rozumiesz i dlaczego?igor pisze:a nigdy: bezobsługowe i każda kiedy stoi cysterna i napełnia.

A Rh POSITIVE
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
- muchaok
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
A ja tankuję jak mi po drodze - jeśli chodzi o moto. Nie mam ulubionych stacji, bo np. jechanie przez warszawke 30 min w korkach, żeby zatankowac na swojej ulubionej sieci paliw - to moim zdaniem głupota. Odnośnie samochodu, staram sie tankowac na OSZOŁOMIE na Górczewskiej - jeśli chodzi o gaz. Chcę tymsamym zdementować plotki dotyczące tankowania na stacjach przy marketach - przynajmniej odnośnie mojego auta !!!! Ja jestem mega zadowolony z tego gazu, bo np. nie śmierdzi, jak z innych stacji, o STATOIL nie wspomnę. GAZ ze STATOIL, śmierdzi najbardziej.
Pare razy przytrafiło mi się tankowac tam tez benzynę, i podobnie nie było najmniejszych kłopotów. Ja osobiście uważam, że markety, maja taki obrót - bo tankuje tam tak dużo aut ( zawsze jest kolejka, kiedy bym nie przyjechał ) że kase nabijają na obrocie i stąd moga pozwolić sobie w/g starej żydowskiej teorii na dyktowanie niższych cen. Nie wydaje mi się, aby paliwo było gorszej jakości, bo fama by ich zabiła..... a jak wiadomo sieciom marketów, zależy na kasie, więc starają sie nie odstraszać klientów !!!
Pare razy przytrafiło mi się tankowac tam tez benzynę, i podobnie nie było najmniejszych kłopotów. Ja osobiście uważam, że markety, maja taki obrót - bo tankuje tam tak dużo aut ( zawsze jest kolejka, kiedy bym nie przyjechał ) że kase nabijają na obrocie i stąd moga pozwolić sobie w/g starej żydowskiej teorii na dyktowanie niższych cen. Nie wydaje mi się, aby paliwo było gorszej jakości, bo fama by ich zabiła..... a jak wiadomo sieciom marketów, zależy na kasie, więc starają sie nie odstraszać klientów !!!
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.
- DARAYAVAHUS
- pisarz
Z tego co wiem, stacje benzynowe przy marketach mają znaczenie tylko i wyłącznie marketingowe, żeby przyciągnąć jeszcze więcej klientów przynajmniej w pobliże marketu. A kasę robią na sprzedaży towarów w sklepie. Dlatego paliwa sprzedają prawie po kosztach.
I też raczej nie mogę narzekać na paliwa przy marketach. Powiem więcej - 20 litrów paliwa przy markecie, to jest 20 litrów. A nie 18,5 - jak w SHELLU. Zatankujcie kiedyś do kanistra, a zobaczycie jak nas rżną na ilości paliwa. Nie dość, że cena przeraża, to jeszcze kant ilościowy.
Stąd może to mniejsze zużycie paliwa na niektórych stacjach - po prostu tankujemy właściwe litry, a nie okrojone litry
I też raczej nie mogę narzekać na paliwa przy marketach. Powiem więcej - 20 litrów paliwa przy markecie, to jest 20 litrów. A nie 18,5 - jak w SHELLU. Zatankujcie kiedyś do kanistra, a zobaczycie jak nas rżną na ilości paliwa. Nie dość, że cena przeraża, to jeszcze kant ilościowy.
Stąd może to mniejsze zużycie paliwa na niektórych stacjach - po prostu tankujemy właściwe litry, a nie okrojone litry