BRUKOWIEC - FAKT - artykuł o motocyklistach -

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » czw 09 kwie 2009, 11:55

bialy-murzyn, czytam twoje posty i myślę że to nie forum dla ciebie...wychwalasz jazdee samochodem teraz podajesz cytaty że z twojej miejscowości rozj.b. sie 8 motonitów troszkę.... chyba przesadzasz i że pierd....nie w szmatławcu to zyciowe fakty...pozdro :evil:

Awatar użytkownika
Alnitak
pisarz
pisarz

Post autor: Alnitak » czw 09 kwie 2009, 12:19

Coz, uwazam, ze wszelkie komentarze sa zbedne - motocyklisci czy tez pseudomotocyklisci to dobry temat na tanie sensacyjki. A dla pism pokroju faktu sensacyjki rowna sie dobry zbyt i godziwy zarobek. swoja droga ciemne to nasze spoleczenstwo, ze przyjmuje wiele temu podobnych wiesci bezkrytycznie :cry:
Pablo

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » czw 09 kwie 2009, 14:42

Najlepsze co mozna zrobic to NIE KUPOWAC FAKTU.
Bo o to w tym chodzi - o kase ze sprzedazy.
Wiec ode mnie na pewno tej kasy za szmate zwana Fakt nie zobacza :mrgreen: .
I tyle.

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » czw 09 kwie 2009, 16:35

Njalepiej skwitował to gość w komentarzach pod tekstem że pewnie jakis motocyklista przeleciał autorowi pannę :mrgreen: Biedaczysko mści się teraz :mrgreen:
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » czw 09 kwie 2009, 17:54

nie, gość tylko zajmuje się jednym z wycinków światka motocykli
i pisze dobrze

motocylista przed 25 rokiem życia to to samo co samochodowy kierowca do 25 roku życia czyli suma nieszczęść

statystyki nie kłamią

a że przed 25 rokiem jest bardzo dużo szaleńców motocyklowych no to i ten w sumie trochę dziwny artykuł, ale wiadomo że szmatławiec musi pewna rzecz opisać własnymi szmatławymi słowami

dziwię się natomiast temu, że większośc tu która jest w sumie koło 30-tki bulwersuje się, a statystyki nie kłamią
"jesteś młody, na motorze masz znaczniej mniejsze szanse przeżycia wypadku"

ja tam olewam ten artykuł bo mam swoje zdanie, ale jak tak bardzo razi no to po prostu wziąć się i artykuł zaskarżyć : >

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Re: BRUKOWIEC - FAKT - artykuł o motocyklistach -

Post autor: MadziX » czw 09 kwie 2009, 18:37

Szozdul pisze:Dziś bedac u dziadakow na obiadku wpadla mi w rece gazeta a raczej totalny chłam czyli FAKT.
chciałeś chyba napisac 'FUCKT' :evil :evil
Obrazek

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: moskittiero » czw 09 kwie 2009, 20:38

jak i wszyscy wyżej podzielam tą samą opinię a i komentarzy pod artykułem przybyło i szydzą z autora jak i poziomu pisma

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » czw 09 kwie 2009, 22:02

Ludzie,
gdyby ten artykul ukazal się np.w Rzepie albo FT,moznaby sie zastanowic,czy czasem nie maja racji.
Ale szmata zwana nieslusznie gazeta pt. "Fakt" goni za sensacja,wiec nic co tam napisza nie moze byc brane serio.Nie moze,bo pisza dla kasy a nie zeby cos przekazac.I informacje nie sa wiarygodne.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 10 kwie 2009, 07:49

bialy-murzyn pisze:nie, gość tylko zajmuje się jednym z wycinków światka motocykli
i pisze dobrze
Jednak jeżeli uważasz że on "dobrze" pisze to sugeuje ci zastanowić się nad swoimi słowami, piszę poważnie
motocylista przed 25 rokiem życia to .... suma nieszczęść
zawsze mysłałem że to kwestia rozumu a nie wieku ale może mój rozum nie dorównuje Twojemu
statystyki nie kłamią
tylko w statystykach nic nie piszą o poglądach tych co się zabili, ale może ja nie umiem czytać statystyk tak jak Ty
a że przed 25 rokiem jest bardzo dużo szaleńców motocyklowych
sforułowanie "bardzo dużo" jest statystycznie niedokładne, dla jednych to 2% dla innych 98%. Proponuje uściślić.
no to i ten w sumie trochę dziwny artykuł
jeżeli on jest tylko "dziwny" to ja faktycznie nie dorastam do Twojego poziomu.
dziwię się natomiast temu, że większośc tu która jest w sumie koło 30-tki bulwersuje się
no jasne przeciez masz racje, kazdy przed 30 to wariat, przeciez to z definicji wynika. Dziwne że aż tylu dożyło, naprawdę dziwne. A ile Ty masz lat? Ukryłeś swój wiek?
"jesteś młody, na motorze masz znaczniej mniejsze szanse przeżycia wypadku"
a tak tu się zgadzam, po trzydziestce ciało się utwardza i wypadki się łatwiej przeżywa
mam swoje zdanie
Brawo, być przekonanym o słuszności swoich poglądów i ich nieomylności to gwarancja sukcesu! Pamiętam takiego faceta, nawet nie jednego. Hitler, Stalin, Lenin, Castro, Ho Shi Min, Mao .... Fantastycznie, masz szanse być przywódcą świata. Może od razu wrzucić wszystkich przed 25 rokiem do krematorium? I mniej wypadków, mniej kosztów NFZ, mniej zagrożeń na drogach dla innych.

Każde Twoje zdanie to esencja głębokich przemyśleń. Zaczynam być Twoim fanem.
Ave Biały Murzyn
Ostatnio zmieniony wt 14 kwie 2009, 10:06 przez ppamula, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pt 10 kwie 2009, 08:39

mam 24 i jakoś sumą nieszczęść nie jestem :roll: każdemu życzę tyle rozwagi :evil :evil :evil
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » pt 10 kwie 2009, 08:39

Przy okazji statystyk, Biały Murzyn
Zadziwiające jest że ilość motocykli w 2006 w porównaniu do 1997 spadła do 93,1%. :shock:

W miesiącu sierpniu 2008, gdzie najwięcej było wypadków motocyklowych w ubiegłym roku bo aż 205 ilość śmiertelnych to tylko 16,1% :shock:a w całym roku 15,5%

Co charakterystyczne wszystkich wypadków śmiertelnych w wypadkach drogowych z udziałem osobówek, ciężarówek, motocykli, skuterów, rowerów, pieszych było 11,3% a w niektórych województwach 18%

A teraz najlepsze, w 2007 roku ilość ofiar z winy kierującego w porównaniu do wszystkich ofiar to 67% ale
ilość ofiar z winy pieszego to aż 20% !!!!
Ciekawy jestem ile w tym winnych było mocherowych beretów a ile pijanych pieszych.

Dla jasności podam że w 2007 roku wśród wszystkich pojazdów
osobowe to 74,2%
ciężarowe to 12,5%
a motocykle to tylko 4,3%

łatwo z tego wywnioskować że motocykliści spowodowali zaledwie 2,9% wypadków śmiertelnych ogółem.

Jeżeli motocykliści będąc 4,3 procentową mniejszościa spowodowali tylko 2,9 procent wypadków śmiertelnych to znaczy że lepiej jeżdżą od pozostałych.

Źródło: scigacz.pl oraz Komenda Główna Policji.

Jeszcze raz sugeruję Biały Murzyn, zastanów się nad tym co piszesz bo ja lubie prawdę a nie według Ciebie to dobre artykuły prasowe.
Podnosisz nam średnią:
u nas w okolicy poza Krakowem w Mogilanach było 10-ciu motocyklistów, przez 10 lat ostało się dwóch
Ostatnio zmieniony śr 06 maja 2009, 13:38 przez ppamula, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin

Post autor: Kornik » pt 10 kwie 2009, 08:54

Co do rozumu i ponizej 25 lat to nie wiem co bys powiedział o tym na oko 40 latku co przywalił w dupe Tipo jak próbował pokazać jaki to kozak z niego jest bez prawka a ja to leszcz :lol: tylko że ja wychamowałem sobie spokojnie przed karetka wjeżdzającą na sygnale a on zasunął w dupę tipo i bok matiza
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » pt 10 kwie 2009, 09:34

A tak przy okazji Biały Murzyn
ja tam prawka nie mam
jezdze już caly rok
jechałem milion razy koło policji i nawet nie patrzyli na mnie
moto jest fajne tak do zabawy
Ja uważam że ty nie jesteś motocyklistą tylko użytkownikiem motocykla. :evil:

No nie mogę sobie darować ża ktoś z naszego grona może wychwalac takiego pismaka za te bzdury, zgroza :szok . Po prostu mi szczena opada.

Awatar użytkownika
dagon
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: dagon » pt 10 kwie 2009, 10:06

Też mam 24 lata na moto śmigam już 4 sezon i tylko raz się mi moto przewróciło jak ruszałem na trawie (trochę za dużo gazu :twisted: ). Wcale nie uważam że wiek jest jakiś wyznacznikiem jeśli chodzi wariowanie na drodze. (widzę co robi mój 46 letni Ojciec jak siadał na vfr już nie mówię o XX teraz :evil: )

A takie artykuły nie służą niczemu oprócz powielaniu stereotypów i szukani sensacji. Taka dziennikarzyna musi się czymś chwytliwym wykazać i pisze takie bzdety.

Trzymajmy kciuki że naród zmądrzeje i fuckt przestanie istnieć:)
V4 - prawdziwy król drogi ale rzędówka też daje radę

Awatar użytkownika
bialy-murzyn
klepacz
klepacz

Post autor: bialy-murzyn » pt 10 kwie 2009, 10:19

dokładnie, jestem użytkownikiem motocykla ponieważ motocykl nie jest mi najdroższym i najbliższym z rzeczy martwych : >

sa dwa rodzaje użytkowników, starsi i młodsi

u młodego są szybko duże emocje, szybka drenalina
u starszego z czasem rosnące emocje, rzadsza adrenalina

to mówi samo za siebie, nie trzeba być profesorem żeby porównać się z wieku 20 a 30 lat : >

generalnie młody rozwala się w przeciągu miesiąca a u starszego podobnie jeżdżącego trwa to trochę dłużej

lecz wiadomo, mówimy o szaleństwach a nie o rozsądnej jezdzie : >
Ostatnio zmieniony pt 10 kwie 2009, 10:26 przez bialy-murzyn, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ